Gå til innhold

Hvilke proffmobiler bør jeg vurdere?


Zamo

Anbefalte innlegg

Jeg prøver å finne en PDA-Mobil som er slik som jeg vil ha den, men det er blitt en jungel av telefoner etterhvert.

 

Jeg ønsker i prioritert rekkefølge:

- Fullt tastatur.

- Wi-Fi.

- Touch skjerm.

- Speeeeeed. Noe som er kjapt nok til at man ikke får tid til å irritere seg over tiden den bruker på å laste programvare.

- Mest mulig støtte for vanlig PC programvare og helst ett bra kontrollpanel i samme gata som palm.

 

Jeg har positiv erfaring med Palm. Men det er lenge siden.

Det jeg likte best med palm, var den gode palm planleggeren som man kunne ha på egen PC.

 

 

Jeg har nå en Nokia E70, og er egentlig ganske fornøyd med denne.

Det jeg savner mest hos denne, er de gode planlegger og kalender funksjonene jeg hadde på palmen. Ellers er E70-en helt suveren til internnett og SMS. Ender ofte opp med å skrive lange "brev" på sms, like kjapt som jeg ellers ville klart å skrevet en liten sms på andre mobiler. Det mest negative med E70-en er definitivt joystick knappen, som er glatt og som ofte tuller seg.

Det er synd at Nokia ikke har lansert en oppfølger av E70.

Når man bretter ut tastaturet på denne måten, så får man ett stort og godt tastatur, og det faktisk en glimrende løsning.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du beskriver her høres ut som HTC Touch PRO.

 

Den passer nok desverre ikke på hastighet og støtte for "vanlig PC programvare". Som alle andre WinMobile-baserte enheter, så bruker den litt tid på å starte programmer, og den kan kun kjøre programvare som er laget for plattformen WinMobile.

 

Jeg har heller ikke sett andre telefoner som kan kjøre PC-programmer, så der tror jeg nok at du må innse at du ikke får møtt kravet ditt.

 

Når det gjelder egne klienter for planlegging o.l. på PC, så er det slik jeg ser det mye bedre med synkronisering mot Outlook slik WinMobile gjør det.

 

HTC Touch PRO har altså:

 

- fulltastatur som du slider ut i landskapsmodus. Dette har fått mye skryt, og er ett av de bedre i øyeblikket synes jeg. Kun slått av Nokia E90 sitt gedigne tastatur.

 

- wifi som fungerer meget godt. Litt knotete å komme til, men du kan sette opp snarveier slik at du kommer til det lettere.

 

- touchskjerm med høy oppløsning. 640 x 480 oppløsning gjør at du kan skrive lange meldinger på en skjerm hvis du setter skriftstørrelsen til minimum. Oppløsningen gjør at selv små fonter er lesbare. :)

 

-KJ

Lenke til kommentar

Har tittet på mange forskjellige modeller, men blir bare mer og mer usikker.

Jeg har satt opp en liten sammenligning med 4 interessante modeller; | HP iPAQ 914 | Samsung SGH-i780 | HTC Touch Pro | Sony Ericsson XPERIA X1i |.

Disse er sortert etter Pris med iPAQ 914 på tilbud som referansepunkt.

Samsungen har 25% mer skjermflate, og 105(208*) mhz mer prosessor kraft enn iPAQ-en. Samsungen har også medfølgende kart til GPS-en.

*(I følge oversikten i prisguiden har iPAQ-en en 416 mhz prosessor. I nettsiden til idedata.no står det at den har en 530mhz prosessor).

Andre veien har iPAQ-en ett 3.15mp. kamera mens Samsungen har 1,92mp. iPAQ-en har Windows Mobile 6.1 mens Samsungen har 6.0.

Negative sider med HP har jeg dessverre hørt lite om. Vet at HP tenker langsiktig og ikke at de bare skal kaste ut noen nye modeller, mens de mekker noen nye og bedre på bakrommet.

En av de mest negative tingene jeg har hørt om Samsungen, er at denne mangler Hard Reset. Noe som kan føre til mye rot dersom man liker å prøve nye aplikasjoner som kanskje kan føre til system krasj. (Jeg er en av de som liker å teste programvare, så det gjelder nok meg).

Etter min oppfattelse, så kommer Samsungen og iPAQ-en sånn noen lunde likt over mål linjen. ..bortsett fra prisen da.

Hadde de kostet like mye, så hadde jeg sansynligvis likt Samsungen best, men siden denne koster nesten det dobbelte, så ville det nok vert iPAQ-en som trakk det lengste strået.

 

..og så over til de andre.

 

Jeg synes personlig det er å gå litt for langt å betale 5-6 lapper for en "mobil", så dette er nok ganske uaktuelt.

Men om man da føler det er greit å slenge 2-3 lapper ekstra på bordet, så kan man se hva man får for disse.

- 3-4 ganger større skjermflate. Absolutt ett viktig element!

- Radio og RDS Radio. Ikke verdt det!

- Blitz. Øh!? joda, kjekt å ha. men ikke for så mye ekstra penger.

Med litt sånn pluss og minus i forhold til de billigste modellene, så ville jeg da følt at jeg betalte 2500 kr ekstra for en litt større skjerm med endel høyere oppløsning. Da tror jeg at jeg heller ville gledet meg mer over de ekstra kronene om jeg heller kjøpte en spillekonsoll for de. ;)

 

Det med skjermflate er viktigere for meg en det kan virke som her i denne sammenhengen.

Jeg er glad i å bruke kontor aplikasjoner som regneark og lignende på mobilen, og da betyr antallet pixler mye.

På Nokia E70-en min, så har jeg 352x416 pixler på en sylskarp skjerm. Dette er ganske mye høyere oppløsning enn det man finner på iPAQ en og Samsungen, og bare rett under halvparten av det jeg finner på HTC-en og Sony Ericsson sine.

 

Så hele denne "forskningen" ender opp med er mer tvil om jeg faktisk skal kjøpe ny mobil nå, eller om jeg kanskje like gjerne skal vente litt.

 

 

( Palm Treo Pro er ikke med på listen. Denne blir matchet av Samsung SGH-i780 på de beste spesifikasjonene, men blir slått ut av Samungen sin 624 mhz prosessor og noen andre godsaker som følger med, til under halve prisen.)

 

Får eventuelt se på N97 og "Q2-09"(??) når det kommer mer priser og spesifikasjoner på disse.

Lenke til kommentar

Q2-09 = andre kvartal i 2009, dvs før sommeren. Den kommer nok tidligst over påske (midten av april).

 

To bemerkninger.

 

1) Høyere klokkehastighet på CPUen betyr at systemet er mer tungdrevet, og bruker mer strøm. Så raskere telefon på specslisten trenger ikke å være positivt.

 

2) Ikke se deg blind på megapiksler. Jeg har selv HTC Touch HD som har et middelmådig kamera uten kameralys eller blits. Innendørs er det dermed ubrukelig uten veldig bra belysning. Da hjelper det lite om det ser bra ut på papiret at den har et 5 megapikselkamera. Optikk og SW er viktigst, men det er jo vanskelig å se i direkte specs-sammenligninger og slikt. Anbefaler deg heller å se på eksempelbilder tatt med de ulike modellene hvis kameraet er viktig for deg.

Lenke til kommentar

fikk en av jobben, forferdelig dårlig, det er den med det runde hjulet foran. masse feil og bugs, telefonen henger seg ofte, batteritiden er til å le av. Alt med den er tungvint tregt og irriterende.

 

De tidligere modellene har også vært dårlige sier kollegaene mine.

 

Nå bruker jeg en E65 som funker som gull, ville kanskje kjøpt en e71 hvis jeg var deg

Endret av Daily-Drifter
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...