Gå til innhold

Problemer med disker i RAID0


Anbefalte innlegg

2x Samsung Spinpoint 500gb

 

og 1x WD 500gb disk er koblet med samme ledningen fra PSUen,da jeg setter alternativet RAID i bios,så finner den alle 3 diskene. Jeg velger de 2 samsung diskene for RAID0,er klar for og innstallere Vista,bruker den eksterne HDen for og loade inn RAID drivere,men så kommer jeg ikke lenger..

 

Dette var mens diskene sto som SATA-300 i bios. Satte ned SATA til SATA-150,og da finner den plutselig harddisken under samme prosedyren.

 

 

Ved nærmere ettersyn,så virker det som ene av samsung diskene ikke liker og bli satt i SATA-300,da forsvinner den fra tid til annen,og rapporterer feil ved diagnose programmet til Samsung. Problemene blir dog helt borte under SATA-150

 

 

 

Da lurer jeg på,hva kan dette skyldes? Og er det stor forskjell fra SATA-150 til SATA-300?

 

Får en Score på 6.0 under performance index i windows 7 (vet at det ikke er det beste og sammenligne med)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mener det at den Samsungen skal takle SATA 300 helt fint OM det ikke er ett problem med kontrolleren (Tenker da den som sitter på kretskortet under disken).

Forskjellen mellom SATA 150 og 300 på harddisker er ganske liten til ingenting, men om det er noe med kontrolleren som fusker så ville jeg ha det sjekket ut før den takker for seg, for ryker kontrolleren i ett RAID 0 array så ryker HELE arrayet ditt med data og all ting.

Endret av 007CD
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...