Gå til innhold

avinstallere alt unødvendig på pc


Anbefalte innlegg

Heisann, jeg skal kjøpe meg ny bærbar, men som vanlig så pleier maskinen å være stappet med alt mulig av programmer og forskjellig som man egentlig ikke har bruk for. Finnes det en enkel måte å kvitte seg med alt unødvendig som er forhåndsinstallert på maskinen? Har en følese av at maskinen vil bli mye raskere etter det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du kjøper en laptop, vil den antakeligvis ha en skjult partisjon med en vista-install på. En slags skjult vista-dvd. Den legger inn OS derfra, og da følger det masse drit. Hvis du legger inn Win7 blir alt sletta, og du ender opp med en pc med KUN Win7 på( ingenting annet... ) Dette kommer jo ann på hvordan du har partisjonert disken din, men siden det er en laptop, pleier man bare å ha en partisjon ( jeg pleier i allefall )

 

Sletter du win7 og legger inn Vista, vil du få tilbake all bloatwaren ( dritet som følger med ). Dette med mindre du installerer fra en dvd du har kjøpt ( eller lastet ned ). Du kan ikke bruke cd-keyen du har under laptoppen til denne installen, så du må kjøpe Vista en gang til. 2k-3k rett i dass...

 

Alle Windows-systemer har et register, du finner dette ved å skrive regedit i kommandolinje. Det har en tendens til å bli fyllt opp med masse unødvendige notasjoner. Ccleaner renser det som ikke er noe vits å ha. Veldig bra for ytelsen...

Lenke til kommentar
En runde med Ccleaner er obligatorisk hvis du kjører OEM-vista. Da sletter du alt dritet som følger med, for så å kjøre en register-rens etterpå.

 

Nå tar du vel hard i, Ccleaner fjerner ingen programvare/bloatware

disse må du avinstallere selv.

Da er det bedre med forslaget til " Jarik ":

 

The PC Decrapifier da kan du fjerne alt som heter trialware o.l.

Lenke til kommentar

Jeg har nå lastet ned Win 7 RC, men hvordan installerer jeg det? Er det bare å brenne ut ISO filen på en DVD, eller må jeg lage en spesiell plate for windows? Må jeg i såfall inn på BIOSen for å boote fra dvd, eller er det bare å sette inn plata og starte pc'n på nytt?

 

Er det mulig å få win 7 på norsk?

Lenke til kommentar

Du har en iso-fil som du må brenne på en dvd. Ikke noe hokkuspokkus annet enn at du må brenne den som bildefil. Dette fanges automatisk opp av proffe programmer, som f.eks nero.

 

Du må boote fra dvd ja. Dette gjøres som du sier i bios. Tror kanskje du kan starte installasjonen i Vista/XP, men er ikke sikker.

 

Det ligger en språkpakke i Windows Update, sitter med norsk Win7 aws :)

 

Lykke til !

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...