Gå til innhold

Opptakskrav til Infantri-Jeger.


DreamHeaven

Anbefalte innlegg

Jeg vet ikke om dette er besvart i tidligere tråder, men jeg fant ingen da jeg søkte.

 

Det jeg lurer på er hvertfall hva som er de fysiske opptakskravene til å bli Infantri-Jeger under førstegangstjenesten.

Jeg fikk 7 / 9 på matte og IQ testen, og god fysisk form med tanke på syn, hørsel, blodtrykk osv. Jeg sa først at jeg ønsket å blir vanlig infantri i hæren, men offiseren jeg snakket med sa at jeg passet bedre som Infantri jeger pga scoren min på testene under sesjonen.

 

Jeg er ingen sterk fysisk person, og har aldri trent på treningsstudio fast. Skal begynne etter jul, men vet ikke om det er god nok tid til å bli sterk nok til opptaksprøvene.

 

Noen som vet?

 

Og hvis dette har blit besvart før, vise til hvor det isåfall har det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Går ut i fra at du da har satt deg opp på oppklaring- og jegertjeneste som du kan lese mer om her.

 

Ellers så har man jo oppklaringstjeneste i flere andre avdelinger, litt vanskelig å svare når du ikke sier hva du har søkt. Men generelt så kreves det at du er i alminnelig god form, forøvrig vil man ofte komme kjapt i god form under rekrutten. Man trenger ikke springe 3000 på 11 blank og heller ikke ta hundre hangups, men man må være utholdende og kunne bære sekken sin selv(de som ikke klarer det blir fort et irritasjonsmoment).

Lenke til kommentar

Nuvel. Har man melkekjertler og mangler penis så kan det i visse tilfeller også unnskyldes at en ikke kan bære sekken sin selv. Kanskje ikke på GP, men i oppklaringsavdelingene i andre bataljoner.

Forøvrig finner du en kavalerieskadron i både 2BN og PBN, og der driver de med mye av det samme som på GP.

 

Det er altså ingen formelle krav, men om du klarer 2 på befalsskoleopptakstestene (finner de på mil.no) så skal du nok klare deg. Det som er viktig å huske på er at det gjelder ikke å være god nok, men bedre enn de andre.

Endret av Herrbrun
Lenke til kommentar
Nuvel. Har man melkekjertler og mangler penis så kan det i visse tilfeller også unnskyldes at en ikke kan bære sekken sin selv.

 

Kan man ikke bære sekken selv har man ingenting å gjøre i et oppklaringslag, det er nå min mening. Tenkte faktisk ikke på jenter i utgangspunktet, da jeg har opplevd flere gutter enn jenter som "knekker". Trolig fordi at mange av jentene som ønsker denne type tjeneste er i god form og svært motiverte, mens mange gutter er relativt utrente ved innrykk. De jentene som ikke er egnet forsvinner ofte frivillig første uken, og blandt de jentene som er igjen har jeg sett flere som tar patruljeførerkurs og befalsutdanning.

Lenke til kommentar
Går ut i fra at du da har satt deg opp på oppklaring- og jegertjeneste som du kan lese mer om her.

 

Ellers så har man jo oppklaringstjeneste i flere andre avdelinger, litt vanskelig å svare når du ikke sier hva du har søkt. Men generelt så kreves det at du er i alminnelig god form, forøvrig vil man ofte komme kjapt i god form under rekrutten. Man trenger ikke springe 3000 på 11 blank og heller ikke ta hundre hangups, men man må være utholdende og kunne bære sekken sin selv(de som ikke klarer det blir fort et irritasjonsmoment).

hm... Da jeg snakket med offiseren på sesjonen, sa han ikke noe mer spesifisert enn Infantri-Jeger. Så jeg vet ikke noe mer en dere hva han mente med det da isåfall. Jeg tenkte vel at det var en egen "avdeling" innenfor hæren, og at det var litt hardere enn en vanlig infantri soldat. Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke har mye peiling på dette, så jeg vet ikke helt hvor mye mer jeg kan spesifisere meg :p

Lenke til kommentar

Som nevnt over, ingenting heter infanteri-jeger. Sålangt meg bekjent er alle jegere infanterister uansett, så det blir voldsomt smør på flesk.

 

Det er visstnok "in" å være i jegeravdelinger rundt om i landet, men i mine øyne er alle disse tullejegeravdelingene som jegerlinja til hvbs, artillerijeger osv. ikke en "ekte" jeger. De to jegerinstitusjonene som finnes utenom kommandojegere, er grensejeger på GSV og jeger i jegerkompaniet på GP. Har selv erfaring fra sistnevnte og kan bekrefte at det er fysisk utfordrende, ikke minst psykisk. Se egne tråder som omhandler GSV og jegerkompaniet.

Lenke til kommentar

Tro meg, det heter infanterijeger. Infanterijeger-navnet er nevnt mange plasser i dokumenter i forsvaret. Hæren så svært annerledes ut når den var en mobiliseringshær, og da hadde en ofte jegertropper eller -kompanier på bataljonsnivå. Siden det var snakk om en infanteribataljon, var da disse "infanterijegere". Utdanningen av disse skjedde vel stort sett på GP på det som da var en jegerbataljon, men disse ble så mob-disponert i en jegertropp eller -kompani i mobiliseringshæren, og da var de infanterijegere (i og med at de var under en infanteribataljon)

Kavaleriet har på sin side oppklarningsmenn. Disse hadde mye av de samme oppgavene. I dag har oppklarning to grener, pansret og lett. Lett oppklaring er i realiteten nøyaktig det samme som jegertjeneste.

 

Artjegere driver med vel så tung tjeneste som jegerne på GP. det er ingenting som heter kommandojeger (kommandosoldat er et VG-ord, likeså kommandojeger), men jeg vil tro du mener marine- og spesialjegere (og kanskje kystjegere?).

Hva som er "ekte" jegertjeneste er det forsvaret som bestemmer. Hvorfor i himmelens navn tror du at du blir en så forbaska mye bedre jeger på ett år enn en som går befalskurs blir på den samme tiden?

Lenke til kommentar

Kan sies mye rart om diverse jegertropper her og der, men akkurat artjegere er nok minst like mye jegere som GP og GSV. Har selv erfaring fra sistnevnte, tror ikke artjeger står tilbake på noen som helst måte fra disse to. Tvert imot er det en langt strengere seleksjon med et reelt opptak osv. og langt færre som blir tatt inn, og miljøet der er nok en smule mer profesjonelt, ifølge en jeg kjenner som var lagfører der.

 

På GSV fikk jeg følelsen av at jegerbegrepet brukes på de man ikke har råd til å utstyre med noe annet enn ag3, og at man blir "fattigmannsinfanterist" som en på et annet forum så treffende påpekte. Vet at situasjonen er noe annerledes på GP.

 

Uansett så er vel dette et helt meningsløst avhopp fra det tråden var ment til.

 

EDIT: Ser at Herrbrun kom meg i forkjøpet med et mer utfyllende innlegg

Endret av fedtcreme
Lenke til kommentar

Vet bare hva jeg har sett, hørt og vet, da jeg kjenner folk i de fleste avdelinger. Jegerlinja til HVBS sitter mye av tiden i klasserom og øver på gassmaskedriller 4 måneder uti tjenesten, jegertroppen til garden har ikke seleksjon i det hele tatt og de står bla. foran slottet. Art.jegerne har mye mindre felt enn GP/GSV, pluss at de har HK416 (som er 100x bedre når det gjelder å marsje med, skyte med, osv.). Da har jeg vel stort sett dekket jegeravdelingene i sør, pluss at klimaet er verre i nord, ekstremt godt over snittet i effektive minus. (til deg fedtcreme har jegerkp fortsatt AG3, HK vil ikke bli utdelt før til påske)

 

Sier ikke at jeg er fasiten, sier bare det jeg har hørt og vet, jeg vet da vitterlig at jeg ikke er i stand til å bestemme hva som er "ekte" jegeravdelinger eller ikke, men på et diskusjonsfora kan alt diskuteres, på samme måte som at for meg er ikke damefotball "ekte" fotball, det vil ikke si at det blir bekreftet om du slår opp i et leksikon. Forsvaret kaller mange avdelinger "jeger" for å "tiltrekke" seg folk, selv om enkelte av disse såkalte jegeravdelingene i mine øyne ikke krever det som skal til for å være en jegertjeneste.

 

Kjør på med spørsmål om det er noe du lurer på.

Mitt syn på saken. (angående kommandojegere så skrev jeg det for å forkorte Marinejegerkommando- og Forsvarets Spesialkommando/Hærens Jegerkommando-begrepene, iom. at de er så lange, hvilket jeg antok at du forstod =))

 

For å svare trådstarter hva han bør trene på, så bør du trene litt på følgende:

1. Mange blir skadet i ryggen under rekrutten pga. de har aldri gått med sekk før. Gjør styrkeøvelser for ryggen din hvis du ikke kan trene med sekk.

2. God kondisjon er en enorm fordel, hadde selv ikke en kjempekondis, løp vel 3000 på 11:50 elns og selv om jeg på papiret ikke gjorde det verre enn middels, så får man kjørt seg ekstra om man ikke har god kondisjon. Anbefaler løpeturer, gjerne med litt vekt på ryggen.

3. Nå vet jeg ikke hvor du skal, men om du skal på GP/GSV bør du iaf være forberedt på å gå på ski, avhengig av puljefører så blir det uansett skigåing om vinteren.

4. Greier du følgende ligger du bra/tilfredsstillende an: Mellom 10 og 12 min på 3000, 25-35 armypush, 30 situps, 5 hangups. Dette er tilfredsstillende i starten, etter hvert vil du bli mye bedre på samtlige øvelser pga. alt det fysiske du gjør i løpet av tjenesten. Fordobling på styrketester er ikke utenkelig.

5. Ikke la deg knekke psykisk, selv om det ofte føles hardt. Befalet prøver å bryte deg ned i rekrutten, ikke glem det, etter rekrutten er de okey og prøver heller å bygge deg opp.

Endret av Bandidos-Pelle
Lenke til kommentar

Da har jeg lært noe nytt, har ikke fått inntrykk av at art.jegere er mindre i felt enn GP/GSV. Men du vet sikkert noe jeg ikke vet. Det jeg mente med "fattigmannsinfanterist" er at en gjennomsnittlig grensejeger ikke får prøve NOE annet våpen enn ag3 gjennom hele fgtj. Noen heldige får kanskje prøve glock/mp5 og i heldigste fall mg3. Har fått inntrykk av at dere på GP får prøve litt mer våpen enn oss.

Lenke til kommentar

Anngående gardejegerne, som Pelle og jeg har pratet om før, så er det faktisk en viss grad av seleksjon. Man velges utifra prestasjoner fra rekrutten og av de som kommer til jegertroppen skal mange av disse igjen bort. Er ikke tilfeldig at veldig mange av folkene i gardens jegertropp ( iallefall i dette kullet) er tidligere fallskjermjegeraspiranter.

Lenke til kommentar

Og uten støttevåpen, så er man død _uansett_ i en konvensjonell stridssituasjon. En MG-3 i stilling er så effektiv at det er skremmende, i kombinasjon med et par geværgubbs.

Men nå er jo grensejegernes jobb i dag å melde fra videre om noen krenker grensa, det er jo ikke akkurat sånn at en venter en russisk panserdivisjon med det første...

Lenke til kommentar

ser du en jeger, er du død

 

men jegeren sitt oppdrag vil mest sansynlig også vere blåst dersom han er sett..

 

GSV bytter offiserer og befal så ofte at hvilken utdanning du får der varierer sterkt fra kontigent til kontigent. GSVs hovedoppdrag er å overvåke grensen til russland og det er ikke akkurat ett typisk jeger-oppdrag da meget mye går direkte på å vise tilstedeværelse, altså å bli sett. i motsetning til det vanlige jegeroppdraget, "å se uten å bli sett.

 

De seks første månene er (eller skal være,) jeger uttdanning mens de neste månene er skarp tjeneste på grensa til russland..(forutsatt at du ikke har blitt sendt vekk fra grensekompaniet/u)

 

GSV har mye nytt og porno utstyr når det går på deteksjons-utstyr og felt-utstyr, for ikkje å snake om velferdsutstyr. men ikke så mange typer våpen og har generelt meget lite skyting.

 

aner ikke hvordan GP har det men etter det eg har lest er det bra utstyr og mere skikkelig jegertjenest

 

FSK/HJK, MJK og KJK er jo ett kapittel for seg selv

 

ellers er ordet "jeger" sterkt misbrukt i div avd. (ja, i GSV også til tider) Det skal vere hardt å bli jeger.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet-INkUtP

Hvis man går Marine Jeger første året, da er man ferdig ikke sant? Har bare tenkt til å gå førstegangstjenesten så ut i arbeidslivet. Antakelig politi høgskolen.

 

Jeg har lyst på skikkelig utfordring men har ikke planer om å gjøre det lenger en førstegangs.

Endret av Slettet-INkUtP
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...