Gå til innhold

Hvor kaldt må det være før en bør avkjøle?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å bringe kamera fra varmt til kaldt er vel sjelden eller aldri problem. Man bør ikke bringe et kaldt kamera inn i varme omgivelser uten et minimum av forberedelse med plastposetrikset.

Blir det ekstremt kaldt (-30° eller lavere) kan en risikere at kameraet slutter å fungere. Det blir ikke ødelagt og vil virke igjen når det blir "varmet opp" til sånn ca -10°C. LCD-skjermen slutter fort å virke når gradestokken viser blå grader..

 

Ellers er det bare å knipse i vei til shutteren stortner.. ;)

Lenke til kommentar
Hva er plastpose-trikset?

Har ikke hørt uttrykket før, men putter du kameraet i en plastpose før du tar det med inn fra kulde slipper du kondens. Bare la det ligge i posen til det har blitt rimelig varmt. Du kan uasnett ikke ta bilder med det siden det kommer kondens på frontlinsen i løpet av noen sekunder hvis du tar det ut.

 

Forøvrig enig med tidligere innlegg at å ta med kameraet ut i kulde sjelden gir noe problem. Jeg har i hvertfall aldri hatt problemer med det.

Lenke til kommentar
Hva er plastpose-trikset?

 

Innenfor fysikkens lover er det slik at varm luft holder bedre på luftfuktighet enn kald luft. Dermed er kald luft under frysepunktet så tørr som den kan få blitt. Når du da tar med et kaldt objekt inn i varmen, vil varmen smitte fuktigheten over på det kalde objektet og det dannes da dugg og fukt. Dersom du pakker kameraet inn i en lufttett pose, eller knyter den så den blir lufttett, så kan du ta kameraet med inn i varmen uten at noe fukt dannes. Dermed beskytter du kameraet mot fukt og eventuelt fuktskader. Når kameraet er varmet opp, etter en times tid, kan du ta det ut av posen.

 

I motsatt tilfelle skjer det ikke noe negativt. Når du tar med et kamera ut i kulde, så havner kameraet rett i et tørt miljø, så da gjelder ikke dette.

 

Ellers er det jo slik at kameraet kan yte eller oppføre seg annerledes i kulda, men kulda alene ødelegger ikke kameraet, så lenge du ikke tar det med til Sibir kanskje. :p bare pakk det inn i en tett liten pose (brødpose, frysepose) og knyt posen godt igjen før du går inn. Verre er det ikke. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...