Gå til innhold

[Løst]Maxtor Ekstern 500 GB spm


Anbefalte innlegg

Altså, jeg greide nå og gjøre noe VELDIG dumt.. Jeg tenkte og se på en film som lå på min eksterne hardisk (Bilde) og jeg så at den ene stikkontakten var bøyd, så jeg bøyde den tilbake... MEN den knakk rett av..

Så da lurer jeg på om det er S-ATA eller ATA hardisk? slik at jeg kan skru den opp og sette den i PC-en, eller vet noen om en plass der de selger stikkontakter til den?

 

Info:

 

500GB Ekstern HDD MAXTOR

ligner på denne(borsett ifra at min er 500 GB..)

mere info fant jeg ikke ):

 

Takk for all hjelp ! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, det er en vanlig intern harddisk inne i kabinettet. Jeg er nesten helt sikker på at det er en SATA-disk, selv om jeg ikke har hatt 500-GB utgaven. Jeg har derimot slaktet en del 1TB-utgaver av samme modellen. Disse har inneholdt Seagate 1TB 7200.11 SATA disker.

 

Jeg har forsåvidt 15-20 strømadaptere til overs som sikkert passer, men jeg befinner meg dessverre ganske langt unna Eide.

 

Ett alternativ er jo å kjøpe en disk til og benytte strømdadapteren fra denne til begge diskene, dersom du har bruk for en disk til.

 

Hvis du ønsker å benytte den internt i pcen er det såvidt jeg husker en skrue som er gjemt under et klistremerke på ene enden. Deretter kan du benytte en skrutrekker for å vippe ut ene langsiden. Den ene siden er betraktelig enklere å fjerne enn den andre, men etter å ha fjernet den ene kan du bruke litt makt og en skrutrekker for å fjerne den andre også. Deretter er det bare å skru harddisken ut fra et metallchassis, og forsiktig dra den løs fra kontrollerkortet.

Endret av Eremitten
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...