Gå til innhold

Kjøpt D80 - Katta i sekken?


Anbefalte innlegg

Det har seg slik at jeg har kjøpt et brukt D80 nå for 3k pluss 1.5k for diverse utstyr som batterihåndtak (MB-D80), en kitlinse, uv-filter, øye-musling, minnebrikke og noe slikt. Altså totalt for 4500kr. Jeg trodde jeg hadde gjort et greit kjøp, men så leser jeg fra Ken Rockwoll sin side

 

2008 WARNING: Don't buy the D80. The new D90 completely obsoletes it. If money matters, buy the almost identical D40

 

Har jeg gjort et dårlig kjøp? D90 er egentlig utenfor mitt budsjett, kamerahuset koster over det dobbelte av det jeg betaler så det + en 50mm f/1.8 blir fort 8k, som blir for dyrt.

 

Grunnen til at jeg tenkte dette var greit er at jeg er en nybegynner med SLR så det er masse å lære, altså bør jeg mestre funksjonene til et eldre kamera før jeg trenger å bruke mye mer penger på et kamerahus. Jeg trodde videre at DSLRer ikke ble utdatert så fort. Nå lurer jeg på om begge disse tankene var noe vell naive og optimistiske. Videre så ville jeg ikke kjøpe D40 pga det begrenser (brukte) linseutvalget mtp fokusmotor.

 

Hva tenker dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva tenker dere?

At Kennyboy er en tullebukk, som nybegynnere bør ligge unna. Kenny har ett og annet gullkorn på lager, men man trenger kunnskap og erfaring for å sortere ut alt pisspreiket hans.

Når det gjelder UV-filteret, så håper jeg du styrer unna det etter å ha lest denne tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1056060

 

D80 er et flott kamera med svært god bildekvalitet på lav og moderat ISO, men som vanlig er når Nikon kommer med en ny modell, så er den nye D90 mye bedre. Så det er en kjerne av sannhet i det Kenny skriver. Det er fordi Nikon kommer sjeldnere med nye modeller enn f.eks Canon, så det blir flere forbedringer fra modell til modell.

 

D40 kan ikke sammenlignes med D80 - det er to helt ulike dyr.

Endret av Anew
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b

Som andre sier. Kameraet blir ikke dårligere fordi det har kommet en ny og bedre modell. Det er akkurat like bra som da det var nytt og jeg tviler sterkt på at bildene dine kommer til å ha stempelet " Dette hadde blitt bedre med D90 " på seg. ;)

Lenke til kommentar
Det har seg slik at jeg har kjøpt et brukt D80 nå for 3k pluss 1.5k for diverse utstyr som batterihåndtak (MB-D80), en kitlinse, uv-filter, øye-musling, minnebrikke og noe slikt. Altså totalt for 4500kr.

Som de andre sier, Kenny Boy er en tullebukk. Du har kjøpt en pakke som gir deg veldig mye for pengene.

 

Tom

Lenke til kommentar

Først vil jeg gratulere deg med et flott kamera!

 

D80 har nesten samme bildebrikke som D200, og begge har super bildekvalitet.

 

Hadde i en periode både D200, og D300, og i de fleste situasjoner var det umulig å se forskjell på bildekvaliteten.

 

D300/D90 har bedre egenskaper ved høy iso, men ellers vil forskjellen være liten.

 

Så lenge du holder deg under 800iso vil du være fornøyd.

 

Kos deg med ditt nye kamera, og ta masse bilder. :!:

Lenke til kommentar
Hvilket kitobjektiv var det forresten du fikk med?

 

En 35-70mm f/3.3-4.5 AF-D. Jeg vet egentlig ingenting om linsen (antar det er et kitobjektiv), planen er å kjøpe en 50mm f/1.8 ganske snart, men den var såpass billig at jeg tok den med bare for å ha noe å skyte med samme dag som jeg får pakken i posten :).

Lenke til kommentar
En 35-70mm f/3.3-4.5 AF-D. Jeg vet egentlig ingenting om linsen (antar det er et kitobjektiv), planen er å kjøpe en 50mm f/1.8 ganske snart, men den var såpass billig at jeg tok den med bare for å ha noe å skyte med samme dag som jeg får pakken i posten :).
Kjenner det ikke, men det er antagelig et kitobjektiv fra Nikons rimeligere filmhus.

 

35mm som korteste brennvidde kan bli litt trangt på et DX-kamera, så jeg ville vurdert å investere i noe som begynner på 18mm eller deromkring etter hvert. Du bør også være klar over at 50mm på DX blir en kort tele og ikke et normalobjektiv slik som det er på film. Men dessverre er det ikke noen lyssterke, faste normalobjektiver til Nikon DX som ligger i samme prisområde.

 

Hvis ikke du har veldig bruk for et f/1,8-objektiv, så kan det være lurt å putte de pengene på sparebøssen og heller kjøpe f.eks. en Tamron 17-50 f/2,8 eller Sigma 18-50 f/2,8 når du får råd. Begge to er bra og lyssterke normalzoomer som ligger på ca. 3000,-

Lenke til kommentar

Nei da. Du har aldeles ikke kjøpt katta i sekken, slapp bare helt av.

D80 er et virkelig flott kamera med masse potensial for å utvikle deg som fotograf. Bildemessig, riktig nok ikke uten værtettingen og panseret til D200, gir det topp kvalitet. Huset er passe tungt og søkeren god.

D40 er et nybegynner kamera som riktig nok også kan brukes til å ta gode bilder med, men har ikke på langt nær de samme gode kvalitetene som D80 byr på, for ikke å snakke om vekst og utvikling mulighetene for deg som fotograf da.

Jeg synes du har gjort et bra og fornuftig kjøp som kan gi deg stor glede i mange år framover.

Lykke til med en flott hobby!

Lenke til kommentar

Ikke tenk på å sammenlign D40 med D80, ihvertfall ikke ut i fra ken rockwell.

 

Det er ikke det at D40 ikke er et flott kamera - som jeg lærte masse av da jeg kjøpte det, og som tar flotte bilder. Likevel, jeg solgte det én måned etter og investerte i D80. Jeg kjente begrensningene med en gang, både ift. det ekstra kontrollhjulet, hurtigknapper for iso og hvitbalanse, søkeren og også fokusmotoren.

Ting som rett og slett gjør kameraoperering til en mindre faktor mens en fotograferer så en kan fokusere på de mer viktige tingene.

Med batterigrepet til D80 får du også, i tillegg til batterilevetid etc., utløserknappen i portrettmodus, noe som ikke er tilgjengelig på D40.

 

Nå har det seg slik at verden ikke er større enn at D80'en jeg engang oppgraderte til er den du nettopp er i ferd med å kjøpe. 35-70mm'en er som nevnt et kit objektiv fra filmens dager og er like skarpt som 50mm 1.8 åpen. Grepet som er med har kun hatt ca 100 eksponeringer.

 

Håper du gjennom denne posten har fått nok tilbakemelding til å overbevise deg om at du har gjort et godt kjøp du både kan lære og utrette mye med.

Håper jeg ikke tråkker over streken og skremmer deg bort ved å poste her, men jeg tok sjansen ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...