Gå til innhold

Hvilke fem spill til DS mener du man bør eie?


Anbefalte innlegg

Fant en lignende tråd i Xboks-forumet, så starter like greit en her også.

 

Nå da DS har vært ute veldig lenge og kommet i tre versjoner er det flere spill der ute enn de fleste av oss greier å holde styr på. Nye spill kommer, gamle spill blir glemt. Men dessverre betyr det også at mange klassikere kan bli glemt eller oversett fordi de ikke ser spennende nok ut. Med det i tankene foreslår jeg at vi kan sette opp en liste over fem spill til DS vi mener alle bør ha i det minste prøvd.

 

For å unngå en telletråd må dere ikke bare ramse opp spill, men begrunne hvorfor dere mener man bør eie dem. Det trenger ikke være mini-anmeldelser heller. Folk har godt av å lese litt. :p

 

NB! Spill som Mario, Zelda og Final Fantasy er i grunnen ikke vits å nevne da det er så åpenbart at veldig mange vil anbefale dem. Og for den saks skyld, hvorfor kjøpe Nintendo om du ikke spiller noe med Mario? :p Jeg er mer interessert i litt ukjente spill kanskje ikke så mange har hørt om.

 

Jeg kan begynne:

 

Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure

Jeg var svært skeptisk til denne til å begynne med, og det tok en god stund før jeg tok mot til meg og kjøpte det. Noen timer senere var skeptisen ikke bare feid bort, men jeg var hekta. Maken til idioti skal man lete lenge etter, men for en gangs skyld er det en bra ting.

 

Konseptet er helt enkelt. Henry Hatsworth er en erke-britisk, te-drikkende gentleman og eventyrer. Han har fått høre om en magisk dress av gull og setter ut på jakt etter den. Dette gjør han i et svært standard plattformspill på den øverste skjermen, og det første brettet virker som noe dratt frem fra 80-tallet en gang. Seriøst. Men så finner han hatten fra den magiske dressen, og selve spillet kan begynne. Nå er det plutselig ikke bare et plattformspill, men du får et puzzle-spill alá Bejewelled (match tre blokker for å fjerne de osv) på den nederste skjermen. Dreper du en fiende i den øverste skjermen ramler den ned i den nederste, og du må fjerne den der med å matche den med minst to blokker av samme farge for å fjerne den for godt. Blokkene stiger stadig høyere selv når du er i plattform modus (du kan skifte mellom dem med X og sette den andre modusen i pause) vil fienden dukke opp igjen i den øverste skjermen og skape mye trøbbel. Legg til power-ups du får på samme måte, fiender som eksploderer i mange så fiender, store fiender som tar opp flere blokker i den nederste skjermen osv, og det blir kaotisk etterhvert. Da er det bra Henry kan bli ung igjen midlertidlig og få mer liv, og til og med kle på seg en robotdrakt (!) og bli udødelig for en listen stund. :p

 

 

Resident Evil: Deadly Silence

Noen kan kanskje stusse litt på denne. Kort sagt er det en port av Resident Evil 1 fra Playstation. Alt er det samme, inkludert den dårlige grafikken og de horrible stemmene. For ikke å nevne at selv om du kan få rødt blod er det satt til grønt som standard, og jeg aner ikke om det er mulig å endre det. Du må nok pent gå til Options og endre det hver gang du starter. Men under overflaten finner man et spill som ikke bare lever opp til det originale spillet og vel så det, men du finner mye nytt også. Spiller du Classic Mode vil du få det gode, gamle Resident Evil, men velger du i stedet Rebirth Mode får du en DS-eksklusiv modus der hele spillet er bygd opp fra scratch. Det ser like dårlig ut og har lite horrible stemmer, men det er så mye nytt at det på mange måter føles som et nytt spill. Du får til og med sekvenser i førsteperson nå. ;)

 

Indiana Jones & The Staff of Kings

Det begynner å bli en stund siden Emperor's Tomb, men nå er Indy endelig tilbake. (Nei, Kingdom of the Crystal Skull ble aldri lagd. Den eksisterer bare i det syke hodet mitt.) :p Dette spillet finnes på de fleste plattformer, men DS er nå engang DS. Wii har en greie gående med å la deg vifte med håndkontrolleren så mye som mulig "fordi den kan", men av en eller annen grunn bruker DS-spill å være mer gjennomtenkte. Det samme gjelder her. Du kan bruke stylusen til å styre Indy, men selv bruker jeg knappene da de føles mer presise. Derimot bruker jeg stylusen til å sloss, noe som fungerer helt utmerket. Man har ofte små minispill der man skal åpne en kiste med å flytte en vanndråpe gjennom en labyrint, noe som krever at du blåser i mikrofonen for å blåse ut flammer, fjerne sand og så videre. Kontrollene er svært bra, noe som drar opp opplevelsen ganske mye. Historien er svært bra, og selv grafikk og lyd er meget bra til å være DS. Det eneste som trekker litt ned er de små filmene eller cut-scenes mellom brettene da de bare er stillbilder. De er rett og slett for korte og meningsløse til tider. Som et eksempel står Indy og noen venner på en bil i full fart og vet de kommer til å kræsje. Deretter få vi et bilde med teksten "Crash!", før de står og snakker som om ingenting er skjedd? Teit, men bare en bagatell.

 

Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Jeg aner ikke hvorfor, men jeg har til dags dato aldri hørt noen så mye som snakke noe særlig om dette. Langt mindre anbefale det til noen uten at jeg har nevnt det først. Normalt sett skulle man tro dette burde være nevnt sammen med Mario og Zelda som et spill det er for åpenbart at alle liker til å gidde nevne. Folk er rare.

For å ta det raskt: Ta GTA3, dytt det ned i en DS og du har Chinatown Wars. Det er naturligvis ikke filmer og cut-scenes her da de ville tatt for stor plass, men resten er her. Historien er grei nok som vanlig, og det er mer enn nok side-oppdrag til å holde deg interessert i lang tid. Selv tjente jeg ganske mye penger på å selge narkotika ved å finne folk som selger billig og andre folk som kjøper dyrt. Jeg har tjent penger på å leke taxisjåfør, og sikkerhetskameraer har overtatt etter hidden packages og det der. De må bort, men man har da granater og molotov coctails. Selve grafikken overrasket meg ganske mye. Dette er "bare" DS, men likevel har de full 3D og greier uten det minste antydning til hakking.

 

Overlord: Minions

I Overlord styrte du en hel drøss med små idioter... øh... medhjelpere og lot dem gå berserk. Når de har utvidet Overlord-franchisen til DS blir det selvsagt vanskelig å få like mange medhjelpere med seg, så nå har du nok kun fire stykker. I stedet for ren action får du et puzzle-spill der du må løse gåter ved hjelp av de fire medhjelperne, noe som fungerer helt fint. Historien er meget bra, og bossene krever mer enn bare å denge løs. Som med Henry Hatsworth var jeg litt skeptisk til dette, men skeptisen forsvant fort. Egentlig er det vel ikke så mye mer å si, annet enn at dette og Resident Evil DS er de eneste to spillene jeg har spilt helt gjennom. (har ikke hatt tid til å gå gjennom de andre ennå). Det sier vel sitt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

-Phoenix Wright Ace Attorney

Alle tre i grunn, alle er ypperlige spill med mange gode øyeblikk. Advokataction på sitt beste.

 

-the World Ends With You

Spillet kan virke som et generisk jRPG til å begynne med, men etter hvert oppdager man hvor dypt og underholdende kampsystemet (sammen med pins-systemet) er. Musikken har også grodd på meg.

 

-Professor Layton and the Curious Village

Veldig sjarmerende spill stappet med rare karakterer og gode gåter. Virkelig et førsteklasses spill.

 

-Dragon Quest V

Engasjerende rollespill, hvor du går helt fra fødsel til å starte din egen familie. Ikke så dypt som det kan høres ut som, men man blir lett sugd inn i spillet med dets gode musikk og unike stil.

 

-Rhythm Heaven (eller Rhythm Paradise)

For alle som liker rytmebaserte spill så vil jeg si dette er noe man må ha. Utrolig enkle kontroller, men alle de 30+ rytmespillene føles unike ut selv om de spilles på omtrent samme måte. Utrolig morsom og sjarmerende stil.

Lenke til kommentar

Phoenix Wright spillene

 

Hotel Dusk

Beste historie,dialog jeg har sett i ett spill. Animasjonene er de beste. Nydelig. Detektiv spill

 

Rythm Heaven(Rythm Tengoku Gold)

Har den japanske verjonen. Minner om Wario Ware bare at minigamene er lengre og rytmisk.

 

Elite Beat Agents

God humor og veldig rytmisk.

 

Locks Quest

En type tower defense spill. Overaskende bra unntatt noen kanon baner.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...
  • 4 uker senere...

Zelda: Phantom hourglass:

Genialt spill. Ikke det beste zeldaspillet, men til tider ganske vrient i forhold til en del av de andre zeldaspillene. Cel-shading grafikken (som også er brukt i The Wind Waker) irriterer meg litt, men når spillet for det meste er sett ovenfra, gjør det ikke så mye. Men jeg tror de kunne ha laget gragikken ganske lik den i Ocarina of Time hvis de hadde orket, bare se på Super Mario 64 til DS.

 

Mario Kart DS

Mario kart i kjent stil, racing-spill på veldig varierte baner hvor bruk av dirty tricks er svært sentralt. Ikke spesielt utfordrende, men utrolig gøy. Støtter online-spilling.

 

Final Fantasy IV

Mange (som spilte dette på 90-tallet) mener dette er verdens beste spill. Jeg er kanskje ikke helt enig, men bra er det i hvertfall. Klassisk rollespill med utrolig flott grafikk, bra historie, kule figurer, bra spillengde. Tur basert, med bruk at ATB-systemet. Spillet ble en gang utgitt som Final Fantasy II i USA til SNES.

 

Final Fantasy III

Et annet klassisk japansk rollespill. Ikke like bra story som Final Fantasy IV, men helt grei. Bra lengde og utfordring, og jobbsystem. Turbasert, ikke ATB. Eneste utgaven av dette spillet som er kommet utenfor Japan. Bærer preg av å være remake av et gammelt spill.

 

Final Fantasy Tactics Advance 2: Grimoire of the Rift

Nytt spill i spinnof-serien Final Fantasy Tactics, oppfølger til det som kom til GBA. Taktisk rollespill med sterkt Final Fantasy preg. Flott grafikk, masse utfordring. Spillet består kun av kamper og noen mellomsekvenser hvor du kun har inndirekte kontroll på hva som skjer. Utover dette er spillet veldig omfattende.

 

Grunnen til at jeg anbefaler akkurat disse spillene er at det er akkurat disse fem jeg har. Final Fantasy IV og Takcics har jeg så vidt kommet i gang med, men har likevel fått et ganske bra inntrykk av de.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Zelda Phanthom Hourglass

 

Dementium The Ward

 

Phoenix Wright Justice For All (eller ett av de andre PW spillene.)

 

GTA Chinatown Wars

 

Dragon Quest V

 

--------------------------------------------------------------------

 

Jeg har sittet 10 timer eller mer på alle disse spillene ;)

 

Gått gjennom Zelda tre ganger (1 gang med å få tak i alt) og Pheonix Wright spillene og Appollo Justice 2 ganger hver :p

Lenke til kommentar
Scribblenauts .

Har ikke prøvd det men det ser meget bra ut.

det er et spill hvor du kan skrive inn et ord ( en ting, eller dyr eller hvasomhelst. ), så dukker det opp i spillet.

det finnes 22.800 ord som virker

 

vanskelig å forklare :whistle:

 

Høres kjempe ut, men er ikke det morsomste spillet i skuffa allikevel. Litt klumsete utført desverre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...