Gå til innhold

Hvorfor "hater" vi svensker?


Ordinær

Anbefalte innlegg

Jeg liker ikke dansker spesielt godt. Mange av dem er selvgode, svensker virker mye hyggeligere på meg. Pluss at danskene snakker et språk jeg ikke forstår og har et tallsystem som tvinger meg til å komme hjem med haugen av mynter i lommen. (Mine kusiner har danaske kjærester, og disse er kjempehyggelige, så det finnes jo unntak

 

Det er nok mer et unntak at de få danskene du har møtt er selvgode, ikke omvendt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg opplever ikke at vi hater svensker på noen måte. Det er mer som søskenkjærlighet å regne.

 

Dansker derimot, det er et jævla drittfolkeslag. Prøv å bo der, så skal jeg love at dere får et nytt syn på disse arrogante, vrøvlende fascistene.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg "hater" svensken fordi de knapt vet noe om Norge og bryr seg filla om hva vi steller med. De har generelt ingen interesse av å forstå sine nærmeste naboer, frivillig.

 

De har en klassedelt kultur og er utrolig autoritets-tro. De er preget av adel, plikt, innavl og gammel storhet.

 

De ser på oss som en haug ubehjelpelig primitive og upålitelige nisser som har tatt tilflukt mellom fjella, med ryggen mot havet. Det de ikke forstår, er at vi har en kultur som faktisk har en viss ydmykhet overfor naturen her, og hva den kan stelle i stand..

 

De er nedlatende på en spissborgerlig måte, og har man hørt på TV/radio hvordan de f.eks. vitser om oss på BBC, eller når en storkontrakt oss imellom går i vasken - æsj, svensker er rett-og-slett kvalme.

 

Hør bare på hvordan de bortforklarer /avslører seg etter evt. nederlag i skisporet e.l. på SVT mm. Der har du svensken.

 

Men alt i alt er jeg glad i svensken som helhet. De har bare så utrolig tungt for det, å sanse hvordan de oppfattes.

 

;)

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...
Jeg liker ikke dansker spesielt godt. Mange av dem er selvgode

 

Jantelov?

 

Er selv Dansk statsborger, men har bodd i Norge i hele mitt liv, og jeg har alltid opplevd Dansker som et utrolig imøtekommende folk. Skal jeg sammenligne syns jeg faktisk Dansker er mer folkelige enn både Nordmenn og Svensker. Igjen virker jo dette utrolig generaliserende, men her snakker jeg rent av personlig erfaring. :) Danskene sitt "hat-forhold" til svenskene er større enn hva vårt er til samme gjengen.

 

Sånn, da er det bare å skyte ivei!

Endret av Sambaboy
Lenke til kommentar

Nordmenn hater svenskene fordi nordmenn ikke tåler at noen er bedre enn dem, uansett hva det er. Nordmenn hater dansker fordi nordmenn fordi de ikke forstår språket (dere hater også innvandrerne på bussen som snakker arabisk eller somalisk). Nordmenn lider av mindreverdighetskomplekser, det er ikke å nekte for, for dere blir misunnelige og føler dere må hevde dere om kameraten deres er bedre enn dere til noe.

 

Dansker er joviale, imøtekommende folk, et lykkelig folkeslag, det samme er svenskene (det virker sånn), men nordmenn er deprimerte og misunnelige.

 

Men I har en fantastisk dejlig natur!

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...