Gå til innhold

Ny ram brikke registeres i cpuz, men ikke i bios. Hjelp!


ahumoe

Anbefalte innlegg

Hei.

Holder på å restaurere en eldre pc. Den hadde 128mb PC133 SDRAM ram fra før og har nå kjøpt en ny Kingston 256mb PC133 SDRAM. Opp gjennom årene har jeg erfart at minne er det letteste å oppgradere da det bare er å sette inn i slot'en og plug and play. Men slik var det ikke nå.

 

Bios registerer bare 192mb(ca.) ram, mens CPU-Z registerer det riktige 384mb. Kingston brikken blir altså ikke riktig registert. Hovedkortet er et MSI MS-6178, BIOS Award Software International 6.00 PG Date 11/16/00. Vet ikke om det er hovedkortet som skaper problemer,men tror ikke det siden brikken registeres i CPU-Z. Kjører nå windows 2000, tror ikke problemet ligger der heller.

 

Noen som kan hjelpe meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
prøv å oppgrader bios: http://global.msi.com.tw/index.php?func=do...amp;prod_no=343

 

prøv evnt. å bytte om plassen på rambrikkene.

 

Har prøvd å bytte om ram-brikkene, fungerer ikke noe bedre. Jeg har imidlertid oppdaget noe nytt. Uansett hvilke ram brikker jeg putter inn, så er maks ram som registeres 195mb.

Jeg tenkte at hovedkortet/bios var så gammelt at den ikke registrerte den ny-kjøpte ram brikka. Jeg prøvde derfor med en annen ram brikke som jeg vet fungerte på en eldre maskin, men den fungerte ikke heller. Og jeg prøvde en ny, funket ikke.

Det er ikke noe galt med ram-portene for begge virker fint(byttet om ram-brikkene).

 

Men selv en eldre maskin burde da kunne registrere mer enn 195mb ram? Jeg ser at BIOS oppdatering er en mulighet, men det er risky og mye slit. Og jeg har på følelsen av at det ikke hjeper noe.

 

Og BIOS versjonen jeg har nå er Award Software International 6.00 PG Date 11/16/00. Versonen som er henvist over er 2.0. Jeg regner med det er en annen "serie" med BIOS oppdateringer? Vil de passe til maskinen da?

Endret av ahumoe
Lenke til kommentar

Jeg har nå flashet BIOSen. Den har nå den nyeste versjonen, 2.1. Den eneste forskjellen nå er at helt på startup teller den sakte oppover anntall megabyte med ram.....og den stopper på 195 mb, akkurat som før.

 

Dette begynner å bli frustrerende. Er det noen som har hørt om et hovedkort som ikke tar mer enn 195mb ram? Dette er en pc som er kjøpt i år 2000!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...