Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Angrere på at jeg ikke fokuserte på å vokse høyere før


Faktum1

Anbefalte innlegg

Du kan jo regne ut hvor høy du burde være, ut fra høyden på foreldrene dine, og se om du avviker veldig fra den, før du irriterer deg. Ett regnestykke som stemmer på mange er dette:

 

Din høyde = Snitthøyde for ditt kjønn +/- gjennomsnittshøyden dine foreldre avviker fra snitthøyden

 

Eksempel:

Din Mor er 165

Din Far er 190

Siden snitthøyde for kvinner er 160 og menn 180 er deres høyde tilsammen over snittet 15 cm, delt på to blir dette 7,5 cm

Din høyde blir da 180 + 7,5 hvis du er gutt, 160 + 7,5 for jenter.

 

Kosthold i oppveksten har en del å si, se bare på mange innvandrere, hvor 1. generasjon oppvokst i Norge ofte er ett hode høyere enn foreldrene, selv om genene er de samme. Men dette er ett grunnlag man legger fra fosterstadiet, og i barndommen, frem til man er utvvokst, så de siste årene har nok ikke så mye å si.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg ikke lest igjennom alle innleggene men jeg kan ikke noe for å le av hele posten, jeg kunne forstått argumente ditt hvis du var sånn 1.40 elns men du er jo over 1.80, og det med at du kan spise(drikke) deg større høres i mine ører ut som ikke helt seriøst ut men men.

 

Ville bare prøvd å ikke fokusert så mye på hvor høy du er, kan lett bli en tvangstanke ville jeg tro.

Lenke til kommentar

Milt: At dere har forskjellige høyder som tvillinger viser jo bare i praksis at det er andre ting enn genene som bestemmer høyden.. for utifra genene så har dere nøyaktig det samme annlegget for høyde.. hva som har gjort at det er en forskjell i dere er vanskelig å si nøyaktig.. er ganske mange ting som kan spille inn littegranne på høyden fra eller til..

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg og min eneggede tvillingbror har akkurat likt DNA og har nøyaktig samme gener arvet fra mor og far. Jeg er 1-2 cm høyere enn min bror (men ellers helt like), noe jeg liker å tro siden jeg alltid har spist mye mer enn han. Kosthold har definitivt noe å si på totalhøyde når man er ferdig fysisk utviklet.

Lenke til kommentar

Nå ble jeg nesten sjokkert over mengden eneggede tvillinger på forumet, før jeg så at nicket ditt var eMilt (bror til Milt..) :)

 

Kosthold har opplagt noe å si på veksten. Men jeg tror det har mest å si i negativ retning, noen som er ordentlig underernærte eller som mangler viktige mineraler og vitaminer blir vokser jo aldri opp.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...