Gå til innhold

Aktive stereohøyttalere til å erstatte TV-høyttalere (max. 2000 kr)


Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe stereohøyttalere til å erstatte de elendige TV-høyttalerne til mine foreldres TV (LG 32LX2R-ZE). Jeg er ute etter billige og små høyttalere, som skal slå TV-høyttalerne i lydkvalitet. Lydkvaliteten i TV-høyttalerne karakteriseres av skjærende diskant på høyt volum og innestengt bass.

 

Kriteriene er som følger:

  • Rimelige (absolutt max. kr 2000)
  • Aktive (dvs. integrert forsterker)
  • Bedre lydkvalitet enn høyttalerne på nevnte TV
  • Frekvensresponsen bør være bedre eller lik TV-høyttalernes
  • Små i størrelse

Integrert DAC er en fordel, men det går sikkert utover prisen. Et alternativ jeg har tenkt på er d'Feldt Audioengine 2 som fikk toppkarakter i bladet Hjemmekino, dog som høyttalere for PC. Noen som har gode alternativer til disse eller som selv har prøvd de?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har d'feldt Audioengine 5 koblet på pcen på jobb, og er personlig ikke akkurat så veldig imponert. Men det kan vel hende jeg bare er kresen.. :wee:

 

Er en 2.1 løsning utelukket?

 

Hmm... Det bør egentlig gå fint, bare lydkvalitet overgår TV-høyttalerne, men suben må ikke ta stor plass. d'Feldt-høyttalerne går ikke så dypt (begrenset ved 60 Hz), men nå er ikke bass viktig for mine foreldre. Det er bare viktig at bassen ikke blir vesentlig borte fra lydbildet i forhold til det de allerede har.

 

Har selv B&W CM1-høyttalere, men prøver så godt jeg kan å fire ned på kravene i forhold til hva jeg foretrekker. Det er tross alt på eget initiativ jeg vil erstatte TV-høyttalerne deres. De er likegyldige til lyden, men vil nok kommentere at lyden ble bedre når jeg erstatter dem. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...