Gå til innhold

Nedtrekk - smalt/bredt grep, foran/bak?


Anbefalte innlegg

Er det noen som har noen formeninger om hvordan nedtrekk bør utføres? Smalt eller bredt grep? Foran eller bak nakken?

 

Selv har jeg trent mest med bredt grep bak nakken. Men har sett litt rundt omkring at flere anbefaler å ikke ta nedtrekk bak nakken. I tillegg ser jeg at flere heller tar smalt grep i stedet for bredt grep.

 

Bør jeg gå over til smalt grep foran? (Selv om jeg føler at det går bra med bredt grep bak nakken...føler jeg får presset meg selv bedre på denne måten)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Foran eller bak har vel ganske lite å si, jeg tar alltid foran da det er mye lettere å krumme ryggen og dra stanga ned i en nakkevirvel om man tar bak. Når det angår hva slags grep du skal ta kommer det ann på hva du vil trene. Om du har bredt grep trener du ryggen, mens smalt grep går vel mer på biceps.

Lenke til kommentar

Unngå alt av press og draøvelser bak nakken i og med at skaderisken er veldig stor.

 

Når det kommer til grep, så gir smalt grep lengre bevegelsesbane og større strekk i Latissimus-muskelen enn bredt grep gjør. I bredt grep plasseres biceps i en mindre effektiv posisjon, så den brukes mindre, men det er dermed ikke sagt at ryggen nødvendigvis brukes mer ;)

Lenke til kommentar

Takker for alle svar! :)

 

Har nå gått over til å ta nedtrekk foran (med bredt grep), og skal holde meg til det. Følte at jeg fikk presset meg litt mer når jeg tok det bak, men det får bare være. Slår til med chins når jeg har muligheten (kroppshev?/hangups? som det het den gangen jeg var i miltæret :p).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...