Gå til innhold

Billig mat for en fattig student


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fant ut at 500g kjøttdeig, spaghetti og et glass dolmio kan holde til ca 3 middager, hvis man supplerer litt med brød ved siden av.

Så kjøttdeig til 40kr, dolmio til 25kr og spaghetti til 5kr.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tror ikke man har Coop her nede i Danmark, men jeg kjøpte sånn billig kjøtt med 10-15% fett. Vet ikke hva forskjellen på det og dem med lavt fettinnhold er.

Mener jeg gav 40 eller 50kr for 2x500g når jeg tenker meg om.

Skrevet

Men har det mye å si? Er det dårlig fett typer som er i kjøttdeig?

I og med at jeg ikke spiser like mye nå, som da jeg bodde hjemme, så kan det vel ikke skade med litt ekstra fett :p

Skrevet

Da er det kjøttdeig jeg har.. Men altså, er det den typen fett man helst ikke bør få i seg, som er i kjøttet?

For meg spiller det ingen rolle om jeg får i meg litt ekstra fett :p

Skrevet

Angående fett, så er karbonadedeig som nevnt 4-5% fett.

 

Googlet inne på Gilde.no og deres kjøttdeig er hvertfall 14% fett, kjøttdeig av svin 9% fett, jeg tror ikke kyllingkjøttdeig er så fryktelig mye bedre enn den av svin.

 

Men da dette er om billig mat, så er ikke akkurat karbonadedeig aktuelt, da den pleier å koste 43-45 kroner pakken, mens kyllingkjøttdeig ofte koster 20-25kroner pakken.

Skrevet

Men det fettet som er i kjøttdeig, er det den farlige typen? Husker ikke helt om det er mettet eller umettet.

Fordi jeg bryr meg lite om jeg får i meg litt ekstra fett (les: 198cm og 85kg), bare det ikke er den "farlige" typen?

Mulig jeg blander litt nå, men..

Skrevet

Det eneste fettet som er farlig er transfett. Fettfrykten er en hype som henger igjen fra 80-tallet. Såvidt jeg har forstått er ikke mettet animalsk fett slik man finner i kjøttdeig veldig helseskadelig. Det finnes forøvrig en annen type mettet fett (det som finnes i kokos) som faktisk har vist seg å bidra til vektnedgang og bedre kroppsammensetning m.m.

 

Den eneste grunnen for å skylle ut fettet fra kjøttdeigen slik jeg ser det er hvis man ønsker å gå ned i vekt, og dermed prøver å holde et kcal-underskudd.

 

Hvis det er overvekt man frykter er det heller karbohydrater man bør moderere inntaket av, og da spesielt ukomplekse karbohydrater. Kutter man ut hvetemelbaserte og sukkerholdige matvarer er man på god vei.

Skrevet

En måte man kan tenke på det, er at jo mer flytende fettet er i romtemperatur, jo bedre er det. Er det lite mettet fett i produktet, er det som olje eller mykt. Er det mye mettet fett, er det stivt.

 

Ta f.eks. fettkanten på en svinekotelett og sammenligne den med fettet fra pinnekjøtt. Mykt kontra hardt. Eller rapsolje (renner lett) sammenlignet med frityrolje (kommer ut av beholderen i klumper).

Skrevet
Fant ut at 500g kjøttdeig, spaghetti og et glass dolmio kan holde til ca 3 middager, hvis man supplerer litt med brød ved siden av.

Så kjøttdeig til 40kr, dolmio til 25kr og spaghetti til 5kr.

 

Hvis du har i hakket løk, hvitløk, gulrot og stangselleri, blir retten både sunnere, bedre/mer "autentisk" og billigere. Tre ting på en gang :thumbup:

 

Til ett glass trenger du da ca 200 gram kjøttdeig, resten kan du bruke til noe annet..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...