Gå til innhold

Tsvangirai ny statsminister i Zimbabwe. Klarer samlingsregjeringen å samrabeide?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som poengtert i tideligere tråder er det ingen som har interesse av det. Om Zimbabwe var i en innbringende region og hadde verdifulle forekomster av olje ville saken vært en helt annen. Om Irak og Zimbabwe hadde hverandres beliggenhet ville det vært Zimbabwe og ikke Irak USA innvaderte. Men det er begrenset hvor mye Afrika er å satse på.

 

Selvsagt ville ikke Zimbabwe kunne stått imot en innvasjon fra et sterkt land, men ingen finner god nok grunn/ interesse til å innvadere. Skulle forøvrig ønske at de gjorde det, for som jeg alt har sagt er jeg lite opptemistisk med tanke på samlingsregjeringen.

Lenke til kommentar

Zimbabwe er et stk lost case så lenge Mugabe fremdeles lever. Fyren har kontroll over militæret og politiet i landet og kan dermed gjøre stort sett som han vil. Han er et godt eksempel på en kald, maktgal tulling uten empati, slik potentater ofte blir. Han fikk sikkert for lite kjærlighet som barn, og kompenserer nå ved å pleie seg selv til det fulle uten å tenke på befolkningen som bor i det landet han skal styre.

 

Han er helt koko, og det er enormt trist at verden ikke brur seg større. Men som nevnt lenger oppe, Afrika er ikke noe å satse på.

 

Når det gjelder FN, er dette stort sett en ineffektiv organisasjon når det kommer til konflikter som denne, og er bare et ytre bilde på verdens liksom dårlige samvittighet. En god tanke dog, men ikke særlig effektiv.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 4 måneder senere...

Bumper tråden med den dystre meldingen at regjeringssamarbeidet midlertidig er brutt. MDC trekker seg ikke offisielt fra regjeringen, men vil ikke delta på regjeringsmøtene med Zanu-PF. Årsaken er at MDCpolitikeren Roy Bennett igjen er blitt arrestert:

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3324066.ece

Endret av Glimti
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
  • 6 måneder senere...

Nå har det gått en stund siden sist vi konsentrerte oss om Zimbabwe, men etter å ha lest denne artikklen så skjønner man at situasjonen ikke blir noe bedre for befolkningen:

 

http://www.dagbladet.no/2010/03/12/nyheter/zimbabwe/utenriks/10827378/

Hva er det vi skal si? Mugabe er en forferdelig diktator, og har alltid vært en elendig leder. Før så brydde han seg om folket sitt, men det betyr ikke at han førte god politikk. Nå bryr han seg ikke om at befolkningen sin lider en gang. Men det er ingenting som kan bli gjort før man får Mugabe vekk fra makten.

 

Jeg står for det jeg sa for et år siden. Innvander Zimbabwe, kast Mugabe og hans støttespillere fra makten og dereter dra vekk.

Lenke til kommentar

Og du er ikke engstelig for at det skal bli et nytt kaos ala Afghansitan eller Irak?

Om det blir anarki i Zimbabwe vil forholdene bli bedre. Ikke glem at Mugabe aktivt holder befolkningen sin nede og gjør dem fattigere.

 

Og det viktigste er at vi ikke ser på det som en stabiliseringsoperasjon. Men som en operasjon for å fri Zimbabwe fra tyrannen Mugabe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...