Gå til innhold

OCZ Vertex SSD


Anbefalte innlegg

Jeg merket litt degradering på write, men ikke noe særlig på read. Etter 7 tester(3 OTTA, 3 crystalmark + 1 IOmeter) falt ytelsen litt, men ikke mye. Jeg flashet FW og den ble like bra som ny.

 

Hvis ny FW kan fikse disse fatale fleine, da er jeg fornøyd. Har nettopp lest på OCZ forum at ny FW1275 som skulle etter planen komme imorgen ble forsinket til neste uke, og de begrunner det med at konkurrentene kan flashe til samme FW :whistle: .

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Vertex 30GB har fungert fint og raskt for par dager som W7 OS-disk på RAAID-mode, men jeg endte opp med corrupt registry mens installerte MS Visual Stdio ...

Skumle disse fatale feilene du får. Flere i tråden rapporterer samtidig om stor ytelses degradering etter en del tester. Hmmm... enten stinker kontrolleren i Vertex (skjønt den sulle være bedre enn JMicron) eller så er OCZ's FW langt fra god nok.

En bør kunne forlange en viss stabilitet selv om Vertex ikke er et State-of-the-Art produkt.

Stor ytelsesdegradering blir det nokk ikke, noe vil det bli så lenge OS ikke støtter Trim, og SSD kan gjøre bruk av det.

Kontrolleren i vertex er helt fin (Indix), og gjør en strålende jobb. Hvis du sjekker en artikkel på anandtech som er linket til i SSD-tråden på side 97-99, så kan du se sammenligning av mange nye SSDer, og vertex kommer klart ut som best "value".

Lenke til kommentar

Jeg vurderer å gå til innkjøp av en Adaptec RAID 5405 SAS / SATA kontroller og parre den med 4x OCZ Vertex 30GB og benytte dette til operativsystem og spill? Noen formeninger om denne planen? Vil vell toppe mine 3x VelociRaptor 150GB ganske så greit?

 

 

EDIT:

 

Vurderer også en 60GB eller 120GB til min bærbare :hmm:

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar

Det høres ut som et ganske kraftig oppsett ja ;)

Du vil kunne få opp mot 800-1000 MB/s les, og godt med IOPS.

Det vil gruse 3x velociraptor ganske grundig ja.

 

EDIT: Etter jeg har benchet ferdig vertexene jeg får fra PS.no så skal en av 30GB i den bærbare med W7.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Melder meg inn i Vertex klubben jeg også. Bestilte fra Komplett og håper den kommer i neste uke. :D:-D

 

Det jeg funderer på nå er om det beste er å klone en system partisjon over på Vertex etter å ha defragmentert og tweaket den først. Slik at alt bare skrives en gang skikkelig. Vil ytelsen da bli best? Eller vil jeg få like god ytelse med å bare installere windows normalt på Vertex? Regner med det blir mye ekstraarbeid med kloning.

Lenke til kommentar

Det enkleste og greieste (hvis du har vista eller W7) er bare å stappe vertex i maskinen, sette modus til RAID i BIOS, og installere windows med RAID drivere, og så skru av funksjonene: pagefile, autodefrag, og indeksering (kun for vertex'en).

 

Hvis man (av mystiske grunner) fortsatt vil ha XP, så må man ta flere hensyn.

 

Image anbefales generelt ikke på SSD, selv om det vil (for det meste) fungere, så finnes det mange eksempler der det har gitt degradert ytelse å klone OS fra en harddisk til SSD.

EDIT: kloning fra en SSD til en lik SSD (samme merke og størrelse) skal være problemfritt. Kloning av en SSD til en SSD av ennet merke i lik størrelse burde også være problemfritt, men det kan finnes unntak.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Noen grunn for å sette på RAID dersom en har bare en SSD?

 

Tenkte å installere Windows XP ja. Har Vista, men en drøss spill fungerer fremdeles ikke der. Regner heller ikke med at W7 klarer de spilla heller. Derfor lasta jeg heller ned en ferdig tweaka XP versjon ettersom jeg ikke kommer til å benytte meg av Vista. Ser ikke på meg selv som en banditt for det. Microsoft skatten betalt og greier.

 

Kommer til å droppe kloning da. Kvidde meg litt til å gjøre det i første omgang. Enklere med installering.

Endret av ArcTerjus
Lenke til kommentar

Med XP må du først lage korrekt offset på partisjonen før du installerer. Du må bruke diskpar eller diskpart. (jeg anbefaler 1024kb = 2048 sektorer, siden det er delbart på alle ting en trenger å ta hensyn til)

RAID mode i BIOS er anbefalt av OCZ, siden Vertex ennå ikke støtter AHCI (de jobber med det). RAID mode gir bedre ytelse enn IDE mode, også for singeldisk.

Lenke til kommentar

Betyr det at jeg kan starte installasjonen av Vista64 og bare formatere med den, for så å avbryte og installere XP istedet?

 

RAID blir litt vanskelig ser det ut som. Står i hovedkortmanualen at jeg trenger en floppy drive og diskett. Går det ann å installere RAID med Vista først og så hoppe til XP?

Lenke til kommentar

Nå er jeg ikke helt sikker på hvordan det er med XP, lenge siden jeg har installert det, men jeg tror du kan legge RAID-driverne på en minnepenn og bruke det i stedet for diskett. Det går i alle fall fint med vista. Du må kanskje sjekke om hovedkortet støtter USB under BOOT først...

Lenke til kommentar
Betyr det at jeg kan starte installasjonen av Vista64 og bare formatere med den, for så å avbryte og installere XP istedet?

 

Ja det var det jeg gjorde. Det er vel det enkleste å gjøre hvis man ønsker å unngå "komplekse" diskpartisjoneringsverktøy :)

 

Jeg prøvde med flere offset men fikk like god ytelse med alle sammen. Kan være raidkortet mitt som er skylda kanskje. På raidet mitt var det stripestørrelsen som bestemte hastigheta. Men det trenger ikke du å tenke på dersom du skal ha single disk.

Endret av Sveinl
Lenke til kommentar
Hvilken stripstørrelse har du best erfaringer med da?

 

Jeg fant ut at stripestørrelse på 256 var best på Rocketraid 3510 fra Highpoint. Samme erfaring hadde et medlem på OCZ forum med 4xVertex 60GB på samme type kontroller.

 

Andre mener at striper på 128 gir best ytelse på HK-kontrollere, så jeg antar at dette varierer etter hva slags raidkontroller man velger.

Lenke til kommentar

Må vurdere om jeg trenger 120GB til min bærbare eller ei, tror 60GB burde holde i massevis..

Ser at jeg per dags dato bare har brukt 25GB, og det med et par downloads liggende å slenge osv, så vil tro 60GB holder.

 

Men hvor mye tilgjengelig plass ender jeg opp med ved 60GB utgaven? Rundt 50GB kanskje?

Ser også at Norek lister 32mb cache på 60GB, mens alle andre (inkludert 30GB utgaven) har 64mb cache?

 

Er dette en skrivefeil? Utifra OCZ sine sider ser det ut som alle Vertex skal ha 64mb cache?

Lenke til kommentar

@RamGuy: GullLars har sagt at alle Vertex har 64MB cache. Jeg ville ikke brukt en SSD til downloads. Har du ikke en extern harddisk du kan koble til og bruke som det da? Kan du det, så er vel 60GB versonen den du burde gå for. En SSD bør man ikke fylle opp mer enn 80%. 30GB blir litt lite for deg da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...