Gå til innhold

Hvorfor er menu.lst i Ubuntu full av masse shit som man ikke har bruk for?


Anbefalte innlegg

Hei. Siden at jeg har flere maskiner i huset så tenkte jeg at jeg skulle gi Ubuntu en ny sjans på en HP maskina. Da ble det Ubuntu 9.04. Da jeg ikke er noe redd for den maskina så var det HP maskina som jeg brukt til Ubuntu testing. Ville ikke ødelegge de andre maskinene med Ubuntu :p. Liker helst å ha så mye kontroll over Linux som mulig. Uannsett. Jeg kjørte inn CD`en og starta installasjonen. Installasjonen gikk da greit, men Ubuntu er Ubuntu :p med alt det fører med seg :p. Men jeg blir ikke fornøyd med Ubuntu. Er for mye tull og surr.

Får ikke kobla meg på nett (Trådløst altså), ikke har den Ndiswrapper som standard. Ikke har den dhcpcd installert.

Man må for sikkerhetskyld aktivere root kontoen etter installasjonen.

Også tenkte jeg at jeg skulle åpne menu.lst med nano fra terminal. Javel. Dette fikk den da til "HURRA".

Men uannsett, jeg skulle åpne menu.lst med terminal i nano.

Og det som møter meg da er masse shit som jeg ikke trenger egentlig. I både Slackware og Arch sin menu.lst fil så er det så mye enklere. Der har man alt man trenger uten noe tull. Hvorfor er det så mye tull i Ubuntu sin menu.lst fil da? Helt unødvendig spør du meg. Kort sagt så liker jeg ikke Ubuntu egentlig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ubuntu er det det er, og det er som regel lettvint å installere og bruke. Det høres ut som du forventer at alt skal være likt som i Slackware eller Arch, og da er mitt forslag at du holder deg til Slackware eller Arch.

 

Får ikke kobla meg på nett (Trådløst altså), ikke har den Ndiswrapper som standard. Ikke har den dhcpcd installert.

 

Greier du dette i Slackware, kan jeg ikke begripe hvordan du kan mislykkes i Ubuntu.

 

Man må for sikkerhetskyld aktivere root kontoen etter installasjonen.

Hvorfor må du det? Kan du ikke bruke sudo som det er lagt opp til?

 

Men uannsett, jeg skulle åpne menu.lst med terminal i nano.

Og det som møter meg da er masse shit som jeg ikke trenger egentlig.

Kanskje noen andre trenger det? Er jo meningen at Ubuntu skal virke for så mange som mulig. Hva skal du inni menu.lst å gjøre uansett? Får du ikke gjort endringen du hadde tenkt fordi det ligger mye annet der?

Du kommer jo uansett ikke med noen eksempler på hva som ligger der som du ikke har bruk for.

Lenke til kommentar

Det er faktisk mer enn bare en forklaring. Det er parametre som programmet update-grub bruker for å automagisk oppdatere menu.lst når det har blir gjort en kerneloppdatering - sånn at den nye kernelen får de samme bootparamentrene som den forrige, uten at du skal trenge å tenke på det.

Endret av humbuq
Lenke til kommentar

Snedig. Jeg må si at jeg er veldig positivt overrasket over Ubuntu 9.04. Iallfall etter stabilitetsproblemene jeg opplevde i 8.10.

 

Det trådløse nettet er godt integrert med WPA, noe jeg har savnet før. Skjermkortdriverene gled enkelt inn og wubi er egentlig et ganske genialt konsept for de som vil prøve Ubuntu.

 

Når det er sagt så har jeg ikke sjekket om dhcpcd er installert, men en eller annen dhcp-klient er det som kjører fordi jeg får automatisk tildelt IP-adresse.

 

Når det gjelder selve menu.lst så er det mye ekstra informasjon der. Ekstra informasjon er gull verdt når du har lyst til å lære noe. Hvis du ikke vil lære noe så anbefaler jeg en playstation.

Lenke til kommentar

sed -i -e '/^#.*$/ D' /boot/grub/menu.lst

 

Du finner de merkeligste "problemstillinger" å klage på.

 

dhclient er standard i Ubuntu (vel, Debian og dermed alle 'avarter'), ikke dhcpcd. Dersom du skal på nett og sjekke grub-dokumentasjon kunne du jo evt. sjekket dette i samme slengen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...