Jump to content

RickyG

Medlemmer
 • Content Count

  3912
 • Joined

Community Reputation

99 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Noen som vet at når det kommer støtte for USB boot, er det da er software oppdatering eller en hardware oppdatering som må til? Vil ikke kjøpe en PI4 før jeg vet at den eventuelt vil takle USB boot. Svarer meg selv: USB mass storage boot is available on Raspberry Pi 2B v1.2, 3A+, 3B, and 3B+ only. Support for USB mass storage boot will be added to the Raspberry Pi 4B in a future software update.
 2. Jeg har en del MiniDV kasetter og et JVC MiniDV videokamera. Videokamera har USB, FireWire og s-video/AV tilkobling. For å bevare mest kvalitet på opptakene regner jeg med det er Firewire som er anbefalt å overføre med? Jeg har ikke noe FireWire tilkobling på PCn (laptop eller stasjonær), hva bør jeg gjøre?
 3. Takk for gode svar! Sparer selv ca 5000kr i mndn i indeks fond, hvor det er langsiktig. Har vel rundt 45% avkastning, og må si meg utrolig fornøyd med det. Da blir det også veldig kjedelig å se penge som står på sparekonto med en latterlig lav avkastning. Samtidig er disse pengene kanskje tenkt å ha til å investere i eiendom (betale ned gjeld), men det er jo også ganske kjedelig..
 4. Ser de aller fleste er langsiktige når det kommer til fond, meg selv inkludert. Jeg har ca kr 500.000 i oppsparte midler som står på en sparekonto (1.8% rente...) som jeg vurderer å ta ut og kjøpe fond for, DNB Global Indeks. Er det noen av dere som aktivt kjøper og selger fond, eller er alle bare langsiktige? Ser at Sbanken tar 0,21% i avgift. Gjelder det både med kjøp og salg? Eller hvordan fungerer denne avgiften? For at jeg ikke skal tape på å la dem stå på sparekonto(1,8% rente) så må jeg da ha en gevinst på 1,8% + 0,21%?
 5. Helt korrekte VAR avgjørelser, deilig seier, ingen skader og gøy å se at spillere tar nivået! Gleder meg til søndag.
 6. Jeg mente det var noe med lastforskjell, at hadde man 1stk halogen og 1stk LED så fungerte det, men byttet man til 2 LED så funket ikke lyset lengre? (kan være jeg blander med dimming..)
 7. Den øverste bryteren er vel kun for koble mot en lampe? Hvilke mottakere må ha mot den ELKO bryteren? Ser jo sånn ut. Virker litt spesiell den bryteren og har aldri hørt om det merket før?
 8. Har en kjøkkenventilator (Ikea Underverk) hvor det sitter 2stk 12V halogen pærer. Husker fra tidligere at driverne som er laget for halogen ikke går så bra med LED pærer som jeg ønsker å sette i nå. Finnes det LED pærer (GU4 sokkel) som driftes fint på "halogen driver" å få kjøpt i dag?
 9. Jeg har 2 lamper på et rom som jeg ønsker å flytte bryteren. I stedet for å demontere vegg å trekke nye kabler, hva trenger jeg av utstyr? En bryter og et rele? Bryteren må kunne stå i en elko/abb ramme, og fint om det kan være 2 knapper på en bryter. Som kan fjernstyre 2 forskjellige rele. Jeg har satt opp Hass.io på raspberry pi, og har Conbe(zigbee), hadde jo vært en fordel om kanskje utstyret kunne kobles mot dette, men ikke noe krav.
 10. Noen åpne sider som har gratis live kurs (uten 15min forsinkelse) på norske aksjer? Netfonds* hadde jo dette, men ble vel kjøpt opp av Nordnet, så den tjeneste er lagt ned. *Man måtte oppdatere siden selv for å få siste kurs, men det er helt greit.
 11. Den har en "sprekk i glasset" på baksiden, så regner med at de kommer til å avslå pga det.
 12. Ja, vi har eid den siden den var ny. Det er min samboer sin, hadde bare plutselig "slått" seg av, og nå vil den ikke på igjen. Jeg får la den ligge noen uker, og se om den vil på igjen da. Hun har fått seg ny telefon, så ingen krise, men kunne vært grei å ha som en backup telefon.
 13. Får ingen kontakt fra pc. Ja, den ligger til urladning. Men er det noe å gjøre når den er tom?
 14. Har en Samsung S7 som plutselig ikke vil slå seg på. Har prøvd alle kombinasjoner med å holde inne knapper, men ingenting skjer. Jeg har prøvd å la den ligge i laderen, kjente at alderen ble varm i starten, så tror den har tatt i mot strøm. Det er ingen lys som går på, ingen vibrasjon, så jeg vet ikke helt hva som har skjedd. Telefonen har ligget etui, menn på bakside av telefonen så var den sprekt i det ytterste "glasset", etter hva jeg kan se så er det ikke store sprekket, så tviler på at det har noe å si, men vil nok ikke gå gjennom noe garanti. Er det noen siste triks jeg kan prøve, før jeg eventuelt må åpne den og se om jeg kan finne ut hva som kan være årsaken?
 15. Hvilket ESP32 kort bruker dere? (kanskje greit å kjøpe inn en stack før 1april)
×
×
 • Create New...