Gå til innhold

Utsjekking under mellomlanding


Anbefalte innlegg

Hallo. Om en uke drar jeg og broren min til Uganda for å være der i tre uker, men vi skal mellomlande i Brussel, Belgia. Det jeg lurer på, er om det er mulig å sjekke helt ut og få seg en dag i Belgia, eller skaper dette masse ekstra styr og vanskeligheter?

 

Jeg vet ikke en gang om det er noe vits, med tanke på at flyplassen kanskje ligger langt utenfor noe av interesse, men hadde vært kjekt å vite. Er så kjedelig å vente på flyplasser!

Endret av Leffsa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med det flyet dere antagelig tar er det ikke tid til å gjøre det. Dere må altså legge inn en ekstra dag i Brussel for å få det til, men full utsjekk og innsjekk av bagasje. Blir litt mye stress i begynnelsen eller slutten av en slik reise, ta heller en egen tur til Brussel.

 

Ellers har jeg reist til Afrika via Brussel og det er en annerledes flyopplevelse. Jeg opplevde først krakilske folk ved gaten som ikke ville forstå at det var en inngang for business og en inngang for de med turistklasse. De trodde de var avvist fra flyet og skulle ikke gi seg uten kamp. Da jeg gikk på flyet kom flere politi med maskinpistoler.

 

På flyet var så ei dame som skulle utvises, han satt allerede helt bakerst med politivakt da de første slapp inn fra gaten. Hun holdt seg helt i ro til flyet var fullt og begynte så å rope at hun ikke var kriminell og hadde ikke gjort noe galt. Folk lot seg rive med og hylte i kor og nektet å sette seg ned. Etter en time ga politiet opp og gikk av flyet med henne. Som sagt en annen flyopplevelse.

 

Ikke legg noe av verdi i innsjekkede kofferter og legg helst folie rundt dem, begge veier. Tyveri fra håndbagasje inne på flyet er også ganske så vanlig, spesielt om man flyr om natten.

Lenke til kommentar
hvorfor folie rundt? blir det ikke sett så bra på x-rayen da eller?

vil det ikke skape en del mistanke istedet så de åpner kofferten din? :/

Gjennomlysingen går like bra, men det er ikke lengere så lett å åpne kofferten og fjerne noe uten at det vises.

 

EDIT: det er snakk om gjennomsiktig plastfolie som de tilbyr få mange flyplasser.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

I april fløy jeg med Brüssel airways fra Lisboa til Oslo med mellomlanding i Brüssel (måtte vente på flyplassen i 4 timer før flyet til Oslo gikk). Jeg sjekket da inn for hele strekkningen da jeg sjekket inn i Lisboa. Jeg gjorde det for å slippe å tenke på bagasje mens jeg skulle vente i Brüssel og bagasjen var flyselskapets ansvar.

Lenke til kommentar

Altså:

 

Hvis du har mye tid i Brussel, så er det bare å gå ut i Belgia. Baggasjen kan du velge om du vil sjekke inn direkte til din endelige destinasjon, eller til Brussel. Boardingpass vil du jo mest sannsynlig få hele veien allerede i Norge - men om du har tid og velger å dra til byen er det ikke noe problem. Du må jo naturligvis gjennom security når du skall inn på flyplassen igjen.

 

Det er no such thing as "utsjekking". Bagasjen velger du selv hvor skal sendes, og om du har tid er det din egen business om du drar fra flyplassen mens du venter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...