Gå til innhold

JUL

Medlemmer
  • Innlegg

    581
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Om JUL

  • Bursdag 24. des. 1986

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

12 508 profilvisninger

JUL sine prestasjoner

122

Nettsamfunnsomdømme

  1. JUL

    Manchester United

    Ja, det blir ikke mange kamper med toppet førstelag denne sesongen. Martinez og Shaw også ute en stund. Det er vel så ille. Trøsten får være at det er overkommelig motstand (minus City) i PL frem til april.
  2. Angående Kantè, er det noe mer bakgrunn der? Har lest flere saker (tidligere) om at han ikke brydde seg om pengene, signerte kontrakter uten å forhandle og virket jordnær /nøysom som person. Men nå skal han lønnes med milliarder i moralenes høyborg? Virker ikke helt logisk.
  3. Planetene Venus og Jupiter: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/nQ0J8x/se-opp-venus-og-jupiter-moetes
  4. Du kan eventuelt spørre om du kan kjøpe åtte stk 1500 liter sekker. Da har du like mye ved som 200 av de på 60 liter. Billigere er det også 200x75=15 000,- for 200 sekker a 60 liter=12 000 liter 8x1000= 8000,- for 8 sekker a 1500 liter=12 000 liter Skjønner ikke hvorfor folk kjøper 60 liters sekker. Det er jo i dette tilfellet tilnærmet dobbel pris.
  5. Mange måter å regne på. De andre prosjektene legger jo også til rette for at man kan doble antall tog på strekningen. Skulle gjenre sett en tabell med kost/km per passasjer. Slik jeg leser det nå har man kost/km for hele banen og kost/passasjer, men man tar ikke høyde for at man f.eks kommer tre ganger så langt med Follobanen (22 km) som med Fornebubanen (8 km). Hva med Nykirke-Barkåker som bygges ut på Vestfoldbanen?
  6. Det er befriende å lese ett intervju med en bedriftseier som ikke bare syter og klager over sin syke mor. Synd at det ikke lønner seg. Skiftet fra olje til el-kjel er teknologisk lett og besparelsene av utslipp hadde vært store.
  7. Jeg tror du blander andel produksjonstider med virkningsgrad. En vindmølle kan ikke ha en virkningsgrad nærmere 70 %. teoretisk maks er 59,3 % og i praksis en del lavere. Ellers enig i at produksjonsprisen er viktig, men man bør også ta med salgsprisen man kan oppnå fordi den reflekterer eventuell lagringskostnad. Solstrøm kan ikke lagres uten en kostnad, og prisen vil derfor være lavere i ett system med mye sol. Vannkraften kan lagres i magasiner og selges når behovet og prisen er størst. Angående virkningsgrad så blir også standardpanelene bedre, man finner mer effektive måter å produsere cellene med høy virkningsgrad også. For noen år siden var 15 % poly vanlig. Nå er det nesten bare mono med 20-22 % som selges. Med snitt 21 % er endringen i prosentpoeng kun 6 % men det produseres 40 % mer strøm. Panelkostnaden er blitt lav og utgjør en mindre del totalen. Dermed forsvarer det seg fort å betale mer for høyere virkningsgrad, spesielt i Norge hvor monteringskostnaden er høy.
×
×
  • Opprett ny...