Gå til innhold

Et par påstander om vitnemål og inntak til høyere utdanning


henbruas

Anbefalte innlegg

De siste timene har jeg sittet og diskutert videregående og høyere utdanning på IRC, og det har kommet frem et par ting som jeg lurer på om stemmer (alt som nevnes på IRC kan ikke akkurat tas for god fisk :p).

 

1. Man kan ha så mange programfag på vitnemålet som man bare vil. Riktig nok kan man bare ta tre på skolen, men resten kan tas som privatist.

 

2. Om man tar programfag som privatist og får flere enn tre programfag kan man fritt velge å stryke fag med karakterer man ikke liker.

 

3. Ved å gjøre det som er nevnt overfor havner man fremdeles i primærkvoten (dette er den jeg tviler aller mest på, for det som er nevnt ovenfor må jo, om det i det hele tatt er mulig, telle som forbedring?)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Man kan ha flere enn 3 på skolen, så lenge det går opp i timeplanen. Faktisk så må du ha 4 programfag i 2. klasse dersom du ikke tar p eller t matte for å få nok timer på timeplanen din.

 

2. Har jeg aldri hørt om. Gjelder det i såfall også førstegangsvitnemål? Du kan stryke dersom du forbedrer karakterene dine i løpet av vgs, men ikke ellers?

 

3. Ja, du kan forbedre fag og fortsatt havne i primærkvota så lenge det gjøres i løpet av de årene du går på vgs.

Lenke til kommentar

1. Som nevnt ovenfor, man kan så mange fag man bare ønsker på vitnemålet. Men tar man fag utover det skolen klarer å tilby innenfor timeplanen, må man altså ta det som privatist.

 

2. Man kan fritt velge hvilke fag man ønsker å ha ført på vitnemålet, så lenge minstekravet til fag- og timesammensetning er oppfylt. Dette gjelder både førstegangsvitnemålet og det ordinære vitnemålet. Vær obs på at man også må oppfylle kravet til antall eksamener, så det er vanskelig å få strøket fag man også har hatt eksamen i hvis man ikke har tatt privatisteksamener i tillegg som dekker dette kravet. Man kan ikke stryke enkelte av karakterene i faget (stryke standpunktkarakteren og la eksamenskarakteren stå og v.v.), dette gjelder også dersom man erstatter karakterer i et fag.

 

Rundskrivet om fag- og timefordeling finner dere her:

 

http://www.regjeringen.no/upload/KD/Rundsk...maal_280109.pdf

 

3. Ja, som nevnt ovenfor, alt du gjør med vitnemålet i løpet av den normerte tiden for videregående opplæring (vanligvis tre år) kvalifiserer for førstegangsvitnemål.

 

 

Anbefaler disse linkene som bekrefter det jeg har skrevet ovenfor og i tillegg har ytterlige informasjon om føring av vitnemål:

 

http://udir.no/Artikler/_Lareplaner/_oss/S...ompetansebevis/

http://www.utdanningsdirektoratet.no/Brev/...egangsvitnemal/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...