Gå til innhold

Er chilinøtter farlig?


Anbefalte innlegg

Hei, har lest både for og imot dette, men kva seier dykk? I små mengder er det jo ikkje farleg, men slik som eg, har ikkje noko problem med å ete ein heil pose 100-175gr med chilinøtter. Kanskje kvar andre dag? nokon gonger da sjølvsagt... Men er det farleg i store mengder?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror ikke det er farlig. Spørs hva du mener med "farlig", om du mener at det kan føre til død eller at man kan få indre skader f.eks?

 

Men tror ikke det er farlig på noen måte, nei. Eneste som skjer er vel at det blir veldig sterkt viss du bare heller på, og muligens at du blir litt sår i munnen.

Endret av Vertical^
Lenke til kommentar

Stapper du i deg en haug av bananer hver dag over lengre tid er det skadelig, samme er det med alle andre typer mat. Det meste går ann, i små mengder. En vanlig person tar ikke skade av f.eks sukker 1 gang i uken. Hvis man derimot har mye sukker hver dag så er det noe annet. Kanskje ikke kaste nedpå 1-2 påser hver dag\annenhver dag, men et par påser i uka burde nok gå fint :)

Lenke til kommentar

For mye av en ting er faktisk farlig. Viss du drikker 10 liter vann på 10 minutter. Det er farlig. For store mengder av all mat tror jeg er farlig. Spesiellt mat med mye salt, sukker, koffein, eller mettet fett.

 

Men en pose\boks chillinøtter er nok ikke skadelig. Muligens litt sår på tungen eller noe, og at det er veldig sterkt.

Endret av Vertical^
Lenke til kommentar
Hvis du er allergisk, ja.. :wee:

 

Hehe. Da blir det jo noe helt annet. Er du allergisk kan man jo bli veldig dårlig.

Men viss du vet at du er allergisk, burde du ikke være så dum at du spiser det allikevel.

 

En jeg kjenner tåler ikke eple. Men ha synes det er så godt at han spiser det allikevel. Etterpå må han alltid på do for å spy det opp eller å få det ut på en annen måte. Men han synes det er så godt at han fortsetter å spise. :ermm:

Endret av Vertical^
Lenke til kommentar

Chilinøtter er usunt i store mengder og kan føre til fedme og alle helseproblemene det medfører.

 

Spiser du en hel pose på 175 gram så har du fått i deg rundt 1000 kalorier, noe som sannsynligvis tilsvarer i nærheten av halve dagsbehovet ditt. (Alt ettersom alder, størrelse, aktivitetsnivå osv..)

 

Chilinøtter inneholder også en del salt, og det er jo som kjent ikke bra for kroppen i for store mengder.

Endret av phax
Lenke til kommentar

Som alle andre her sier, du risikerer jo fedme og de helseproblemene det igjen medfører. Tror jeg ville begrenset meg til litt. Du dør jo ikke der og da ved å spise en hel pose, men ved å gjøre dette (spise en hel pose annenhver dag/hver dag) over lengre perioder har det sine konsekvenser.

Lenke til kommentar

Jeg har gått over mitt kosthold og luket ut både det ene og det andre, men er det en ting jeg ikke dropper, så er det chilinøtter. I likhet med trådstarter, så har jeg ingen problemer med å helle i meg en pose på null komma niks, så har jeg først åpnet en pose blir det ikke noe å spare på... Jeg har derimot valgt å begrense meg til 1, maks 2, poser i uken - spesielt etter at jeg én gang opplevde en allergisk reaksjon etter å ha overdrevet nøtteinntaket. :sick:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...