Gå til innhold

Leatherass

Medlemmer
  • Innlegg

    310
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Leatherass

  1. Til TS: Det er fint at du har hatt en virkelighetsorientering i løpet av tråden. Det viser modenhet og det er et lovende utgangspunkt. Jeg vil anbefale deg å prøve å kun fokusere fremover. Selv om du har hatt en fin utvikling bare i tråden, så kommer det fortsatt noen svar som "jeg var dum, jeg forstod ikke, jeg burde visst bedre" som har en åpenbar bitter undertone bak seg. Det er ingen som har et ønske om å kalle deg dum, eller at du skal si at du var dum. Vi alle har gjort og vil gjøre dumme ting. Det eneste det handler om er: Hvordan kan du på best mulig måte sørge for at du blir såpass lite skadelidende som mulig av situasjonen som har oppstått. Få det løst først, få en endelig avklaring på hvor mye dette blir å svi, og ta deretter å bruk krefter på bitterhet/klaging. Akkurat nå trenger du 101% av din oppegående kapasitet til å begrense ditt økonomiske tap, for blir det for stort, så kan det prege deg resten av livet. Lykke til, og jeg heier på deg!
  2. Da tok jeg feil. Kan sverge på at jeg har krysset av for at arbeidsgiver forskuttererer tidligere, men riktignok lenge siden jeg har levert en sykemelding.
  3. Jeg tolker dette annerledes. Slik jeg ser det, så er refusjonen NAV har gjort til arbeidsgiver en sak for seg selv. Det er arbeidsgiver som må søke om refusjon når de forskutterer sykepenger, så at NAV har utbetalt til arbeidsgiver betyr jo at de har behandlet et refusjonskrav fra arbeidsgiver. For at dette ikke skal forekomme, så vil jeg nesten tro at da må TS ha krysset ut for at arbeidsgiver forskutterer penger, og at da blir sykepengekravet utbetalt til arbeidsgiver. Sykepengekravet til TS fremstår for meg som ubehandlet, og dermed er utestående kr 0,- frem til sykepengekravet blir behandlet.
  4. Dette er noe som det har lite for seg å spekulere i hvem sin skyld dette er. Hverken NAV eller arbeidsgiver kommer til å gi deg noe kompensasjon for dette. Sannheten er at for ethvert firma med mange ansatte, så er det inn og utbetalinger på diverse kontoer hele tiden, alt fra skattekonto til forskuttering av sykepenger etc. Det er ingen som sitter og manuelt sjekker hver eneste inn og utbetaling, men heller avstemminger ved slutten av en måned eller kvartal, og da går man inn på eventuelle avvik for å nøste opp i disse. Til syvende og sist, så er det arbeidsgiver som er ansvarlig for å sende inn inntektsopplysninger til NAV, så er det arbeidsgiver som har sviktet. Ikke NAV. Og NAV skylder deg ikke penger. Frem til NAV har fått papirer som de trenger, samt behandlet din søknad, så er ditt utestående hos NAV 0,- I det øyeblikket saken blir behandlet, så endrer dette seg, og da betales det ut fortløpende.
  5. Synes litt vel hissig å stenge kortet sitt for noe slikt. Titt og ofte så går noe galt, slik at et beløp reserveres og et annet trekkes. Reservasjonene fjernes jo rimelig kjapt, alt fra noen timer til maks 7 dager. I Norge (eller kanskje verden generelt) så er vi ganske raske med å påstå at man er utsatt for svindel, men det er jo ingenting som tyder på det i dette tilfellet.
  6. Haha, ikke hør på den tullete meldingen over. 1. Banken skal i utgangspunktet ikke resirkulere gamle kontonr. Slik at ditt gamle avsluttede kontonummer skal ikke tildeles en ny kunde, og iallefall ikke etter noen måneder. 2. Betalinger som blir sendt til et ugyldig kontonummer vil bli avist og sendt i retur. Det vil dog sannsynligvis kreve noe arbeid fra deg og din bank, ettersom jeg vil anta at Betsson sender relativt mange beløp i løpet av en dag og jeg er usikker på hvorvidt de får noen melding utover at pengene refunderes. Alle transaksjoner har et identifikasjonsnummer. Be Bettson gi deg transaksjonsnummeret på overføringen de sendte til deg, så kan du be banken om en utskrift om at denne transaksjonen er sendt i retur. 3. Smør deg med tålmodighet, for det kan ta tid.
  7. Ja, det gjør jeg. Den er oppe på 82-83 på det meste. Skal dog sies at hotspot er oppe i 112, men den flukserer veldig og har ikke helt tiltro til at hotspotten er korrekt.
  8. Takk for svar, og du har jo forsåvidt rett, men det er fortsatt avvik. Jeg har tatt Passmark sine tester også, og på samtlige av Directx testene så scorer jeg under average for kortet mitt, samt at "GPU Compute" testen til Passmark klarer jeg ikke fullføre, skjermen går i svart og GPU går på 100% helt til jeg evt restarter maskinen. Jeg ligger på ca 80% vs average, og det er noe som er galt i forhold til hva som bør forventes. Dessverre så ligger det såpass lite informasjon om Lenovo sitt RTX 4070 kort at jeg ikke finner noe å sammenligne med.
  9. Hei, Jeg kjøpte for en stund tilbake en 4070 prebuilt maskin fra Lenovo. Angrer egentlig greit på det, har allerede byttet ut Kabinett, Ram og Hovedkort (lol) men det er nå så. Selv etter alle disse oppgraderingene, så sliter jeg fortsatt med performance i forhold til hva jeg kan forvente, og jeg begynner å mistenke at kortet er uendelig svakt. Men er det noe jeg kan gjøre med det? Specs er: 13-400f ASUS PRIME Z790-P WIFI 650w PSU G.Skill Trident Z5 DDR5 6000MHz 32GB 1 GB M.2 980 pro I Firestrike får jeg 21851 i score med en average på samme hardware på 30568 og i 3dmark Timespy får jeg ca 12000 i score, mot average på 18000+ med samme hardware. Jeg mistenker at det er kortet, og det har bare 1 8-pin connecter for strøm, men det skal jo strengt tatt være mer enn nok, når den får 75w via PCIe og 150w fra psu, men uansett. Noen kloke forslag til hva jeg kan gjøre? Se vedlagt bilde fra HWinfo.
  10. Ganske sikker på at denne tvangsmulkten allerede er utstedt til TS og ikke selskapet.
  11. Ja får se. Må se hvordan det ser ut inni før jeg bestemmer meg. Om det er godt med rom i kabinettet, og det er relativt plug and play på å bytte hovedkort, så vurderer jeg nytt hovedkort og like gjerne øke til 32gb DDR5. Men utrolig frustrerende at de selger ram som er cappa til 78.5% av hva de står oppført som i annonsen.
  12. Jeg burde vel presisert at det var DDR5, så ja, hastighetene er riktig gjengitt.
  13. https://forums.lenovo.com/t5/Gaming-Desktops/Re-Missing-XMP-Profile-very-slow-SSD-Speeds-on-Lenovo-Legion-Tower/m-p/5222203?page=28 Fant vel svar på mitt eget spørsmål. 8 måneder gammelt problem som Lenovo er klar over, men som de ignorerer. De lager altså fortsatt maskiner med RAM som kan gå i 5600 mhz, men locker de til 4400 i sin egen bios. Så da blir det nytt hovedkort til maskinen allerede etter 1 dag. Hurra.
  14. Hei, Har kjøpt en slik en: https://www.elkjop.no/product/gaming/gaming-pc/stasjonar-gaming-pc/lenovo-legion-t5-i5-13f1610004070-stasjonar-gaming-pc/650454#specifications Lang historie kort: Ja, jeg burde sikkert skjønt at det er en dårlig ide med noe prebuilt helvette, men for en gangs skyld så tenkte jeg at jeg skulle slippe å henge over mobo med skrujern og bli irritert. PC'en er annonsert med 16GB 5600mhz DDR5 ram. Alt vel og bra. Men, ettersom det ikke er xmp i bios, og de kjører tidenes mest basic hovedkort, så er altså minne låst til 4400 mhz med ingen mulighet til å skru dette opp til 5600 som annonsert. Dette kan jo ikke være greit? Finnes vel noe tynn teori om å endre bios til en utgave av bios som støtter åpning av xmp, men faen for noe ræl.
  15. At man skal bruke penger på advokat før man er sagt opp virker som en enormt bortkastet bruk av penger og tid. For at en sak skal materalisere seg, så er man avhengig av at motparten gjør noe. Gjør den ikke noe, så er det ingen sak. Pr idag så er status: 1. TS har fortsatt jobb, selv om han er blitt oppfordret/tipset om å se seg etter ny jobb 2. Om 3 måneder så har TS fast jobb, med mindre arbeidsgiver sier opp TS Hva skal en advokat løse slik saken står pr nå? Absolutt ingenting. Det du kan gjøre TS er å fremprovosere arbeidsgiver til å gjøre noe, med å svare at nei, du kommer ikke til å se etter ny jobb, og at du avventer at nåværende arbeidsgiver skal aktivisere deg i jobben du er ansatt i.
  16. Lese tråden hadde kanskje vært lurt? TS har vært i kontakt med Politiet.
  17. Litt usikker på hva du mener er usaklig i dette forholdet? I et ordinært ansettelesforhold så blir du ansatt med en prøvetid på 6 måneder. Du er fortsatt innenfor prøvetiden, og selv om de lærde strides noe her, så er den gjengse oppfatning at man har større adgang til å si opp ansatte i prøvetiden enn etter prøvetiden. Foreløpig har du ikke blitt sagt opp, men blitt informert om at du nok er mer tjent med å finne ny jobb. Det betyr jo at du fortsatt har jobb og lønnsytelser, slik at du er jo ikke sagt opp. Om du sies opp i prøvetiden, så har man som regel en mye kortere oppsigelsestid, gjerne på 14 dager, slik at din situasjon er jo ganske mye bedre enn hva den kunne ha vært. For å si noen opp i prøvetiden så må det i utgangspunktet argumenteres innenfor 3 områder: Tilpassing av arbeidet Faglig dyktighet Pålitelighet Det er ikke spesielt vanskelig å bruke både punkt 1 og 3 i mot deg slik du forklarer situasjonen. Ikke nødvendigvis i at du har noen skyld i det, men at det er forhold utenfor både din og arbeidsgivers kontroll som tilsier at dette ikke blir å fungere. Stiller meg sterkt tvilende til at du skulle ha noen som helst sak her, men ville nok prøvd meg i Juss forumet for en mer konkret vurdering.
  18. I utgangspunktet er jeg enig, men så har også netthandling de siste årene endret seg. Det finnes flust av mennesker som får 1-5 pakker i uken med diverse småting som de kjøper og selger på finn/tise/andre plasser og da er det uggent at det går automatisk. Teoretisk så kan det være at jeg plukker opp en pakke på vei til hytta for at det er stengt når jeg kommer hjem på søndag, men jeg åpner ikke pakken før jeg kommer hjem fra hytta osv. Finnes uendelig mange slike scenarioer som tilsier at en automatisk 24 timers regel ikke er lurt, og er til gunst for selger - selv om det er kjøper som betaler for produktet.
  19. Ja, men så er det også mulig å bruke Fiks Ferdig uten verifisert konto, slik at man i teorien kan svindle uendelig med ganger om man bare lager ny konto hver gang. Finn/betalingspartneren ser ikke eier av bankkonto som skal motta pengene, slik at Ola Nordmann kan f.eks lage 20 kontoer i DnB og deretter lage 20 forskjellige kontoer på Finn. Nå sier jeg ikke at det er vanlig eller noe, men poenget er fortsatt at produktet Fiks Ferdig gir en falsk sikkerhet for kjøper, samtidig som de betaler mer penger for det. Om en Finn konto er mer enn 5-6 år gammel, verifisert og har over 20+ vurderinger, så er den kontoen mye tryggere å handle med enn en Fiks Ferdig vare som tilhører en konto som er uverifisert og ny.
  20. Det er nok du som ikke har brukt, eller forstått produktet. Du som kjøper har 24 timer fra produktet er utlevert til å stoppe betalingen. Skjer ikke det, så går pengene automatisk til selger. Bare det er urovekkende, da det er langt fra gitt at man åpner pakker man henter innen 24 timer. I en eventuell konflikt, så må begge parter overbevise Finn, og det er Finn som tar en avgjørelse. I en situasjon hvor en part vet at de forsøker å svindle noen, og den andre parten er uvitende og bare ønsker å kjøpe et produkt, hvem tror du er best forberedt på å overbevise Finn? Teoretisk sett, så må du som kjøper filme at du henter ut pakken og åpner den for å kunne bevise helt og holdent at pakken inneholdt stein i stedet for produktet du kjøpte. Selger kan uten problemer ha tatt bilder av at h*n pakket en iphone i en eske, og så sendt noe helt annet. Ved eventuelle tvilstilfeller så skal det ganske mye til for at Finn velger å si at selger tar feil, da hele deres platform er myntet på at selgere skal avertere sine produkter på finn. Et annonsemarked vil kun fungere om de har annonsører, kjøpere vil alltid dukke opp om det averteres nok produkter. Jeg skjønner at du har lyst å tro at dette produktet er bra for kjøpere, men realiteten er en helt annen. https://forum.kvinneguiden.no/topic/1595700-erfaring-med-finn-fiks-og-ferdig/ https://freak.no/forum/showthread.php?t=335147 Om du bruker 2 minutter på å google, så kan du se at mer eller mindre alle som selger med fiks ferdig i et visst volum opplever de samme utfordringene, med at kjøpere forsøker å svindle seg ut av at kjøpesummen går til selger på uendelig mange måter. Den eneste måten å være trygg på ved handling på Finn er å aldri godta å betale på forskudd, men alltid kreve forskuddsbetaling av andre før du sender varer. Du vil alltid finne folk som godtar handler innenfor disse rammene, gitt at du har en god nok rating og gode nok produkter.
  21. Ja, man kan fortsatt sende melding på en platform hvor vedkommende har ingen grunn, eller behov for å svare deg. Det gir vel ikke så veldig mye, eller hva?
  22. Poenget er at man: 1. Ikke er tryggere når noe går galt. Finn tar jo ikke noe ansvar, og uavhengig av om selger hadde gjort feil uansett, så har man betalt ekstra for at det ikke skal skje noen feil, men likevel sitter man med skjegget i postkassen. 2. Det er lettere å svindle med Fiks Ferdig enn uten når man er selger. Alt man trenger å gjøre er å annonsere ting og lyve/fake forsendelsen. Kjøper må krangle med Finn og mister muligheten til å gå direkte på personen, som gjør at folk i større grad er villig til å prøve seg. Ja, selger kan fortsatt bli anmeldt etc, men jeg som kjøper får ikke direkte dialog med selger, og jeg kan ikke f.eks si at jeg ringer hans foreldre om han ikke ordner opp etc. 3. Det blir en hvilepute for kjøpere på at det er "trygt og greit" når det ikke er det, istedet for at man må selv innhente informasjon som man kan gå god for, f.eks via vurderinger, antall handler, og evt bilde av pass/legitimasjon/andre ting. Det er et fordyrende produkt, som kun beskytter selger, og gir minimal beskyttelse for kjøper, selv om alle ekstra utgifter havner på kjøper. Finn la ned "Trygg Betaling" som det het i sin tid, nettopp pga produktet ikke har livets rett, men etter at vipps og andre løsninger har gjort transaksjoner som dette lettere, og dermed mer lukrative, så oppstod selvfølgelig produktet igjen. Ikke for at det er trygt, men for at Finn/Schibstedt printer penger på dette.
  23. Du tar ikke feil, men den gjenboende part "måtte" ikke betale noe mer enn den utflyttede part måtte. Men den utflyttede part var villig til å la det gå til tvangssalg, mens den gjenboende åpenbart ikke ønsket det. Men det er ingen tvang i bildet, heller et (fornuftig) valg. Uansett hvor rett man har på at summen skal deles, så vil det teoretiske tapet ved et tvangssalg være enormt mye mer enn at man bærer alle utgiftene på huset over en periode.
  24. Men hvorfor spør du om du har bestemt deg for å tolke dette i din favør? Du får flytte ut og fremme et krav da, det er ikke vanskeligere enn som så. Kom gjerne inn i tråden igjen når kravet blir avvist.
  25. Men du kan jo ikke kreve husleie basert på at du tror hun kommer til å trenere prosessen. Livet er slik at dere valgte å inngå økonomiske forpliktelser sammen, og nå må dere løse de forpliktelsene sammen. Hun kan oppleve deg som treig/uredelig, og du kan oppleve henne som treig/uredelig. Det vil alltid forekomme da deres interesser ikke lengre er felles, men individuelle. Den eneste måten man løser slikt på er igennom dialog. Du må snakke med din tidligere samboer og diskutere bosituasjonen. Om du ønsker å flytte ut, men hun ikke ønsker ekstrautgifter, så kan ikke du flytte ut og bli fritatt fra dine økonomiske forpliktelser i huset. Du kan ikke pålegge henne å ta eksklusiv borett til hele huset/leiligheten om hun ikke ønsker det. Det normale er at du snakker med henne, og gjør de grep som er nødvendige for å få solgt boligen så fort som mulig. Og om hun da starter med en trenering av prosessen, så får du vurdere hvordan du skal angripe det.
×
×
  • Opprett ny...