Gå til innhold

Forkort, vri og vend


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
For å skille periode. Husk at wow har utviklet seg, og totalt innhold i expansions utgjør det til tre nærmest unike spill.

 

Det er sant men fremdeles gjennstår det å vite hvorfor man sier vanilla fremfor vanlig WoW, f.eks, ettersom det ikke gjør noe med forkortelser heller, det er et like langt ord slik sett. F.eks sier man classic Neverwinter Nights, Shadows of Undrentide og Hordes of Underdark. I mine øyne er det like greit og skiller like godt mellom originale Neverwinter nights og dets 2 ekspansjoner.

Lenke til kommentar

Vanilla brukes som sagt om originalen, uten modifikasjoner.

 

Tidligere dette tiåret så var det ingen som spilte vanilla q3 feks. alle spilte osp eller ra. HL110 måtte inn før cs13 og wc3 vs. sc diskusjonen gikk heftig på diverse forum.

Det er klart at for de som ikke deltok, eller de som leser dette nå kan det bli vanskelig å forholde seg til slike spesifikke forkortelser, men slik utvikler jo språket seg. Ord, slang og forkortelser lages og dør ut, eller blir erstattet med nye. Newbie, noob, nab. Elite, leet, 1337.

 

Man trenger ikke ta hensyn til andre enn mottaker når man skal få fram budskapet og da er det en selvfølge at det blomstrer opp slang og forkortelser i slike lukede miljøer som feks. wow, der kommunikasjon helst bør gå fort og smertefritt, på tvers av morsmål.

 

Luking for grup, målten kår. :)

Endret av Mith
Lenke til kommentar

Selv misliker jeg memes som "lol", "rofl", "omg" og unødige forkortelser for å "spare tid" (ettersom man generelt blir tatt mer seriøst hvis man skriver korrekt, er det en dårlig byttehandel). At det er uhorvelig populært ser jeg ingenting galt med, det er ikke noe nytt at vi imiterer andre.

 

Det er frustrerende at enhver kritisk røst blir møtt av "cry moar, Q_Q", dog. Confidence through anonymity - internet mentality at its best. Avviker man fra den generelle holdningen eller synspunktet får man så det holder med nedsettende ord og uttrykk. Trist utvikling, egentlig.

Lenke til kommentar

Eg har eit godt argument for kvifor forkortelsar er bra.

 

 

TRADE:Roxar - WANT TO SELL THIS MIGHTY SWORD [bIG SWORD WHICH GRANTS EPEEN]

TRADE:Toroks - WANT TO BUY A MOONSHROUD COOLDOWN, HAVE ALL THE MATERIALS NEEDED AND WILL TIP YOU WELL.

TRADE:Epicdude - Looking for more adventurers to go on an epic quest to conqour the caves of Molten Core, maybe we even Take down Ragnaros tonight. Hand of Ragnaros Goes to me by the way

TRADE: BY THE WAY, ANYONE WANT TO DO SOME ROLEPLAYING IN THE BAR IN STORMWIND, THE ONE BY THE PARK

 

 

Ser du kor vanskelig informasjonen blir å sile ut?

 

TRADE:Roxar - WTS [big Sword which grants Epeen]

TRADE:Toroks - WTB Shroud CD. Have mats and tip.

Trade: Epicdude - LFM MC, doing Raggy 2. PS, ML.

Trade: btw, Anyone up for some casual RP?

 

Better?

 

I REST MY CASE!

Lenke til kommentar

Er enig en ting, at det er utrolig dumt og irriterende at folk skal se ned på andre eller kalle andre for noob,dust,idiot etc fordi dem ikke kan fortortelsene.

 

Men at folk bruker forkortelser ser jeg ikkeno problemer med, gjør det enklere og raskere å snakke med andre ingame, det må da være bra?

Lenke til kommentar

Å få slengt "retard" etter seg for å ikke være kjent med alle akronymer.. tja. Hvordan forklarer man det? Reflekterer det defekter hos den "ignorante", den nedsettende personen, eller bare dårlig internettmoral? Ytringsfrihet er fint, men jeg forstår ikke hvorfor folk må angripe person uten skjellig årsak.

Lenke til kommentar

Bruker så mye forkortelser jeg bare vil. Og det tror jeg de fleste gjør med unntak av du bear. Og det er ikke for dumt å spørre om hva faktisk den forkortelsen egentlig står er det vel? Eller er du redd for at de skal tro du er noob? I så fall får du bruke google.

 

Og hvor vanskelig er det å skjønne at vanilla er et adjektiv på samme måte som vanlig?

 

Du blafrer med: Hvorfor ikke si normal, classic, original osv, da kan du likesågodt slenge inn vanilla i den listen også.

 

Sjekk opp ordet før du begynner å skrike fra deg.

 

va·nil·la (və-nĭl'ə) Pronunciation Key

n.

 

1. Any of various tropical American vines of the genus Vanilla in the orchid family, especially V. planifolia, cultivated for its long narrow seedpods from which a flavoring agent is obtained.

2. The seedpod of this plant. Also called vanilla bean.

3. A flavoring extract prepared from the cured seedpods of this plant or produced synthetically.

 

adj.

 

1. Flavored with vanilla: vanilla pudding.

2. Lacking adornments or special features; basic or ordinary: "We went through a period of vanilla cars" (Charles Jordan).

 

EDIT:

 

Og hvordan kan du grine slik om forkortelser når avataren din sier "sup fagz"?

Endret av FOOrK
Lenke til kommentar

Noen burde rapportere trådstarter og tråden inn for spam, for makan til ureflektert, unødvendig, usammenhengende vås har jeg sjeldent sett.

 

Hva er det du vil frem til? At hele spillerbasen burde legge om fordi du ikke orker å sette av 10-15 minutter maks for lære deg forkortelsene. Og hva er greia med den lange sytinga om hvorfor vi kaller det Vanilla? Det er jo klart det må eksistere terminoligier, (fagutrykk om du vil) ellers klarer vi ikke å skille mellom noe som helst. En gitarist har ikke samme navnet på alle strengene eller notene, eie heller sier han at han skal "spille vanskelige pasasjer i ett musikkstykke som fokuserer på rask bevegelse av fingrene for å oppnå en høy hastighet", han sier at han skal "Shredde".

 

 

Edit:

bear, jeg ser du allerede prøver å redde deg med noe blabla om hvordan du prøver å legge opp til diskusjon og alle andre ødelegger med usaklighet. Ikke prøv deg. Denne tråden legger ikke opp til noe diskusjon. Det føles mer som om jeg prøver å forklare fundamental jordlig kommunikasjon til noen fra en annen planet.

Endret av Maehra
Lenke til kommentar

Problemet med uttrykket vanilla wow er vel at det ikke beskriver noe. Pre-TBC og original wow beskriver veldig konkret hvilken utgave av WoW man snakker om. "Vanlig/Vanilla" wow er mer en personlig oppfatning av spillet til forskjellige tider. For noen kan vanlig wow være før TBC kom ut, for andre kan det være før AQ eller Naxx ble lagt til ect.

 

Jeg har forstått det slik at vanilla wow er før TBC kom ut og har ikke noe problem med å akseptere det. Synes fortsatt det er dårlig uttrykk da :)

Lenke til kommentar
Selv misliker jeg memes som "lol", "rofl", "omg" og unødige forkortelser for å "spare tid" (ettersom man generelt blir tatt mer seriøst hvis man skriver korrekt, er det en dårlig byttehandel). At det er uhorvelig populært ser jeg ingenting galt med, det er ikke noe nytt at vi imiterer andre.

 

Det er frustrerende at enhver kritisk røst blir møtt av "cry moar, Q_Q", dog. Confidence through anonymity - internet mentality at its best. Avviker man fra den generelle holdningen eller synspunktet får man så det holder med nedsettende ord og uttrykk. Trist utvikling, egentlig.

 

veldig enig i den der. sånn generelt når jeg skriver så har det en tendens til å snike seg inn litt feil her og der, deling av ord, komma, punktum etc. men jeg prøver i det lengste å unngå et ingame språk med alt for mye forkortellser.

 

ikke det at jeg ikke bruker forkortelser, som de fleste andre så bruker jeg LFG, LFM, WTS, WTB. men jeg synes så absolutt det holder med de forkortelsene. kanskje noe av grunnen til at jeg synes disse er helt ok, er at de ikke brukes i samtaler, men heller som et verktøy for å ytre et eller annet på en måte som man vet at de aller fleste forstår. for å sette fokuset over på andre kanaler der samtaler ofte foregår, slik som guild chat, party chat etc. er det etter min mening sterkt å foretrekke at folk faktisk har såpass mye repekt for andre at de skriver setninger bestående av ord, og ikke bare "u soz :) o.0". må si jeg faktisk til tider blir en smule iritert på folk som skriver på den måten.

 

 

 

Noen burde rapportere trådstarter og tråden inn for spam, for makan til ureflektert, unødvendig, usammenhengende vås har jeg sjeldent sett.

 

er vel strengt tatt du og alle andre som har hengt seg opp så til de grader om at trådstarter nevnte "vanilla", som burde bli raportert for ureflektert, unødvendig spam! jeg mener, det sier jo litt når dere ikke klarer å la en diskusjon utvikle seg, men heller står å stanger hodet i veggen på grunn av et enkelt ord!

Lenke til kommentar

Voi voi bear....

For meg kan folk kalle VANLIG World Of Warcraft hva dem vil! Pre-TBC, Classic WoW eller hva som helst annet, men å lure på hvorfor i alle dager noen skal kalle det vanilla WoW blir jo bare helt feil når:

Vanilla also refers to:

 

Vanilla (band), a 1990s British musical group

Vanilla (forum), open source forum software

Vanilla Coke, a soft drink

Vanilla Fudge, an American psychedelic rock band

Vanilla Fudge (album), their debut album

Vanilla H, a character from anime/games series Galaxy Angel.

Vanilla Ice (born 1968), an American rapper

Vanilla Mood, a group of Japanese idol singers

Vanilla Ninja, an Estonian girl band

Vanilla Ninja (album), their debut album

Vanilla the Rabbit, a character in the Sonic the Hedgehog video game series

Vanilla Series, a brand of hentai (pornographic) anime

Vanilla Sky, a 2001 film

Vanilla Sky, an Italian pop rock band

Vanilla slice, a type of cake

Vanilla sugar, a common dessert ingredient

The Vanilla Tapes, demo tracks recorded by the English punk band The Clash

"Vanilla" is a song by the Japanese artist Gackt

Vanilla is the name of a character in Asterix comics. She is the mother of Obelix and introduced in the book Asterix and the Actress.

Vanilla Sky, a drink

Vanilla Call of Duty, Vanilla COD or VCOD, is the nickname for the first game in the series, created to disambiguate from Call of Duty: United Offensive (COD:UO) and later Call of Duty 2 (COD2).

Vanilla World of Warcraft, Vanilla WoW, pre-TBC, pre-BC, refers to game content before expansion set World of WarCraft: The Burning Crusade.

 

Kilde

Endret av Maverick2002
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...