Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Stell av sår


:utakt

Anbefalte innlegg

Jeg opererte kneet mitt for en måned siden, men i dag måtte jeg besøke legevakta med intense smerter under operasjonssåret (hele greia så ut som en mørkeblå, verkende byll). Legen jeg møtte på legevakta konstaterte enkelt og greit at det var noe under der som måtte ut. Han skar hull i kneet, klemte ut væske, blod og gudene vet hva, la på en bandasje og sendte meg hjem.

 

Jeg byttet nettopp bandasje, og det ser helt for jævlig ut. Han kunne i det minste ha spandert på seg et sting eller to der han skar opp. Hvordan steller jeg dette? Må jeg rense med Pyrisept e.l.? Eller holder det med vanlig hygiene (dusj) og å bytte bandasjen...daglig? Jeg fikk jo ikke noe informasjon i det hele tatt, og jeg hadde så vondt at jeg ikke tenkte klart.

 

Det føles bedre nå, though. Heldigvis. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-XHLacM

Etter jeg måtte sy fingrene mine sammen ble jeg advart om å dusje med hånda. Derfor måtte jeg ha en plastikkpose over hver gang jeg tok en dusj.

Endret av Slettet-XHLacM
Lenke til kommentar

Var så uheldig å skjære av meg et flak av fingertuppen, og måtte til lege for å stoppe den kraftige blødningen.

 

Problemet var at komressene jeg fikk alltid satte seg fast i såret, så når jeg bytta det daglig var jeg tilbake til åpent sår igjen.

 

Det som fiksa greiene til slutt var et genialt absorberende kompress som heter Melolin som jeg i desperasjon fant på aptoeket. Det har en plastoverflate med små huller i som gjør at de suger til seg væske samtidig som det ikke fester seg. Brukte dette i tillegg til Fucidin salve under medisinsk tape.

 

Jeg bytta kompresset daglig for min del, og sørget for å holde sårstedet tørt når jeg dusjet.

Lenke til kommentar
Vask med pyriskept ofte (husk å bytt bandasje hver gang). Prøv å hold såret tørt, og ikke bruk for mye bandasje slik at såret ikke puster ;)

 

Må korrigere deg litt her, sår skal riktignok ikke være våte, men for å oppnå optimale forhold for att såret skal gro bør laget som ligger mot såret være fuktig da helingsprosesen er avhenging av litt væske.

Vask med pyrisept eller annet bakteriehemmende middel er fint, bare pass på å ikke bruke basiske produkter og at du skyller grunding om du har vasket såret med såpet før du anvender pyricept eller lignende, melolin fungerer veldig bra om du sliter med at bandasjen setter seg fast.

Lenke til kommentar
Jeg opererte kneet mitt Jeg fikk jo ikke noe informasjon i det hele tatt, og jeg hadde så vondt at jeg ikke tenkte klart.

 

Det føles bedre nå, though. Heldigvis. :)

 

Du skal Bestille en time til fastlegen ASAP, for kontroll. Har du fått noe antibiotika for profylaks?

 

Vaio ;)

Endret av Vaio
Lenke til kommentar
Jeg opererte kneet mitt Jeg fikk jo ikke noe informasjon i det hele tatt, og jeg hadde så vondt at jeg ikke tenkte klart.

 

Det føles bedre nå, though. Heldigvis. :)

 

Du skal Bestille en time til fastlegen ASAP, for kontroll. Har du fått noe antibiotika for profylaks?

 

Vaio ;)

Hej,

 

Jeg besøkte fastlegen fredag, dvs. dagen før legevaktsbesøket. Fastlegen tok ut en prøve av væsken i kneet for å sende til dyrking, og ga meg noe antibiotika. Jeg skal tilbake til fastlegen om to uker.

 

Ellers fikk jeg tak i noe pyrisept hos naboen, har renset med det, og fikk faktisk med to puter av dette Melolin-greiene fra legevakta. Det blør så det renner av såret, men plasteret holder da blodet inne. Litt stress å bytte, det blir seigt og guffent og i det hele tatt, men men.. noe skal man vel slite med.

Lenke til kommentar

Fikk dessverre ikke tatt noe bilde, USB-kabelen til telefonen har bestemt seg for å ikke virke. Såret er mørkerødt, det kommer noe blod, veldig tynt. Sårputen på plasteret er gulfarget når jeg skifter plaster, og jeg ser det kommer en gul kant langsmed såret. Den kan "vaskes" vekk med bomull og Pyrisept uten noe anstrengelse, kun et lett tørk skal til. Ellers virker det som det er en tynn hinne over såret.

 

Jeg vasker, plastrer og legger meg for kvelden.

Lenke til kommentar

I morgen er det en uke siden jeg fikk dette hersens såret, og det vil! Ikke! Gro!!! Jeg blir sprø av det her, syns jeg bytter plaster hele tiden. Prøver å sitte uten også, men rører jeg beinet tre centimeter renner det nedover leggen..

 

Noe man kan gjøre for å få sår til å gro fortere?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...