Gå til innhold

Anbefalte programmer til Android


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om det gjør deg nervøs er det enkelste å legge merke til hvilke rettigheter programmet ber om når du installerer det, og om de ikke stemmer overens med hva programmet skal gjøre installerer du det ikke. Man legger f. eks. merke til at haugevis av reklamebaserte applikasjoner bruker telefonens posisjoneringstjeneste...

Og så vidt jeg vet krever googles egen ad-tejeneste "grov nettverksplassering". mao, det trengs for å vise reklame med ulike tjenestetilbydere. Mao. en ikke-sak, med mindre noen kan komme med noe som tyder på at markedsføringsaktørene misbruker denne informasjonen, eller knytter den spesifikt til deg. (men det sier ihvert fall artikkelen du linker til ingen ting om). At de ser at "random telefon x er i område y, derfor gir vi ham reklame z, etersom den 3r relevant" sr jeg ingen problemer med.

 

At de leser SIMkortnummeret (IMSI?) og telefonnummeret mitt derimot, det er en del verre, IMO. Med mindre de aktuelle appene har et legitimt formål med dette (f.eks. betaling av tjenesteinnhold som voddler eller liknende tjenster med pay-per-view), høres jo ikke det helt bra ut. Tankene går til iPhone-appsene som leste telefonnummer og kontaktliste (men der uten at du en gang fikk vite at de gjorde det).

Lenke til kommentar

vel, f.eks, hvorfor skal "wheres my droid" kunne sende sms?

 

og diverse programmer som skal kunne lese meldingene/høre på samtalene mine? hvorfor?

 

dette gjelder noen spill (som jeg sletta pga det, husker ikke helt hva det het)..

hva skal et spill med hva som står i meldingene mine?

 

where's my droid skal vel sende sms med hvor mobilen er?

 

Spill skal vel ikke nødvendigvis ha tilgang til å lese sms, høre samtaler. Men hvis sms eller samtale ankommer mobilen så skal spillet stoppe og slippe disse programmene til. Så de må nok knyttes opp mot disse systemene vil eg tro.

 

Hva skal forøvrig noen som helst i hele verden med dine sms'er?

Lenke til kommentar

det jeg lurer på også..

 

men wheres my droid sender ikke melding for å si hvor den er.. ringer bare

 

konklusjonen min på spm ditt er: Du er såpass paranoid at du trenger hvertfall ikke virusprogram ;)

 

Kunnskapen står det kanskje litt dårligere til med... Det kan jo selvsagt lage litt trøbbel om du plutselig bestemmer deg for ikke å være paranoid.

Lenke til kommentar

Tror strengt tatt ikke det finnes noen apps man MÅ kjøpe. Det er et HAV av apps fordi det er absolutt null kvalitetssikring siden market er helt åpent. Så du må vasse gjennom et verdenshav av møkk for å finne 2-3 gode apps man faktisk har noe bruk for. Ellers er det bare dårlige spill og unødvendige morsom-apps, akkurat som iphone.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...