Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ventetid hos lege?


sommer2008

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9812398713

Det er vel heller du som skal ha betalt - for å ha kastet bort tiden din..

Men sånn fungerer det altså ikke her i Norge.

 

Imidlertidig kan du merke deg at dersom du ikke har blitt forespeilet å måtte vente ved bestilling av timen, så kan de ikke forvente at du venter i all evighet.

 

Jeg synes det er rart du ikke ble orientert om eventuelt gebyr når du sa ifra at du gikk - de hadde da en mulighet til å omprioritere pasientene, eller orientere deg om du var neste i køen.

 

Ring legekontoret og forklar saken som du har skrevet den. Om de velger å kreve pengene, og de oversender saken til inkasso - så har ikke innkassobyrået anledning til å kreve inn beløpet.

Lenke til kommentar
I går hadde jeg time hos lege 10:30.Etter 1 time ventetid sa jeg til de i luke at jeg kan ikke vente mere pga.2 små unger som var hos nabo og at jeg skal gå hjem.I dag fikk jeg regning for ubenyttet time.

Må jeg betale den eller har jeg rett å klage?

 

Jeg ser ikke helt at legekontoret skal kunne kreve at man betaler for uteblivelse når det er legekontoret selv som bør bære risikoen for at uteblivelsen fant sted.

 

Så la være å betale. Forklar situasjonen.

Lenke til kommentar

Det er rart at man må finne seg i å vente når man skal til legen.

På tirsdag måtte jeg hente sønnen min i barnehagen (han er ett år gammel), han hadde fått øyebetennelse. Ringte fastlegen ca 09:30, og fikk time 10:30. God service! Møtte opp litt før halv, men måtte sitte og vente i over en time.. Ikke spesielt gøy for en liten gutt som er trøtt og lei og svir på øynene!

Inne hos legen unnskylder han ventetida med at de normalt er to leger der, men han andre var syk den dagen. Det hadde forsåvidt vært en grei forklaring om timen hadde vært bestilt noen dager i forveien, men siden jeg ringte samme dag måtte kontordama ha visst at de var forsinka! Helt latterlig å sette noen opp til en time når de visste at de aldri i verden ville klare å holde avtalen.

Lenke til kommentar

Takk til alle dere som fik tid å lese og å svare til meg .

 

Egentlig hadde jeg time hos lege på fredag den 03.10. og etter 30min. som jeg venter kom dame ut og sa at min lege er syk og at hun kunne ikke få tak i meg hele uke.Hun sa at de hadde feil tel.nummer.

Samme dag fikk jeg ny time på mandag 06.10. men de ringte fordi lege var fortsatt syk og jeg fikk time da til onsdag.

Jeg er ikke kjent med loven og tenkte at jeg skal betale ingenting og selfølgelig hun som var i luke den dag sa ikke til meg at jeg trenger å betale.Andre dag fikk jeg regning,men de "glemte" å sende med post besjed "hele uke" at legen er syk.

Nå jeg bare lurer vem skal "betale" den time som jeg kastet bort?

Lenke til kommentar

Er ingen ekspert, men prøver meg :)

 

Du skall da ikke betale for en time som du ikke kunne benytte grunnet syk lege... Det blir jo helt feil, siden du da ville betalt for noe du ikke fikk benyttet deg av, og du møtte også opp, så jeg mener at du oppfyller krav om at betaling av time bortfaller.

 

Og det at de har feil tlf nr på deg mener jeg er noe forbasket tull, siden det er noe som faktisk heter telefonkatalogen(.no) og de må da kunne sjekke den når det er klart at de har feil nummer på deg. Tar ikke lange tiden å sjekke opp mot det nummer de har, og skrive inn rett nummer.

 

Men jeg har også måttet vente lenge, nesten 1t10 min en gang, og 1t45 min en annen gang, og da var det attpåtill fastende blodprøve som skulle taes. Var like før jeg ga faen og gikk for å kjøpe meg en pølse på Narvesen inne på sjukehuset....

Endret av Otowi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...