Gå til innhold

Virkelighetsoppfatning og menneskesyn i Kristenhumanisme og kristendommen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
hei

lurer på om virkelighetsoppfatningen og menneskesynet i kristenhumanismen og kristendommen er den samme?

Kristen humanisme? Hva pokker er det? Er det virkelig noe som heter det?

 

Seriøst? :)

Et råttent eple forpester ofte den marken det ramler på...

 

"Noen av veteranene i Human-Etisk Forbund har kritisert utviklingen som har skjedd i organisasjonen etter at den tidligere pinsevennen og legpredikanten Levi Fragell overtok sentrale verv i organisasjonen. To av barna til grunnleggeren Kristian Horn – den ene av dem, Kjell Horn, selv en medstifter og veteran i organisasjonen – har meldt seg ut av Human-Etisk Forbund og karakterisert organisasjonen som en sekt."

http://no.wikipedia.org/wiki/Human-Etisk_Forbund

 

HEF:

"Navnefest feirer at et barn er født og har fått sitt eget navn - en slags symbolsk markering av at det lille barnet skal bli et selvstendig individ. Dette markeres ved en times seremoni med musikk, sang, dikt og tale for dagen og finner oftest sted i rådhus, kultur- eller samfunnshus."

http://www.human.no/templates/PicturePage____565.aspx

 

Kristne kirke:

"Skikken å feire navnedag oppstod i den tidlige kristne kirken, nærmest for å redusere betydningen av fødselsdagsfeiringen. Denne ble oppfattet som en hedensk og ukristen skikk. Å feire dåpsdag og navnedag ble sett på som mer heldig enn å feire den dagen man ble født inn i arvesynden."

http://no.wikipedia.org/wiki/Navnedag

 

Tilsvarende virkelighetsoppfatningen er vell litt å ta i, men jeg liker ikke at det drives av avdankede pinsevenner og predikanter i tillegg til at de bruker otordokse kristne skikker.

Lenke til kommentar
Tilsvarende virkelighetsoppfatningen er vell litt å ta i, men jeg liker ikke at det drives av avdankede pinsevenner og predikanter i tillegg til at de bruker otordokse kristne skikker.

 

Har egentlig aldri skjønt hvorfor de (HEF) vidreførte dåp (?) og konfirmasjon når jeg tenker etter. Som den eldste guttungen min, som var femten i år, sa: "Jeg ser ingen grunn til å konfirmere meg i kirken da jeg ikke tror på gud, men jeg ser enda mindre en grunn for å konfirmere meg borgelig, for hva er vitsen?"... Så han bestemte segfor en lten tilstelning på bursdagen sin isteden. Tøft av ham, da han ikke engang fikk brøkdelen av pengesummen som de som konfirmerte seg fikk.... Men det er jo sant da, han er bare femten og femtenåringer er langt i fra voksne... Så egentlig burde vel konfirmasjon ha foregått i 18 års alderen?

 

--------------------------------

Litt OT:

 

Det jeg ofte har tenkt på i forhold til kristendom og menneskesyn er at de slettes ikke setter mennesker, men guden sin høyest av alt. De er gudnetikkere... He he. For å dra den litt videre så ser vi også at menneskerettigheter og ytringsfrihet kom først ETTER at kirkene mistet sin makt her i Europa og en skulle jo kanskje tro at jesus, som ifølge de kristne er en sånn knakanes kjekk kar, ville ha kommet med dette, men han også setter gud høyere enn mennesker og kom derfor ikke med noen menneske rettigheter i det hele tatt.

 

Så summa sumarum ser jeg på kristendom (og andre religiøse dogmatiske trosrettninger) som menneskefientlig da de allerede har bevist at de kan gå til store ytterligheter for å "forsvare" guden sin og rettferdiggjør drap på mennesker fordi de setter gud høyere enn mennesker og når gud er fornærmet (ikke spør meg om hvordan de vet det når ingen noensinne har sett noen gud!) skal må mennesker lide for det. Gudskjelov (bokstavelig talt :) ) er vi i ferd med å endre det synet, men den dag i dag finner du troenede som verdsetter guden sin høyere enn menneskeliv og det er direkte destruktivt i mine øyne. Så jeg vil ikke si at de kristne har så gode "verdier" i det hele tatt når alt kommer til alt jeg... Humanetiske er de ihvertfall ikke og det var derfor jeg spurte om det faktisk var noe som het kristenhumanetisk... for det er selvmotsigende!

 

 

Hva Humanetisk forbund er for noe har jeg aldri satt meg inn i, for som Analkløe sier, så har jeg aldri klart å svelge den copy&paste dåp og konfirmasjons greiene de har lånt/stjålet fra kristendommen. Hva er vitsen liksom...? Er det noen som faktisk er konfirmert borgelig som kan si litt om dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...