Gå til innhold

Walkie talkie å anbefalle?


Anbefalte innlegg

Tenkte jeg sku kjøpe en walkie talkie som er grei å ha om man f.eks kjører i forskjellige biler på tur. Noen som har noen å anbefalle med bra lyd, bra batterilevetid, mulighet for flere brukere på kanalen og bra pris? rekkevidden trenger ikke å være allverden.:) Tenkte en plass mellom 300-600,-

Endret av Jonny Bruvik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har hatt en del PMR446 walkie-talkier-er selv og syns det stort sett virker utmerket i forhold til det "gamle" privatradiobåndet som stammer fra 60(?)-tallet. Jeg HATER støy fra spagetti-talende land og vil ha en stille og klar kommunikasjon, selv om den i noen tilfeller er kortere enn privatradiosambandet på 27 MHz.

 

De siste PMR446-radioene jeg kjøpte var Tomcom TwinTalker 9100. Disse er liksom long-range versjon på 9 km rekkevidde og har fått masse pepper nettopp derfor. Lovlig utgangseffekt på slikt utstyr som benytter seg av 446 MHz-båndet er 0,5 Watt. Men disse apparatene er slettes ikke dårlige. Jeg har oppnådd 20 km rekkevidde og ned til 4 km rekkevidde i ullendt terreng.

 

Tonen (modulasjonen) er litt mørk i forhold til andre apparater, men jeg har "skrudd" opp modulsjonen litt på selve apparatet, noe som gjorde at lyden ble klar og tydelig også med svak signalstyrke. Dette kan vi komme tilbake til eventuelt.

 

Apparatene kommer med drop-down-220 Volt nettladere og 12 Volt lader for bil. Alt dette ganger to: to ladere for hver av radioene plassert i en hardplast koffert. Radioene er robuste og batteritiden er temmerlig god i forhold til andre radioer jeg har testet. Jeg glemte nemlig min radio i et uoppvarmet rom i vinter. Den sto på i 6 dager, og da jeg skuille hente den var det faktisk batteri nok til å prate i den. Den hadde stått på hele tiden.

 

Lykke til. Hvis du ikke liker Topcom Twintalker 9100-apparatene, må du nok se på noen Cobra-apprater. Noen modeller der, ikke alle, er både robuste og har god følsomhet og rekkevidde også.

 

EDIT: Prisen jeg betalte var kr 700 for begge radioene, inkl. ladere og ekstern mikrofon.

Endret av flyndrefjes
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...