Gå til innhold

Kjapp selvbygd < 15000


Anbefalte innlegg

Siden du har ICH10R vil det klare å utnytte ytelsen fra 2x vertex i RAID-0, så du vil ha 400MB/s båndbredde, og få fantastiske loadingtider. X25-M vil alikevell yte bedre som systemdisk pga lavere accesstime og høyere IOPS, men vil ha lavere sekvensiell hastighet. Pris pr GB blir ganske likt. Men du får litt mer plass med 2x 60GB, så da får du sansynligvis plass til alle programmer og spill, og kan nyte godt av farten til spillene dine også.

Du får selv se hva du synes er viktigst; Noe bedre respons i windows og åpning av programmer, eller raskere loading i spill og høyere hastighet på kopiering av store filer.

Begge deler vil yte i en annen liga enn selv Velociraptor-RAID, så du får det kos uansett ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den guiden er desverre rimelig utdatert, men terminologien stemmer. Jeg vil påstå at de 4 artiklene som står som "anbefalt lesestoff" i signaturen min vil være mer hensiktsmessige å lese, og noen av de andre linkene også.

Etter jeg har tatt eksamen skal jeg oppdatere guiden. Jeg hadde tenkt å gjøre det til påske, men det ble ikke noe av :(

Lenke til kommentar

Takk, det var interessant!

 

Sitter med eksamenslesing jeg og, men har heldigvis et PC-prosjekt å glede meg til;)

 

Tror jeg forsto deg riktig i at én X25 har lavere aksesstid enn to Vertex... Men Vertexene vil kjøre raskere så fort det blir litt størrelse på filene.

 

De skal selvsagt brukes som systemdisk, men i tillegg vil jeg også ha bilder, video, InDesign-filer ol. liggende på de for å kunne arbeide raskt med de...da er det redigering vi snakker om. Jeg går ut i fra at dette må ha en hensikt, selv om jeg ikke har sett de brukt som annet enn systemdisk...

 

Men som du sier, disse vil vel uansett gå så mye raskere enn Velociraptor, så egentlig er det ikke så farlig...;)

Lenke til kommentar

For ditt bruksområde da vil 2x 60GB Vertex yte best.

Du vil få dobbelt så høy sekvensiell lesehastighet på større filer du jobber med. Og for mindre filer vil du få dobbel hastighet så fort block-størrelse eller filstørrelse er større enn stripen du har på raidet (128 eller 256kb regner jeg med du tar).

Jeg vil ikke anbefale deg å ha inaktive mediafiler på RAIDet, men heller flytte mediafiler til raidet når du skal jobbe med de, og så flytte de tilbake på snurredisker når du er ferdig med de.

Harddisker er nemlig kjempefine saker for å lagre store mengder data som ikke er i aktiv bruk eller trenger høy ytelse.

Lenke til kommentar

Supert, godt å høre jeg resonerer forholdsvis greit selv om jeg har minimal erfaring her... Vet ikke hva "stripen på raidet" er, men om du mener det blir bra med 128 eller 256 kb så tar jeg det...;)

 

Skal gjøre mitt beste på å holde SSD'ene rene, da jeg har lest at det vil øke ytelsen pga at SSD trenger litt plass til å flytte rundt på ved sletting ol.

 

Nå må jeg bare glemme at diskene vil koste halvparten om et halvt år så er kjøpet klart! Hvor lang leveringstid må jeg rekne med hos feks Amentio, Dell og Digitalimpuls? Ingen av de som bruker mer enn en uke?

 

Takk for all god hjelp!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...