Gå til innhold

mista dokument ved formatering - er den borte for godt?


Anbefalte innlegg

Var så utfattelig dum å formatere maskinen uten å ta backup av det viktigste først og klarte da å miste en naturfags rapport jeg egentlig skal levere på mandag, men kan sikkert smiske meg til en dag til håper jeg.

Men problemet er bare at den lå på mine dokumenter og forsvant da jeg formaterte :cry: er det noen som helst mulighet å få den tilbake? eller må jeg bruke 5timer på å skrive en ny?

 

*snufs* :cry:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I DOS kunne man skrive undelete, så henta den fram fila.

Måten dette går på er fordi når man sletter en fil, "sletter" man den bare, ved å aktivere et bit i fil-tabellen, som forteller om plassen denne filen tar/har tatt er tilgjengelig til å skrive over på. Så "slette" er et sterkt ord.

 

Jeg har ikke noe særlig erfaring med å undelete i windows, men som de andre skriver, fins det nok programmer til det fra før... Men jeg er også litt redd for at formatering fjerner hele innholdet på disken :cry: ... det er det jeg lurer på, siden det tar så inn i gamperævva lang tid. Men det går an å prøve. Jeg mener det var noen undelete verktøy i partition magic 7 også...

Lenke til kommentar

det må være mulig å få tilbake data fra en formatert maskin.

Leste en gang at fbi eller.no kunne hente informasjon ut av disker som var prøvd å ødelegge. Det var en gjeng med banditter som hadde tent på harddisken, men fbi klarte å finne nokk bevis på disken alikevel.

Prøv noen av programmene over!

Lenke til kommentar

Vel, prøvde 4 ulike programmer for å se om jeg kunne bringe dokumentet tilbake, men det var ikke så lett, menjeg fant en engelsk stil jeg skrev for ca.2 år siden :woot: ikke det at jeg hadde så veldig bruk for den da :roll:

Men takk for hjelpen uansett, tok meg motet til å skrive en ny og fikk den unnagjort i går.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...