Gå til innhold

House and Philosophy: Everybody Lies (En bok om etikk basert på House)


Anbefalte innlegg

Hei,

 

House må vel være den beste serien som finnes, ikke minst pga spenning og dramatikk, men også at etikk og moral spiller en stor rolle i nærmest hver episode. For de som har sett House, hva mener dere om slike metoder, og ikke minst et sånt menneskesyn?

 

Er det riktig å se et menneske som en maskin? Jeg leste i boka Bad Science at mye av grunnen til homøopater lykkes med pasienter er nettopp det at de tar seg mer tid til pasienten, og behandler dem mer som mennesker, enn fastlegen. Dette bidrar da til placebo effekten. Richard Dawkins har en dokumentar om det her: http://www.youtube.com/watch?v=jYqQ_n2vOOI

 

Jeg kom over en artikkel publisert i "Philosophy, Ethics, and Humanities in Medicine", som tar opp dette emnet:

The dominant unspoken philosophical basis of medical care in the United States is a form of Cartesian reductionism that views the body as a machine and medical professionals as technicians whose job is to repair that machine. The purpose of this paper is to advocate for an alternative philosophy of medicine based on the concept of healing relationships between clinicians and patients. ~ Les hele artikkelen fritt her: http://www.peh-med.com/content/4/1/11

 

Men jeg syntes det var litt interessant at noen skrev om emnet med utgangspunkt i serien. Jeg har nettopp bestilt boka. Gleder meg!

 

House and Philosophy: Everybody Lies

 

9780470316603.jpg

 

Jeg har planer om å bli lege en gang, så del gjerne tanker om hvordan du ønsker at en lege skal være. Ville du likt om legen din var som House?

 

Nadeem

Endret av nadeem
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gitt at h*n redder livet ditt, så vil nok de fleste tilgi en lege som oppfører seg som en drittsekk.

 

Men det er ikke tull at det mellommenneskelige spiller en stor rolle - og dette er ikke akkurat helt ny innsikt heller.

 

Nå er jo House fiksjon, så hans høye suksess må vi ta men en klype salt.

 

Jeg tenker også på hele denne detektiv/ bryte deg inn - metoden. Ville du godtatt at legen din brøt seg inn i huset ditt, selv om han bare ville ditt beste? House har jo løst masse saker på denne måten.

 

Nadeem

Lenke til kommentar

Nå er jo "House Teamet". En slag elite gruppe, da. Som bare tar spesielle saker og helst saker ingen andre klarer å løse.

 

Om legen min hadde brutt seg inn i huset mitt og funnet "beviser" som reddet mitt liv, hadde jeg selvsagt tilgitt han. Men jeg hadde sikkert gitt han nøklene mine om jeg var bevist.

 

Men slikt skjer ikke, i alle fall ikke i Norge. Leger går ikke rundt og bryter seg inn i husene til sine pasienter. jJeg tror heller ikke dette vil skje med det første.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...