Gå til innhold

[Løst]Hva handler Half Life om?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det var da vitterlig ikke edderkopper. Store, lumske og mange bein, joda, men ikke edderkopper.

 

Hva med å bare spille gjennom HL2 og Episode 1? Hvis du allerede har sett en video som forklarer handlingen i Half-Life (1), er det jo grenser for hvor forvirret du kan være.

 

En rask gjennomgang: Half-Life 2 starter i Øst-Europa, enten ti år eller nesten tjue år (forskjellig informasjon fra forskjellige kilder som begge er offisielle) etter det originale Half-Life sluttet, og det som skjedde i Black Mesa har i mellomtiden fått globale ringvirkninger. I det kreaturet som kontrollerte riften mellom to dimensjoner i HL1 tok kvelden, gikk riften av hengslene, og forårsaket et stort antall rifter over hele jordoverflaten, med medfølgende scenarier lik dem i Black Mesa. Dermed var økosystemet fullstendig i ubalanse, og fremmed fauna som Headcrabs og Antlions fikk fritt spillerom.

Like etter gjenbrukte et interdimensjonalt rike - referert til i spillet som The Combine - disse riftene til selv å invadere jorden. Wallace Breen, som dukker opp titt og ofte i HL2, var en av dem som forhandlet seg fram til menneskehetens totale overgivelse til Combine-styrkene, etter en krig som varte i syv timer (som jorden for øvrig tapte med glans). Resultatet er at hele jordens befolkning er underlagt Combine-administrasjon, og som en sikkert har fått med seg på grunn av murringen blandt befolkningen, er det svært få som setter pris på dette. The Combine geskjeftiger seg stort sett med å assimilere nye arter, ofte ved å gi dem syntetiske "forbedringer", slik at de når "neste trinn i evolusjonen". Nettopp dette har blitt gjort med bl.a. de uniformerte folkene du skyter på i gjennom mesteparten av HL2.

 

HL1 blir for øvrig aldri gammelt. :)

Lenke til kommentar

Noko gud er det ikkje, men eit av tidenes definitivt beste seriar er det utvilsomt. Sjølv HL1 kan fint spelast i dag av ein som er vant til Far Cry utan at det betyr noko. Gameplay og historie er så knallbra at du gløymer detaljer som grafikken.

 

Om du byrja på EP2 forstår eg at det ikkje verka så spanande. Gameplayet er linært og i HL2 til tider litt keisamt dersom du spelar kun for å spele. For å nyte HL må ein spele det frå starten av og få med seg heile historien. Det blir litt som å lese kun siste kapittel i ein bok, du forstår ikkje ein dritt.

 

Men for all del, ingen kan tvinge deg til å verken prøve eller like det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...