Gå til innhold

Oljens

Medlemmer
  • Innlegg

    656
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oljens

  1. Ok, da skjønner jeg at temperatur ikke er noe problem.

     

    Jeg velger nok uansett denne løsningen. Den er fleksibel, og fremtidsrettet med utvidelsesmuligheter som du sier. Dessuten har jeg forhåpentligvis tre tilnærmet identiske printkort som kan erstatte hverandre hvis ett skulle ryke.

     

    Takk for hjelpen!

  2. Jeg skal skaffe meg en bedre backupløsning enn dagens og har tenkt å kjøpe følgende:

     

    Kabinett:

    1 stk Icybox IB-RD3640SU3

    https://prisguiden.no/produkt/icybox-ib-rd3640su3-173894

     

    Disker:

    3 stk Seagate Barracuda 4TB

    https://prisguiden.no/produkt/seagate-barracuda-4tb-175000

     

    1 disk blir plassert permanent i stasjonær PC

    1 disk bli plassert permanent i kabinettet

    1 disk vil oppbevares på annet sted men bli oppdatert med jevne mellomrom via kabinettet

     

    Jeg velger kabinett fordi jeg anser det som en bedre løsning mht kjøling, og dermed holdbarhet, enn komplette eksterne diskløsninger.

     

    Noen synspunkter på valgte pakke?

  3. Jeg ser nå at jeg burde ha nevnt at jeg i tillegg til speiling vil ha en tredje ekstern harddisk jeg jeg kopierer over til med jevne mellomrom og oppbevarer på jobb. k-ryeng skriver: "...i det minste ikke tilkoplet samme datamaskin". Jeg ser poenget, kanskje speiling likevel ikke er så lurt. Onlineløsning har jeg ikke sjekket, men vil tro det vil bli ganske dyrt når datamengdene er fra 1 terabyte og oppover. Uansett blir løsningen to disker hjemme og en på jobb.

  4. Jeg har også byttet printkort på flere disker. Har hatt suksess de fleste gangene, men det er viktig at du finner en disk fra samme serie og batch. Jeg har funnet de på eBay osv.

     

    Kan du, eller andre, ut fra vedlagte bilder, fortelle meg serie og batch for min disk?

     

    post-65206-0-64209000-1367738721_thumb.jpg

     

    post-65206-0-48417000-1367738680_thumb.jpg

     

    post-65206-0-17912000-1367738698_thumb.jpg

     

    Ellers vil jeg heretter handle harddisker for lagring i par!

  5. Takk for raskt svar :). Et spørsmål til: Er det utelukket at det jeg beskriver kan løses via programvare?

    Ja, jeg har heldigvis backup av det meste, bortsett fra noen bilder av nyere dato tror jeg. IBAS har jeg kontaktet allerede. De skal ha 8000 kr for å hente ut dataene fra disken. For de få bildene det antagelig gjelder er det uaktuelt å benytte IBAS.

  6. Jeg har en Western Digital My Book Essential 2 TB ( http://prisguide.har...productImageBig )

    som jeg ikke lenger oppnår kontakt med. Disken spinner som normalt og indikatorer lyser som normalt. Ved tilkobling til strømkilde jobber den en kort stund før den stopper, som normalt. Ved tilkobling til PC blir den stående å jobbe i det uendelige uten at jeg får kontakt med den. Jeg har tatt disken ut av kabinettet og satt den direkte inn i en stasjonær PC, og jeg oppnår fortsatt ikke kontakt. Jeg tror derfor det er printkortet det er noe galt med. Er det sannsynlig ut fra det jeg beskriver? I så fall, hvor vanskelig er det å skaffe et tilsvarende printkort?

  7. Jeg har nå fått en del avklaringer:

    1. SMS-kvitteringene dukket opp første gang 3. desember
    2. SMS-kvitteringene vises ikke på telefonen på noen måte
    3. Det faktureres ikke SMS-kvittering for alle sendte SMS
    4. SMS-kvitteringene har kommet både på Galaxy SII (i desember) og Galaxy SIII (byttet ut SII med SIII midtveis i desember)
    5. Telenor refunderer de fakturerte SMS-kvitteringene :)
    6. Telenor har vært i kontakt med Samsung og fått bekreftet at feilen ligger hos Samsung og at det er et kjent problem som gjelder flere Samsungmodeller. Programvaren må oppgraderes. Hvis ikke det hjelper må telefonen sendes inn. Telenor stusset på at jeg ikke hadde fått tilbakemelding om dette da jeg var i kontakt med Samsung kundeservice.

    Siden programvaren er oppdatert og det fortsatt genereres SMS-kvitteringer må telefonen sendes inn. Den gamle SII benyttes nå med kontantkort. Jeg skal derfor sjekke om den fortsatt generer SMS-kvitteringer.

     

    Samsung har så langt ikke svart på min e-post.

     

    Jeg tror feilen har oppstått i en programvareoppgradering som kom før 3. desember og at Samsung ikke har klart å få den bort med nye oppdateringer.

     

    Fortsettelse følger.

  8. Dette gjelder alle telefoner.

    Det er også veldig kjent "problem" og har vært siden 2003.

     

    Er nok din feil ja, hvis ikke så må du gå til fabrikkanten av telefonen som har dette aktivert.

     

    Med andre ord, du får aldri tilbake noen penger hvis du tror det.

     

    Jeg er ikke sikker på hva du mener, men det jeg diskuterer som et problem er at det kommer faktura for sms-kvittering på tross av at telefonen hverken har, eller har hatt, aktivert leveringsbekreftelse for sms. Det kan vel umulig gjelde alle telefoner?

     

    Ellers regner jeg med å få pengene igjen til slutt ;) Jeg må bare finne ut hvor ansvaret ligger.

  9. Jeg har nettopp vært i kontakt med Samsung kundeservice som bekrefter at dette er et kjent problem. Samsung kundeservice gir meg også et forslag til løsning for å bli kvitt problemet: Aktivere leveringsbekreftelse, sende melding, deaktivere leveringsbekreftelse og slå telefonen av og på. Når jeg spør om årsaken til denne feilen og hvem som har ansvaret blir jeg henvist til følgende e-postadresse: [email protected].

     

    Jeg har sendt følgende spørsmål til [email protected]:

     

    1. Kan dere redegjøre for årsaken til feilen og hvem som har ansvaret for feilen?

    2. Hvis ikke, hva er status med å finne ut årsaken?

    3. Gjelder problemet flere leverandører enn Telenor?

    4. Jeg har lest at noen har problemet med Galaxy S2. Gjelder problemet flere telefoner enn Galaxy S3?

  10. Samsung Galaxy S3 kan være innstilt på SMS-kvittering selvom det ikke er valgt under innstillinger. Resultatet er at man betaler dyrt for noe man aldri har bestilt/valgt eller til og med noe man ikke engang visste eksisterte.

     

    Telenor kundeservice sier at Telenor ikke har noe ansvar, og henviser til Samsungs kundeservice.

     

    Se forøvrig:

     

    http://nb-no.faceboo...499734423372313

     

    Noen andre som har opplevd dette?

     

    Noen som har tatt dette opp med Samsung og fått dekket utgiftene?

  11. Jeg er ute etter en subwoofer som primært skal brukes til musikk med hovedvekt på klassisk musikk av alle typer. Jeg har et par gamle Rega Ela (superraske og presise transmisjonslinjehøytalere perfekt for akustisk musikk) drevet av en gammel NAD 3240. Subben bør kunne matche Elaens hurtighet og musikalitet. Jeg tror B&W ASW 610 kan passe bra. Aktuelle utfordrere kan være SVS SB12, BK Monolith, BK XLS 400, Epik Legend eller REL T5.

     

    Er det noen som har erfaring med noen av nevnte subber, og er det eventuelt noen andre subber jeg bør vurdere?

  12. Hvorfor i all verden kan ikke alle kamera ha noe så banalt som innebygget timelapsefunksjon?

     

    Det har jeg også tenkt over, muligens fordi de ikke vil få trøbbel med utslitte lukkere. Skal ikke kjøre for mye timelapse før grensa på 100 000 lukkerbevgelser er nådd. Min 500D er oppe i ca 120 000 ;)

    Det kan være et poeng, men man kan jo lure på hvorfor Canon har timelapsefunskjon via tilleggsutstyr, mens Nikon og Pentax har det innebygd.

  13. Manglende funksjonalitet. Hvorfor i all verden kan ikke alle kamera ha noe så banalt som innebygget timelapsefunksjon? Jeg vet ikke om et eneste kamera som har dette, uavhengig av prisklasse. Ellers bør absolutt alle kamera som produseres ha mulighet for lukker og blenderprioritet og manuelt modus. Og selvsagt iso i 3. dels trinn og mulighet for å sette øvre grense for autoiso.

    Du kjenner tydeligvis ikke mange Nikon-kamera da. Alt dette finnes iallfall på D200, D300, D700, D2, D3. Skulle ikke forundre meg at D90 og D7000 har det også.

    Du har rett jeg kjenner ikke noen Nikonkamera og er dessuten ikke oppdatert på timelapse. En kjapp spørring på dpreview "Buying Guide" ga 49 treff på timelapse: http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?page=5

    Da er riktignok Canonkamera med timelapsemuligheter via tilkoblet PC eller egen kontroll regnet med. Ingen Canonkamera har dette innebygget. Et annet spørsmål er jo om det ligger plagsomme begrensninger i timelapsefunksjonene til de øvrige kameraene som har det. Hva med Nikon kan du f.eks. stille inn ønsket frekvens å la kameraet gå et helt døgn eller evt. lenger?

     

    Når det gjelder ASM og auto-iso er det selvsagt mange kamera som har alt dette, men jeg mener at det ikke er noen grunn til at ikke alle kamera kan ha det. Selv ikke kommersielle hensyn.

     

    En annen ting som irriterer meg er manglende mulighet for å bruke optisk zoom under videoooptak. Dette gjelder f.eks. det ellers utmerkede kompaktkameraet Canon G12.

  14. Kikk litt på finn, den tv'en selges der til 10 000kr!

    Takk for tipset. Med en utgangspris på 10.000 blir nok salgssummen noe lavere. Jeg tok en rask sjekk på e-bay, men fant ikke mange Pioner tv'er til salgs. Det tyder nok på mange fornøyde brukere rundt omkring. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg hvor smertegrensen går. Er det noen som har peiling på hvordan pdp 428xd / 508xd yter sammenlignet med G20, V20 eller VT20 fra Panasonic?

  15. Jeg har mulighet til å kjøpe TV'en for 13.000. Er den virkelig verd det, og hva bør jeg eventuelt prøve å prute den ned til? Med tanke på at Panasonic G20 som 42" koster ca. 8.500 bør jeg vel ikke betale noe mye mer enn 10.000? Og nå kommer dessuten Panasonic VT20 3D som 50" til drøyt 20 lapper. Da er det vel i drøyeste laget å betale 13.000 for en 42" fra 2007?

  16. Jepp - det er vits i å bruke teleconverter med dagens sensorer, så lenge optikken og teleconverteren er god nok. Her er det kjempebra med 2x converter og telezoom! (Begge deler toppklasse av slagsen, men allikevel..)

     

    Men - det vil også være interessant med å gjøre tilsvarende sammenligning på en sensor med like høy pixeltetthet som Canon 7D. :)

    Enig i det som sies her. Eksemplet med Nikon D700 her viser at trådstarters påstand ikke holder. D700 har en pikseltetthet på 1,4 mp/cm2. Canon 7D har 5,4 og 450D har 3,7. Som nevnt i en tidligere post i denne tråden gir 450D + 70-200/4IS bra resultat med Tamrons 1,4 og 2,0 konvertere: http://ronfrazier.blogspot.com/2008/11/tamron-teleconverter-review.html . Jeg blir ikke overrasket om også 7D vil dra fordel av telekonvertere i kombinasjon med kvalitetsoptikk. Det finnes helt sikkert noen 7D-eiere som har erfaring med bruk av telekonvertere. Kanskje noen her på forumet?

     

    Edit: Redigert feil i link.

×
×
  • Opprett ny...