Gå til innhold

Hjelp til å presse stasjonær fra 7000 ned til 5000,-


Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal bygge en pc til en bekjent. Prislappen hans ligger på 5000. Jeg har samlet noen deler på ca 2 min som jeg syns er et rimelig bra oppsett. Men det kommer på ca 7000.

 

http://prisguide.prisguide.no/vis_handlevo...waggon_id=87005.

 

Hjelp meg å presse det ned til 5000 uten at det går så mye på ytelsen.

PCen skal brukes mest til videoredigering/titting, surfing osv.

Endret av sull
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kan kanskje klare seg med en prosessor med litt lavere klokkehastighet, og prisen går ned en del. Denne f.eks https://prisguiden.no/product.php?productId=101893

eller denne https://prisguiden.no/product.php?productId=57544

 

Og trenger han en harddisk på hele 1tb? Jeg synes at en med 160gb holder i massevis, så hva med en på ca 320, eller max 500? Om han mot formodning skulle fylle den opp er det enkelt å koble til eksterne.. 500gb får du til halve prisen omtrent: https://prisguiden.no/product.php?produc...iew=productinfo

 

Vet ikke så veldig mye om skjermkort, men om han ikke spiller noe særlig, er det vel ikke nødvendig med et så bra skjermkort som det du har valgt? Samtidig er det jo alltid fordeler med å legge inn noe ekstra bra i tilfelle han får lyst å spille et krevende spill for eksempel...

Lenke til kommentar

Vedkommende trenger ikke en E8400 når han skal drive videoredigering. I prinsippet kan det være ok med en billig Quad isteden feks er denne billig eller denne. Du kan benytte et billigere hovedkort feks dette til AMD prosessoren og dette til Intel.

 

Intel-oppsettet yter nok best og jeg ville nok valgt det - kanskje noen andre oppfatninger?

Endret av jornboss
Lenke til kommentar

Tja etter å ha studert rimelig mye nå så ser jeg at den PII 720 yter veldig bra uansett. Men det er egentlig ikke så lett å foreslå; alle de nevnte Q8200, E8400/8500, Pii 720 og AMD X4 9950/9850koster rundt det samme - 14-1500. Jeg tror faktisk at jeg hadde vurdert en E5300 og et 775-kort feks det jeg foreslo i stad. Da hadde det virkelig monnet. Når det gjelder mellomsegmentet dvs 12-1500 så er det vanskelig å avgjøre- definitivt er E8xxx og PII 720 de enetse alternative for spill. For annet spiller det vel ikke så stor rolle. Spør du meg så ville jeg faktisk gått drastisk ned - slik jeg anbefaler. den takler det mest normale i dag. Skal du spille stort, så tenker en annerledes enn 5000,-.

 

Den nest beste er kanskje E7400, deretter PII 720. Q9400 og Pii 940 koster nesten det sammme som i7 920. Skal en først opp kanskje like greit å hoppe ordentlig, og så har en PCen i 3-4 år - ihvertfall til normalt bruk.

Endret av jornboss
Lenke til kommentar

Ja nå blir det mye, men dette viser litt at å presse kun i forhold til pris blir helt umulig. Vedkommende må presisere hva PCen skal brukes til, ihvertfall hvis vi skal finne noe optimalt. Det er ihvertfall slik at Quad kjøper en primært til Video/film osv. Skal en spille tenker en først og fremst på frekvens, eller kjøper en av de aller nyeste CPUer som anbefales.

Endret av jornboss
Lenke til kommentar

Nå har jeg gjort alt jeg kan , men det ryker en 600 kr over budsjettet. Litt tweaking til så skal det nok gå, men jeg kan ikke noe for at jeg føler at å investere en 2000 kr til så hadde det blitt en mye bedre PC, hva syns dere?

 

Hva er deres tanker angående elkjøp pcer i forhold til dette prisnivået vi er nede i ? Er det bedre å finne en der eller å bygge selv ?

Endret av sull
Lenke til kommentar

Hei det du har nå er helt ok. Den til 6295 FS på elkjøp er ikke så ille. Der får du også med operativsystem til rundt en tusenlapp og det er en Q8200 som passer bra. Den er ferdig. Skjermkortet er ikke verdens beste, men holder til formålet. Kan evt byttes ut senere.

Endret av jornboss
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...