Gå til innhold

Gammel Gubbe

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Gammel Gubbe

  1. Det er et klassisk propganda-grep å utdefinere motparten. Da slipper man å lytte eller ta muligheten for at de faktisk har et grunnlag for sine meninger seriøst. Du har oss nyanserte på den ene siden, og de andre er den sinte gjengen, fenomenet "Angry Jack".
  2. Når man velger modellen, så velger man hva man skal finne. Det er ingen tvil om at kultur påvirker samfunn og hvordan mennesker samhandler. Det er også slik at det finnes en korrelasjon mellom kultur og hudfarge, fordi kultur, opphav og hudfarge har sammenheng. Velger man en modell hvor hudfarge er inndelingen, så vil man finne "rasisme" fordi man får funn som korrelerer med hudfarge, selv om de egentlig har sin årsak i kulturforskjeller. Modellen bør følge funnene, ikke bestemmes først.
  3. Jeg mente egentlig konto, ikke abonnement. Jeg ønsker å ikke gå via noen andres server.
  4. Hva er bedre enn frihet, demokrati og menneskerettigheter? Jeg er smertelig klar over at mange ikke vil omfavne disse verdiene, men seriøst, er ikke disse verdiene overlegne?
  5. Hvordan kommer du forbi brannmur? Jeg blir med en gang skeptisk. Tilgjengelig på internett betyr enten at man må åpne brannmur eller kommunisere med en ekstern server.
  6. Du later til å mene at det er motsetning mellom disse tre meningene? Samfunnet er for woke Gutta (som gruppe) er glemt er i samfunnet Gutta (her: til Ingebrigtsen) må ta seg sammen Når det gjelder de to siste punktene er det ingen motsetning å mene at samfunnet spenner bein under gutter og menn som gruppe, samtidig som at man mener gutter og menn som individer må "ta seg sammen". Jeg tror også både woke og antiwoke kan erkjenne at gutter og menn som gruppe har økte utfordringer, selv om årsaksforklaringene nok vil sprike. Samfunnet har ansvar for menn som gruppe. Den enkelte mann må ta ansvar for seg selv. NB! Jeg tar ikke stilling til Ingebrigtsen-gjengen her, men klarer ikke koble den situasjonen til verken woke eller menns utfordringer.
  7. Det samme gjelder for et evnt. overvåkningskamera, vil ha noe abonnementsfritt og enkelt.
  8. Jeg går fra 4g til 5g i første omgang. Så får vi se på behovet for hull i veggen senere.
  9. Vil ha det enklest mulig. Ikke noe abonnement, kun en åpen port på mobiltelefonen for direkte tilkobling til video eller stillbilde-feed på lokalnettet. Eller noe tilsvarende enkelt. Til nød en app på en annen telefon for å følge med. Jeg skal bare sjekke om en hund ligger der jeg tror den ligger, når huset ellers er stille. Edit: Med "abonnement" mente jeg konto og innlogging. Jeg ønsker et system helt uavhengig av tredjepart. Problemet er at de fleste bygger inn dette for å tilby et bedre produkt, med mulighet for tilkobling til kamera på internett.
  10. Takk for svar, jeg fant https://nye.elkjop.no/product/pc-datautstyr-og-kontor/nettverk/router/tp-link-decox50-ax3000-5g-mesh-wifi-router/531249 på tilbud. Den har mulighet for ekstern antenne. Så håper jeg jeg slipper å lage hull til kabel i hytteveggen. 😮
  11. Det er elendige forhold for mottak på hytta. 5g på mobiltelefonen fungerer periodevis om telefonen ligger på helt rett sted. 4g-ruteren fungerer stort sett, men ikke alltid når det er overskyet. Så tanken er å teste en 5g-ruter. Men da vil jeg unngå å bruke flere lapper på en ruter med dårlig antenne/mottaker. Er det noen som har god erfaring med tilsvarende situasjon, eller vet om gode tester som faktisk tester mottakerne og ikke bare wifi og brukervennlighet? Er det merker med godt rykte, eller andre merker man bør ligge unna? Er mobile 5g-rutere like gode som stasjonære? Det skader jo ikke at man kan ta med seg ruteren.
×
×
  • Opprett ny...