Gå til innhold

Er NASA late?


Anbefalte innlegg

Forøvrig så driver de med mer enn romfart - NASA driver også f.eks. med testing/utvikling av nye typer sikkerhetsutstyr for kommersiell luftfart (f.eks. flymontert forroversøkende dopplerradar. som nok har reddet "en del" liv, men var relativt risky å teste første gangene)

 

Hæ?

 

Dopplerradar er en radar som benytter doppler-effekten til å finne ut hvor fort noe beveger seg - f.eks. luft. Foroversøkende og flymontert betyr at den ser hva som skjer foran flyet, ikke bak, på sidene, over, under etc.

 

Den brukes blant annet til å se om det er kraftige fallvinder ("lufthull"?) like foran flyet, noe som er veldig veldig dårlig nytt å treffe om man er i ferd med å lande (lite fart og lav høyde + fallvind = krasj).

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Tja problemet er jo i all hovedsak å få all den vekten ut i verdensrommet, dessuten er det jo kun O2(lq) og H2(lq) som antennes og forurenser ikke mye. Når de først har kommet seg ut i rommet trenger de kun styreraketer. Tror satelitter har en fart på 28 000km/h i omløp rundt jorden. Tror ikke det er særlig mye å hente på å utbedre motorene så kraftig. Med mindre man snakke teknologi 500år++ frem i tid, hvor man trolig vil ha fabrikker som kan virkelig drive nanotek. hvor man plasserer hvert enkelt atom på plass ved hjelp av en laserstråle og kan designe über materialer & tekniske ting

 

Når først raketten har unnsluppet Jordas gravitasjonsfelt, finnes det mange muligheter for å komme seg raskt fremover, f.eks. ionemotorer eller solseil (førstnevnte er allerede i bruk). Derfor er det egentlig romheisen som er fremtiden. Med den ville man kunne frakte materialer opp i bane rundt Jorda, og bygge fartøyet der i stedet. Men én nøtt gjenstår også for romheisen: Det finnes ikke i dag et sterkt nok materiale som kan holde den oppe.

 

Warp-motorer derimot, må vi se langt etter. ;)

Lenke til kommentar
Men russerne hadde jo iallfall planene for sine "selvmordsstatelitter", eller kom disse etterpå? Russerne hadde så vidt jeg husker først man i rommet.

 

Her: http://en.wikipedia.org/wiki/Vostok_programme

 

"Selvmordsstatelitter"? Dette er noe jeg vil høre mer om. Kan det sammenlignes med Soviet sitt "Orbital Drop" i Red Alert 3?

Jeg gjentar meg selv :p

 

Var en type satelitt som hadde et atomvåpen og et styringssystem for så å sikte seg inn på en by og kræsje med den og våpenet skulle detonere. Våpenet kom aldri lenger enn til planleggingsfasen.

 

Nøyaktig hva det het er jeg usikker på, skal prøve å søke det opp litt senere idag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...