Gå til innhold

Etikk og moral rundt abort - Hva er problemet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Nå ble jeg jammen nysgjerrig - mener du at kvinner skal være husmødre fra fylte 20, sette barn til verden, lage mat og tørke støv?

De som blir gravide har vel et visst ansvar for situasjonen sin selv... De ble ikke gravide av å ta trikken til jobben, for å si det slik.

 

Det var da vitterlig ikke spørsmålet. Synes du det er galt at kvinner har tilfeldige forhold, tar doktorgrader og jobber i fem år før de i en alder av 38 bestemmer seg for å få barn?

Lenke til kommentar
Ei heller spesielt blodig.

Neivisst? Da tror jeg du skulle fått ryddet opp avfallet på en abortklinikk. Mye av avfallet, altså fostrene, slenges i store containere.

 

Vegar Beider:

Det er ikke galt at kvinner venter med å få barn (eller er enslige hele livet for den del), men hvis ei har tatt flere aborter under "ventetiden" får det en sterk bismak. Da har den flotte karrieren gått på bekostning av noen. Og kvinnen har gått på akkord med viktige prinsipper.

Lenke til kommentar
Og kvinnen har gått på akkord med viktige prinsipper.

 

Viktig nyansering: Hun har gått på akkord med /dine/ viktige prinsipper. Denne kvinnen har andre prinsipper enn deg eller vekter de ulike prinsippene annerledes. Det er akkurat det som er kvinnens frie valg, så lenge det er innenfor den lovgivingen vi har.

Lenke til kommentar
Neivisst? Da tror jeg du skulle fått ryddet opp avfallet på en abortklinikk. Mye av avfallet, altså fostrene, slenges i store containere.
Som sagt, ikke spesielt blodig så lenge aborten går bra, viss noe skjer feil vil det naturlig nok bli blod, men det kommer fra MOREN og ikke fosteret, det er ganske lite blod som får plass i et forster på under 12 uker.
Lenke til kommentar

Når det gjelder abort lener jeg meg litt begge veier.

 

Jeg syns ikke abort burde være ulovlig da dette både frarøver enkeltindividenes rett til egne valg og det kan lede flere til å oppsøke ulovlige medisinske klinikker som kan skade mer enn de hjelper. På den andre siden syns jeg heller ikke abort burde bli noe som er sosialt akseptabelt, da dette på lenge sikt kan ubetydeliggjøre det et svangerskap og en abort betyr for oss mennesker. Jeg mener også at en abort i mange sammenhenger er å fraskrive seg ansvaret fra sine egne handlinger, og at abort derfor er en feil handling (i mine øyne) hvis man ikke har fullført utdanningen, hvis man ikke føler seg klar for å få barn eller at det rett og slett var et "uhell".

 

Er i grunn mer bekymret for de langsiktige konsekvensene tilknyttet abortspørsmålet, enn «(når) er et embryo/foster et menneske?»-spørsmålet.

Lenke til kommentar
Troen forbyr selvsagt samleie med tilfeldige fremmede.

 

I beg to differ!

 

Den gangen jeg var ung (som faktisk er en stund siden.. :) ) hendte det ofte at jeg og noen kompiser dro ned til filadelfia på fredager og lørdager får å få oss et nummer med noen av filadelfia jentene som var der i både bilen og bk busker og kratt. Dette er ikke tull, jeg har faktisk flere kompiser som kan vitne på dette. Så det er nok ikke så svart hvitt som du skal ha det til tydeligvis.... Men de var såklart ikke "ordentlige" kristne de tenker jeg.... selv om moren og faren til disse jentene satt inne og ba for harde livet men døttrene "ba" om noe helt annet utenfor... Det er faktisk ikke påkrevd å være frigid når man er kristen, selv om du tror det hjelper... :)

 

NB: Hvis noen av de filadelfiadamene fra den gangen leser dette og som IKKE tok abort av en eller annen grunn hvis det ble følger av det vi gjorde bak buskene var det altså ikke meg, men kompisene mine som gjorde det..... :D Jeg er uskyldig og har alltid levd i sølibat, en dyd jeg har arvet fra min far som igjen arvet dyden fra sin far....

Endret av RWS
Lenke til kommentar

ooo her er jeg helt enig med trådstarter! vi har hatt en rekke lignende diskusjoner i klassen.

kall meg kald og ufølsom, men jeg klarer ikke å ha medfølelse med.. en celleklump/spire til liv/whatever.

kan de i det hele tatt føle og oppfatte noen ting? vil vi ha et uønsket barn in i dagens overbefolkete verden?

mitt synspunkt er kanskje dumt og ignorant, men det er hva jeg umiddelbart tenker om saken. :)

 

og et hønse-egg er en spire til liv det og...

Lenke til kommentar
Hva er det som er så problematisk rundt abort?

Ingenting. De eneste argumentene mot det er basert på religiøs overtro, ikke på rasjonell tenkning og fakta.

 

 

Ikke helt Christopher Hitchens skal vist være motstander av abort, han kjøper vist ideen om potensiale, han sa i hvertfall så i en video, men jeg tviler på at han noen gang ville vært for en lov som forby abort. Men han er vist moralsk i mot det som standpunkt.

 

Og ingen kan si at Hitchens sitt syn er basert på religiøs overtro

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...