Gå til innhold

OCZ Vertex SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du får ledig plass etter windows og programmer kan det være noe å hente på å legge de mest spilte spillene dine på SSDen også ja. Du vil hovedsaklig se forskjell under oppstart av spillet og loading. Om det er snakk om WoW eller MMORPG kan det også fjerne hakking som kan forekomme fra lasting av textures f.eks. ved innlogging der det er mange characters (AH).

Lenke til kommentar

Jeg må si meg ekstremt fornøyd med boottid på Windows 7 (RC, build 7100)

Brukte 12 sekunder fra ferdig POST til innloggingskjermen.

Vista x64 var forøvrig veldig skuffende med oppstartstid på hele 30sek.

Sier litt om hvor mye mere effektiv Windows 7 er. Alt er bare nydelig kjapt og designmessig overlegent Vista.

 

Men jeg angrer jo litt nå på at jeg kjøpte en haug av Vertex disker istedet for Intel. 4 Intel 80GB disker vil jo være totalt overlegent 7 vertex disker og til omtrent samme pris.

 

Men jeg har tror på at det kommer snart SAS SSD disker som blåser fletta av det meste på markedet idag. Prisen blir det kanskje værre med..

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har nå oppdatert til 1.4 med TRIM og det ble selvsagt en nedtur i første omgang. (forventet egentlig dette etter alle innleggene på ocz)

 

Benchmarks er helt i bunn så da blir det en HDDerase for å se om det bedrer seg. (det er write som er værst, her er ytelsen rundt 50%)

Lenke til kommentar

Tenkte å teste GC utgaven i løpet av helga, har akkurat reinstallert W7 med TRIM utgaven, ser greit ut så langt men det er tidlig enda.

 

edit:

Glemte å nevne at HDDerase løste problemet med nedsatt ytelse, men uten dette var det sirup.

Jeg irriterer meg i grunn på "ekspertene" på ocz forum som bare har noen få svar å komme med, enten er det cmos reset, kabler eller noe annet svada, for firmwaren er det ingenting galt med :)

Endret av Anvil
Lenke til kommentar

Leste akkurat et innlegg på OCZ og det var ikke bare positivt.

 

I forbindelse med GC utgaven av den nye firmwaren er følgende tilfelle.

Når GC konsoliderer blokker (skjer når blokker er delvis fulle og blir slått sammen) går det ut over levetiden på SSD'en.

 

Hvor mye dette utgjør over tid er ikke godt å anslå.

 

For å si det litt enklere så øker GC ytelsen men reduserer levetiden.

 

Jeg kjører en av mine med TRIM og en annen med GC og har ikke tenkt å endre på dette basert på disse opplysningene, det er nok ikke grunn til å få panikk :) men greit å vite.

Lenke til kommentar
I forbindelse med GC utgaven av den nye firmwaren er følgende tilfelle.

Når GC konsoliderer blokker (skjer når blokker er delvis fulle og blir slått sammen) går det ut over levetiden på SSD'en.

 

Hvor mye dette utgjør over tid er ikke godt å anslå.

 

<...> det er nok ikke grunn til å få panikk :) men greit å vite.

En 30GB vertex i bruk som systemdisk med 10-20% ledig plass vil lett leve 10-20++ år ved normal bruk. Aktiv GC med konsolidering vil kanskje i worst case halvere dette, men innen enheten din vil være utdatert og utbyttet lenge før den nærmer seg slutten av levetiden sin.

For å berolige videre er ikke skrivesykler et bestemt antall som enheten dør når den treffer, det er bare området som produsenten definerer datafeilraten for. Alså når du passerer 10k-20k skrivesykler på MLC vil den fortsatt fungere fint, men datafeilraten vil øke, og i et aksellererende tempo. Datafeilraten øker faktisk fra første skrivesyklus er brukt, og når man treffer det antallet skrivesykler enheten er definert å leve så vil feilrate-grafen krysse linjen for feilraten oppgitt i databladet. Siden denne er i området 10^-15 til 10^-18 snakker vi grovt 1-10 feil i året med maks leselast kontinuerlig. Selv med 100+ feil i året er ikke det fatalt for de fleste PCer.

 

Som du avslutter, ingen grunn til å få panikk ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...