Gå til innhold

PC til foreldrene


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal hjelpe foreldrene mine med nytt pc-kjøp, og tenkte å bygge en for dem. Er vel da en får mest for pengene, vel?

 

De bruker pc'n for det meste til surfing (nettbank, etc..) og bilder (lagring og nedlasting). Så det er unødvendig med en dyr pc for dette bruket, tenker jeg. Her har jeg satt opp et forslag. Noen invendinger på denne listen? Satte den opp ganske kjapt. Er denne litt "overkill"? Eller er den grei for dette formålet? Håper på noen tips! :)

 

http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mod...37-23C7E9146B9C

Endret av dup
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Til min kjære mor ville jeg satt opp følgende maskin:

 

Billig hovedkort med integrert skjermkort (HDMI kanskje?)

AMD CPU

WD Caviar GreenPower disk (640GB)

Et pent kabinett. Antec kanskje?

Trådløst nettverkskort er kanskje å foretrekke?

 

Uansett, essensen i dette er at maskinen kan brukes til flere ting. Sett opp en AMD maskin med f.eks Nvidia sin 9400 chip, så har du en kraftig nok maskin som kan yte godt som mediaPC samt å dekke surfebehovene for mor og far. Sjekke mail og se på bildene fra ferien krever ikke stort. AMD CPU'er er billige og yter ekstremt godt i forhold til prisen. RAM er billig på AMD plattformen (DDR2). En stor og rask disk er ikke dumt, ofte flaskehalsene. Også en 450W PSU fra Corsair. Holder i lange baner og sparer på strømmen.

 

Stalltipset for en god maskin til mor og far kan også være en Lenovo SL300. Dette er en flott maskin som har blitt revidert og kommer i ymse utgaver. Koster fra ca 5-6k og opp til 8k maks har jeg sett. Har alt fra HDMI til stor lagringsplass og mange tilkoblingsmuligheter, trådløse tilkoblinger som blåtann og WAN (om behovet skulle være der).

 

Da kan dine foreldre lett koble maskinen til TV'en og vise frem bilder når familien er samlet, man kan sitte i frem og surfe på hverandaen med kaffekoppen eller mor kan lese kakeoppskrifter mens hun står på kjøkkenet. Noe mer allsidig altså.

 

Bare mine tips, du har ikke nevnt budsjett forsåvidt. Anbefaler en Lenovo SL300 som sagt.

 

(en fordel med bærbar er at du slipper å skru og deretter slipper å få "skylda" om noe ikke er helt som det skal. Lett å kjøre gjennopprettingsprosedyren med innebygget image. Det kan selv far gjøre. Eller mor. )

Endret av andylove
Lenke til kommentar

Mamma overtok iBooken min. Pappa kjøpte en billig iMac.

 

Angrer ikke på at jeg fikk de til å velge mac. Det er så herlig å slippe det evindelige maset om virusfjerning, formatering og vedlikehold.

 

Velg maskin etter bruksområder og erfaringen deres. Husk at du fort kan få mye kjipe supportproblemer. Restore-funksjonalitet som man får på en ferdigbygd maskin kan være kjekt å ha da.

Lenke til kommentar

Må si meg enig med andylove her. Men en korreksjon, nVidia GeForce 9400 brikkesettet finnes bare til Intel, til AMD er det GeForce 8300 brikkesettet som er aktuelt.

 

Kabinett, PSU, Minne, DVD og harddisk er greitt nok, selv om jeg f.eks. ville valgt et annet kabinett. Men på resten ville jeg valgt.

 

Hovedkort: Asus M4N78 PRO, kr 795,-.

CPU: AMD Phenom II X3 720 BE, kr 1 225,-.

 

Hovedkortet har en grafikkløsningen som er klart akseptabel til dette bruk, og har heller ikke problem med HD avspilling av film. X3 720 er rimeligere og bedre ytelse totalt sett. Ønsker man rimeligere CPU er AMD Athlon 64 X2 7750 eller AMD Phenom II X2 550 BE alternativer.

 

Det er ikke nevneverdige problemer med CPU kompatibilitet på akkurat det hovedkortet (kan være på X2 550 BE), men som alltid bør man sjekke om biosoppdatering er nødvendig.

 

I og med at Antec Sonata II ikke er tilgjengelig lengre, så vil kombinasjon Antec og PSU bli en merkostnad. Men det finnes andre kabinett som er vel så pene som Mystique.

Lenke til kommentar

Sant skal sies, så anbefalte jeg søsteren min å kjøpe Mac. Hun skulle ha maskin og jeg så for meg masse spørsmål.

 

Har ikke hørt et kvidder siden dengang og hun er storfornøyd med sin Mac. Men de koster noe mer enn 5k som den stasjonære er satt opp til. De er også dyrere enn f.eks Lenovo SL300.

 

Nå har jeg bomma litt på Nvidia chippene her, tilgi meg (som har lært noe nytt i dag! Takk for det!).

Lenke til kommentar

Tusen takk for alle svarene her! Veldig mange gode forslag. Men styrer unna mac for denne gang, da mine forledre er 60+, så ser for meg en del telefonsamtaler for mye der. ;)

 

Jeg gikk rett og slett for det jeg i utgangspunktet hadde satt opp, men kom på at jeg har både et kabinett og den nevnte strømforsyningen stående fra før. Så da kom pakka på 3.700 kr. Kunne sikkert gått for en litt svakere pcu og skjermkort (feks integrert i hk), men siden de ikke kommer til å oppgradere på mange år, så er det greit å ha litt å gå på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...