Gå til innhold

Nikkor 80-200mm f2.8 på Canon 450D


Anbefalte innlegg

Hei

 

Pappa har noe eldre Nikon optikk liggende, bl.a Nikkor 80-200mm f2.8.

 

Da jeg har Canon EOS 450D med kjipe objektiver, tenker jeg naturligvis på mulighetene for å bruke dette Nikkor objektivet på mitt eget kamera.

 

Jeg har hørt man kan få kjøpt et adapter slik at man kan bruke Nikkor objektiver på Canon kamera. Hvor kjøper man dette? Noen som har noen erfaringer om disse adapterne?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan ser jeg forskjell på AIS utgaven og de andre utgavene?

 

Hvis jeg skulle kjøpt speilrefleks for første gang idag, ville jeg valgt Nikon. Da jeg kjøpte mitt Canon 450D, kunne jeg ingen ting om foto, og var ikke klar over at det gikk ann å bruke dette objektivet på digitale speilrefleks. Da valget stod mellom Canon og Nikon valgte jeg Canon av ubetydelige årsaker. Hadde jeg vist like mye som jeg gjør nå, ville jeg valgt nikon.

 

Det er kanskje 10år siden han kjøpte dette objektivet. Det første jeg tenkte når jeg så det var, "80-200, da er nok mitt 75-300 enda bedre" helt til jeg begynte å forstå meg på blender og byggekvalitet osv.

 

Da jeg allerede har kjøpt litt utstyr synes jeg det er litt sent å ombestemme seg nå.

-Canon EOD 450D

-Fjærnkontroll

-18-55mm f3.5-5.6 IS

-75-300mm f4-5.6 III USM

-85mm f1.8

og jeg har bestilt blitz (430 II ett eller annet) og tokina 11-16mm f2.8.

 

Uansett tror jeg det kan blir vanskelig å få låne objektivet, da pappa mest sannsynlig skal kjøpe seg digitalt speilrefleks til sommern. Men jeg kunne tenkt meg å testet det på mitt eget kamera litt, hvis det ikke er så alt for mye stress :/ Var i en butikk og forhørte meg idag. Spurte hva de trodde om Nikkor på Canonhus, og fikk høre som alkymist skriver at man mister autofokus og lysmåling, og at jeg måtte være forsiktig så jeg ikke ødela noe når jeg monterte adapterringen. Dette objektivet har blenderjusteringen på objektivet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...