Gå til innhold

to paraboler istedet for en stor


Anbefalte innlegg

Har lyst til å se BBC på ku-bandet men min parabolantenne er for liten. Jeg har en parabol som ikke er i bruk. Kan to mindre antenner (paraboler ) erstatte en større ved hjelp av en Diseqc switch. Vil en slik montering få to LNBer til å sende signal til dekoderen eller vil man få signal fra kun en LNB inn på decoderen? Noen tips ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som hårek skriver så er det ikke noe problem. Problemet kan bli å finne en antenne som er stor nok (hvis du ikke befinner deg på vest eller sørlandet da).

 

Hvis du befinner deg på østlandet i Oslo og omegn så må du trolig opp i antennestørrelsero på 2.4 meter for å motta BBC & ITV stabilt. Har selv en 1.2m (Oslo området) som tidligere fungerte deler av døgnet i pent vær

men nå virker det som det er dårligere signaler. Det er mye som tyder på at 2.4m et nødvendig i Oslo dersom man skal kunne se alle BBC, ITV kanalene og Channel 4 som også sender ukodet nå.

 

Hvis antennen for 28.2øst blir mye større enn den andre antennen så kan det være viktig at diseqC switchen har veldig god isolering. Dersom begge LNB'ene er aktive samtidig så vil noen av signalene fra 28.2 med stor antenne være ekstremt kraftiige. Dårlig isolering kan da potensielt føre til dårligere signaler fra den andre antenna. Tror dette problemet ikke er der dersom du ikke benytter Twin eller Quatro LNB'er som mater flere mottagere.

Lenke til kommentar

Eg har ein 85 cm (Triax TD-88), men denne er for liten til å få stabilt signal når det regnar, eller om føremiddagen. Dette er i Flekke i Sunnfjord. Om kvelden får eg inn alle transponderane dersom det ikkje regnar for mykje. Det er også av og til problem med å ta inn dei høgste frekvensane, som f.eks. Travel+1 på Eurobird, som også blir litt ute av fokus når antenna er stilt inn på 28,2.

 

Eg brukar ein ALPS lnb og diseq som begge følgde med ein europapakke. ALPSen gjev brukbart signal over heile frekvensområdet. Eg har også prøvd ein Triax quad som følgjer med TD-64 pakken til Canal Digital. På låge frekvensar var det liten skilnad, men den var dårlegare på høge frekvensar (Travel). Eg las m.a. på av-forum at MTI AP8-T2NRC skulle vere bra, og bestilte denne frå Tyskland. Denne virka som han var merkbart betre på låge/middels frekvensar (Astra 2D osv.), men var til gjengjeld svært dårleg når ein kom over ca 12 GHz. Eg fekk ikkje inn ein einaste kanal over 12,5 GHz, og hovudet hamna difor raskt i skuffa.

 

Lurer på om det finst hovud som kan gje betre signal (helst både under 11 og over 12,5 GHz), eller om eg heller må kjøpe større parabol.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Har lyst til å se BBC på ku-bandet men min parabolantenne er for liten. Jeg har en parabol som ikke er i bruk. Kan to mindre antenner (paraboler ) erstatte en større ved hjelp av en Diseqc switch. Vil en slik montering få to LNBer til å sende signal til dekoderen eller vil man få signal fra kun en LNB inn på decoderen? Noen tips ?

 

Jeg antar at du ennå ikke har fått opp 1,5 mtr antennen din,men du kan i mellomtiden ta ned BBC til PC'en og evt koble den opp mot tv'en.Det gjør du enkelt ved hjelp av linkene nedenfor.

BBC KANALER (stream fungerer ikke til enhver tid,men er rimelig stabil-Kun programmer produsert i U.K. streames live)

Programoversikt BBC 1 og 2: http://www.onthebox.com/

 

BBC1: http://atdhe.net/watchtv.php?b=1

BBC2: http://atdhe.net/watchtv.php?b=2

BBC NEWS24(uk): http://atdhe.net/watchtv.php?b=n

Radioprogram her: http://www.bbc.co.uk/iplayer/radio

 

Flere engelske finner du her:

http://tabascoweb.net/forum/showthread.php?t=14468

 

Og ellers er det også fullt mulig ved hjelp av proxy å ta ned de fleste engelske freesatkanalene via nett.

Det er vel kansje en del enklere enn å sette opp voldsomme antenner.

Endret av guttorm-trondsen
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Her på vestlandet rekker det med 0.85cm for å få inn BBC med 45% signalkvalitet og 70% signal.

 

Grensen før den hakker ligger vel på ca. 40% kvalitet tenker jeg.

 

Selv har jeg motor, så den kjører automatisk mellom BBC, Astra og Hot Bird. Helt konge :)

 

Så da får hele Stavanger, Haugesund og Bergen gratis 130 kanaler som FreeView.

 

Riks-TV: KISS MY ASS!!!!!!!!! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...