Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det strides litt om den måten (konseptet) å justere på er 100% korrekt og formålstjenlig. Det er i alle fall noe tungvindt.

 

Et alternativ, som også gjør det greiere å fokusere manuelt når det trengs er Katz-eye mattskiver. Med en slik på plass, vil man umiddelbart se om kameraet, og eventuell fokusjustering, er som det skal være.

Lenke til kommentar
Pentax dSLR på "tilbud"!Du finner bl.a. K200D inkl. 18-55mm II (sølv!!) og 8GB minnekort til kr.3095,-

Jøss, selv om det hadde vært kun kamerahuset alene ville det vært et svært bra tilbud. At man får med 18-55 II og 8 GB på kjøpet gjør det vanvittig bra.

 

Prisen på denne pakken har økt med 100kr. Det er ett kjempetilbud!

 

K20D har økt med 200kr. Samme for DA17-70mm f/4 SDM, nå koster den 4395,-

Lenke til kommentar
Hva tenker vi om dette da? Begynner det å bli risikabelt å skulle investere i fremtidig pentax utstyr, med mulighet for at de går konkurs?

NEI!

 

Pentax går ikke konkurs.

Skulle jeg ta feil er det alltids noen andre produsenter (LES: SAMSUNG) som bruker K-fatningen. Det er fullstedig trygt å kjøpe Pentax-utstyr mtp. fremtidig støtte.

 

*Arg! Rumor-Flash-Back-To-DpReview-Summer-07*

 

Mvh,

Beej80

Lenke til kommentar
Hva tenker vi om dette da? Begynner det å bli risikabelt å skulle investere i fremtidig pentax utstyr, med mulighet for at de går konkurs?
Hvor mange tusen er det f.eks Sony kvitter seg med? Jeg vil ikke påstå at Sony er mer utsatt, jeg setter bare nyheten litt i perspektiv. Poenget er at alle opplever tøffe tider nå.

De som har størst mulighet for å overleve er nok de som er flinkest til å tilpasse seg endringene i markedet, og setter på bremsene. Så selv om dette ikke akkurat er en gladnyhet, så tror jeg ikke vi har grunn til den store pesimismen.

Lenke til kommentar

Litt høyttenking rundt lang optikk.

 

I dag har jeg hatt meg en liten runde med Tamron adaptall 300/2,8 og Pentax F 1.7X AF. Dette var absolutt interesant.

 

Etter å ha testa DA* 300/4 sammen med konverteren en god del, hadde jeg konkludert med at DA* 300 med croping ga bedre reslutater, enn DA* og konverter. Nå opplever jeg altså det motsatte med Tamron 300/2,8 og TC. Kontrasttapet er stort, større enn med DA* og TC, men allikevel ikke værre enn at det lett lar seg kompensere i etterbehandlinga. Til gjengjeld virker det som om Tamron og TC gir høyere oppløsning. Rett fra kamera virker DA* kanskje noe skarpere, men etter litt enkel etterbehandling snur dette seg.

 

Ulempen med Tamron og TC er at denne komboen er svært følsom for reflekser i OOF områder. Reflekser gir kraftig purple fringe og beslekta fenomener.

 

Så hvis jeg risikerer reflekser, tror jeg at DA* alene fortsatt er det beste alternativet. Også er det selvfølgelig et mye mer turvennlig alternativ.

 

Nok skitprat :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...