Gå til innhold

Linux på barnehage PC?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selvsagt bør man holde seg til Wndows hvis man bruker den til spill laget for Windows.

 

Dette handler vel ikke om hvorvidt noen savner noe i Fluxbox, Openbox eller XFCE, men hvor produktivt man i dette spesielle tilfellet blir med XP kontra Linux. Man skal ikke holde på lange stunda med arbeidstimer med knoting av Wine før man har betalt en Windows-lisens. Og den er vel, som jeg forstår, allerede betalt fra før.

 

Kun det "politiske" er grunn til at trådstarter skal velge Linux i dette tilfellet. Noe jeg personlig synes er en dårlig grunn alene.

Endret av RattleBattle
Lenke til kommentar
Og den er vel, som jeg forstår, allerede betalt fra før.

 

Kun det "politiske" er grunn til at trådstarter skal velge Linux i dette tilfellet. Noe jeg personlig synes er en dårlig grunn alene.

 

Dette var ei maskin som me fekk av nokon foreldre som forlengst har forflytta barnet sitt på skulen, så å få installert XP på nytt att er ikkje så enkelt som ein skulle tru.

 

Dette har blitt eit lite prosjekt frå mi si side, for å eksponere ansatte og born for noko anna enn Windows (mest ansatte). Dette er ei maskin som skal stå tilgjengelig for alle, med trådlaust nettverkskort slik at internett er tilgjengelig.

Mest sannsynleg vil nok maskina skiftast ut med ein ny Windows-laptop, ein til kvar gruppe, men kor lenge til får styrar og foreldreråd avgjere (pengar, pengar og atter pengar?)

 

Eg er til dels kjent med Ubuntu, i og med at eg køyrer Ubuntu på mediacenter-PC'en heime, men har fått høyre at ein annan distro (er det distro det kallast?) som har utspring i Ubuntu vil køyre betre på ein PC med lavare specs.

 

Planen er jo som sagt at ungane skal spele innholdsrike og lærerike spel, som f.eks Josefine serien. Desse er vel utvikla for Windows, men kanskje Wine kan fikse biffen?

Lenke til kommentar

Prøv ubuntu, du kan bare installere xfce-desktop og gå over til XFCE dersom Gnome blir for tungt. Ikke heng deg for mye opp i programmene du bruker nå, men test de gjerne i Wine. Sjekk ut Education kategorien i programmene til ubuntu, der er det mye som har falt i smak til mine barn selv i barnehagealder.

post-22889-1249938725_thumb.png

Ta gjerne back-up av XP først hvis du er usikker, men jeg ser ingen grunn til å foretrekke XP.

Lenke til kommentar
Ja. Hva jeg savnet? Det meste. *Box/XFCE er ingen erstattning for et komplett DE.

 

Neida, men de ganske gode på sit. F.eks ressurser, fordi GNOME og KDE er aldre tunge. XFCE er litt bedre, men det er fortsatt GTK 2. Det jeg liker med !# er at et det er Openbox skrivebord som er pent oppsatt.

Så i realiteten #! + at de skrifter ut Nitrogen med pcmanfm sin innebygd og bruker pcmanfm for skrivebords ikonene, og legger til store pener ikoner til alle spillene. Høres ut som noe som kan fungere :p

Lenke til kommentar

Man finner mye bra barnespill og opplæringsverktøy for linux, men i visse tilfeller er/var ikke oversettelsen noe særlig å skryte av. Ting som for.eks ktouch er jo bare bra å "utsette" barn for i en tidlig alder. Hvis det var tenkt at maskina skal kasseres etterhvert, er det jo bedre å bruke den til noe isteden. Barn tar da heller ingen skade av å bli "utsatt" for engelsk i en tidlig alder, noe de uansett blir. Disney channel etc.

 

Det skulle jo ikke heller være så altfor vanskelig å få tak i en ekstra 256MB ram brikke heller. Gratis eller for en bitteliten sum.

 

Du kan lese litt om edubuntu HER

Lenke til kommentar

Selv kjører jeg xubuntu på en gammel laptop og er godt fornøyd med ytelsen. Jeg har riktignok 1 gb minne, men etter boot kjører xubuntu på ca 70 mb minne. Akkurat nå ligger jeg på 349 mb brukt. Merk at jeg har oppe skype (20 mb), pidgin (70 mb), sju nettleservinduer (100 mb) og litt annet smårask. En barnehagemaskin vil neppe kjøre veldig mye mer enn ett-to programmer av gangen, og da bør 256 mb holde. Du kan forøvrig sende en mail til skolelinux-prosjektet og høre om de har noe å bidra med, men jeg vet ikke hvor aktive de er lenger. Spill som Josefine etc regner jeg med skal gå helt fint. De er svært lettdrevne, og har ingen spesielle kopisperrer eller annet makkverk.

 

Men hva med å bare prøve seg frem? :)

Lenke til kommentar

Kjører nå med fedora på en Thinkpad T23, 1.2ghz pIII mobile, 256mb ram, en 60gb hdd som er treg av en annen verden. Går langt langt bedre enn windows. Boot-tiden er kanskje en fjerdedel, youtube HQ går mer smooth enn vanlig youtube i wxp.

 

Har cairo-dock og xcompmgr kjørende (eye-candy), Firefox med youtube og aMsn, bruker da 82% av minnet. Wxp bruker 92% når den er ferdig med å boote og med WLM oppe, uten IE eller noe eye-candy.

Lenke til kommentar
Hm, jeg syns ytelsen på YouTube (og flash generelt) er mye dårligere på linux enn på Windows. CPU-forbruket er mye høyere.

Jeg er generelt sett enig med deg, men denne pcen drar 100% til youtube uansett, og det gikk overaskende nok langt bedre i fedora (får ca samme videoytelse i flash og i mplayer)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...