Gå til innhold

Pc'n jobber for fult hele tida...


Dtre

Anbefalte innlegg

Hei, har en acer aspire 5720zg... i det siste har den begynnt å bråke og blir varm. Satte på sånn prosessmåler eller hva det heter i windows sidepanel. Der står det 100% på prossesorbruk og 46-47& på RAM. Dette er når jeg er på nettet og når den bare står på skrivebordet...

Noen som veit hvordan jeg får "roa den ned?"

Hjelp...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det står bare masse greier på den lista... Men nederst i vinduet sår det:

Prosser: 87 |Prossesorbruk: 100%|Fysisk minne 54%

 

Skjønner du virkelig ikke hva han mener? For du er jo på rett vei. Skal prøve å hjelpe.

 

Høyreklikk på startlinja - oppgavebehandling. Så velger du fanen der det står prosesser. Blant de "masse greiene" er det en kolonne som heter CPU (gjør iallefall det på engelsk, men du skjønner sikkert hva det norske ordet skal være når du ser det). Trykk på kolonnen to ganger. Da kommer det høyeste tallet (disse tallene er i prosent. Forteller hvor mange prosent av prosessoren som er i bruk til den aktuelle prosessen) øverst. Les og skriv her hva den prosessen heter. Står helt til venstre.

 

Forstår/får du ikke til dette her, er det enten noe gale med dataen siden den ikke viser dette, eller så er du stokk dum. Beklager, men jeg heller mot sistnevnte.

Endret av EivindS_
Lenke til kommentar

Du sier dataen jobber for fullt hele tiden. Når du åpner oppgavebehandling som du gjorde, kan du sjekke hvilke prosesser som gjør at den jobber for fullt. Taskmgr.exe på 44% var bare tilfeldig og ville ikke brukt 44 hvis du ikke hadde åpnet oppgavebehandling. Altså, laptopen din jobber ikke for fullt hele tiden. På den annen side, når den gjør det, sjekk oppgavebehandling å sjekk den/de prosessene som opptar mye prosessorkraft.

Lenke til kommentar

Du sier at det står 100 % prosessorbruk nederst i taskmanager, men du finner ingen prosesser som bruker mye cpu.

 

Dette kan skje som følge av avbruddshåndtering (interupts). Hovedårsaken til dette er driverfeil. Har du oppdaterte grafikk-drivere på pc'n?

 

IP

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...