Gå til innhold

Påkrevdnavn

Medlemmer
  • Innlegg

    218
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Påkrevdnavn sine prestasjoner

564

Nettsamfunnsomdømme

  1. For å være helt ærlig, og jeg mener genuint helt ærlig, så driter jeg litt i akkurat det. Jeg er fullstendig klar over at menn ofte hopper på sjansen til å ligge med alt med puls, men det er jo ikke hverken mitt problem eller min skyld. Jeg har heller ingen problem med å sette ekstremt tydelige grenser for hva jeg "tillater" av oppførsel fra mine mannlige venner. Over en periode av mitt liv sitter jeg igjen med en god gruppe menn som jeg anser som gode venner, men jeg har også kutta ut en god del folk. Jeg evner også å skille mellom nære venner, og folk jeg tolererer basert på sosial gruppedynamikk. Det du tar opp i hele ditt innlegg er litt sånn.. vemodig og trist for meg? For meg, som kvinne er det de dype, sårbare åpne samtalene man kan ha med andre mennesker uten mistanke om baktanker (enten om det er å bruke sårheten mot deg, eller vinkle det over til sex) grunnen til at jeg ikke føler meg ensom eller trenger å "bedøve" virkeligheten med seksuelle opplevelser, og jeg synes oppriktig synd på de mennene som hele tiden ødelegger sine egne sjanser til ekte vennskap og sosial tilknytning med å konstant legge opp til seksuelle baktanker på alt. Ikke rart det er en ensomhetspandemi blant menn for tiden. MEN det er jo en helt annen diskusjon, og ikke min plass som kvinne å verken ta opp, eller ha meninger rundt.
  2. Så andre medmenneskers rettigheter til å være seg selv, eksistere som de vil, og leve sitt eget liv skal liksom alltid trumpes med et teit "gotchamoment" som er et helt urealistisk scenario. Alt for å holde noen andre nede, ikke sant? Er som å se på amerikanske politikere diskutere.
  3. Sosialt kjønn er alle de sosiale normene og trendre basert på hva man oppfatter som biologisk kjønn. Tror du små babyer har en naturlig preferanse for blåe eller rosa klær? eller at små jentebabyer tenker at de må ha langt hår? Eller at små guttebabyer har en naturlig aversjon mot å bruke skjørt?
  4. Tilbake til argumentet med pedofile menn som kler seg ut som kvinner for å få tilgang til små jenter. Har du eksempler på at det har skjedd eller? Jeg benekter ikke at pedofile mennesker eksisterer, men de har HELT andre arenaer de bruker for å finne ofre. Det her er et setning som brukes for å skape heksejakt på reele mennesker i sårbare situasjoner, ikke for å beskytte barn.
  5. Ja ok. Den statistikken blir det samme som å si: all plastisk kirurgi er så fælt, for man kan se det med en gang. Helt umulig å bevise, og egentlig i tillegg, ganske urelevant. Jeg tror ikke på at du kan "clocke" 99% av alle du møter, men det er jo ikke noe å diskutere egentlig.
  6. Altså, som en kvinne i 30 årene, så har jeg også mange mannlige "venner". Ingen jeg henger med helt alene, eller har behov for å prate med i dypere skala, jeg er i et forhold, men jeg er en ekstremt sosial person. Jeg poster også masse selfies på snap. Jeg er kjempesosial, og har et bredt sosialt nettverk, dette har hjulpet meg i karrieren, det gjør at jeg blir invitert på morsomme event, det er noe jeg MÅ bruke i jobben min, etc etc, og i tillegg så bare, liker jeg å ha folk rundt meg. Hadde min mann begynt å ymte frampå at han ikke vil at jeg skal legge ut bilder av meg selv på snapchat, fordi han er redd for at andre menn skal synes jeg er pen, så hadde mine varselslamper begynt å blinke. Det vitner om at han har hatt lite tiltro til meg som person, og at han tenker at jeg er så svak moralsk at jeg faktisk hadde begått noe så grovt som utroskap. Det hender at jeg blir lagt ann på (nå fester jeg ekstremt sjeldent, men hender jeg må på launches via jobb, eller blir invitert på sosiale events) men det har egentlig veldig lite å si for meg, da jeg er veldig fornøyd med samlivet jeg har med min mann, og ikke har problemer med å si nei. Jeg ser jo at kvinner legger ann på min mann også, og synes egentlig at det er litt koselig å se på, for han er veldig kjekk, men jeg stoler jo på han. Jeg blir jo ikke sint for at andre mennesker synes mannen min er like flott som meg. Jeg tenker at du kan sikkert være ærlig med henne, men jeg ville vært forsiktig med å prøve å legge føringer på hva du tenker er "godkjent oppførsel" fra hennes side med tanke på hva hun poster, hva hun skriver og hvordan hun kler seg. Da er veien ganske kort for et forhold som er kontrollerende, om hun velger å ikke forlate deg. Jeg tror du blir mer lykkelig om du velger å få deg terapi, og velger å jobbe med deg selv framfor å kontrollere andre mennesker slik at du kan "føle deg trygg". Å ikke stole på noen, og så velge å bearbeide de følelsene ved å legge urimelige krav på et annet menneske er veldig urettferdig ovenfor partneren.
  7. Jeg skjønner ikke denne tankegangen. Du gjør det jo sikkert hele tiden i hverdagen uten å legge merke til det, med mindre du går rundt å ber om dna-tester/eller titter i underbuksa til folk. Du har dine oppfattelser på hva som er hva, og baserer dine antagelser ut i fra det, både med folk du ser på TV, møter på butikken og jobber med. Jeg kan love deg at du noen ganger har tatt feil/antatt noe men det ikke stemmer, for en god del transpersoner ser bare ut som det de vil være. Øyet ditt, og hjernen din klarer ikke å se biologisk kjønn, eller i en krystallkule se hva de ble født som. At du ikke vil innse det er jo en annen ting. Sosialt kjønn er absolutt ekte, om du vil det eller ikke.
  8. Dersom du skal gjøre om noen ting inne, og må søke om det, så kan du be om unntak fra Tek17, basert på byggets alder etc. Kan være kjekt, jeg har gjort det når jeg søkte/varsla om endring av et baderom i en kjeller, og fikk unntaket. Du er sikkert klar over det, men tenkte jeg skulle slenge det på https://www.dibk.no/bygge-eller-endre/arbeid-pa-eksisterende-bygg/nar-gjelder-byggteknisk-forskrift-tek17 Forøvrig så er jeg stor fan av å ringe til diverse direktorater når jeg skal spørre om råd/hjelp. Det sitter som regel en veldig kunnskapsrik saksbehandler som svarer på disse telefonene, og de aller fleste gangene er jeg superheldig og kommer til en riktig hyggelig å pratsom person med masse gode råd.
  9. I Norge i dag, så er barnets vern så sterkt, at dersom en voldtekstmann får en kvinne gravid med overgrep, og blir dømt for overgrepet. så kan han be om samvær med sitt barn, som da ble unnfanget med voldtekt. Er ikke automatikk i at man mister ansvar for barn, den går begge veier. MEN, det er da ingen som kan si at man ikke visste risikoen ved seksuelt samvær mellom to fruktbare partnere. Det lærer vi om i barnehagen, og det snakkes mye om i skolen oppover. Befolkningen VET hvordan barn blir til. At man ikke har lyst på barn når man vet hvordan de blir til, betyr at man må ta eget ansvar for det, enten ved prevensjon eller å la være. Vi får satse for at manne-prevansjons-geleen kommer fortløpende, slik at man ikke sitter å føle for å straffe barn fordi man "føler seg lurt".
  10. Hva er likestillingsproblemet her? Jeg ser din problemstilling med at menn ikke kan diktere om de ønsker å betale barnebidrag, men tenker at da får menn være mer på ballen å be om mannlig p-pille eller noe, for å forhindre at de gjør noen gravide. Per dags dato er det for lite forskning på menns prevansjonsmuligheter, og det ganger ikke menn, i ditt eksempel. Men begge hadde seg jo en runde i høyet, og det er risikoer involvert i dette, Strafferettslig, selvsagt mener jeg at kvinner skal straffes like mye som menn. Noe annet er uhørt. Men det er jo ikke likestilling å be om at barn som blir født får mindre rettigheter? Barnebidrag handler om barnet, Ikke likestilling. Du må ikke glemme at barn er små mennesker, som har krav på rettigheter på lik linje med alle andre.
  11. Det å sloss i en krig, skapt av maktsyke menn, er ikke akkurat noen burde hige etter, det, for min del handler ikke om feminisme engang, det handler om å kunne fritt velge å ikke dø i en menneskeskapt krig. Jeg unner INGEN å bli tvunget til det, og skjønner ikke hvorfor dette taes opp som et argument. Jeg er mot all plikt til forsvar. Gjør det av vilje og kjærlighet til fedrelandet (eller hva annet du forteller deg selv) ikke fordi du må. Argumentet "likestilling betyr likestilling" er så rart for meg. "Det er urettferdig at menn må dra i krig, (bestemt av andre menn) da må kvinner også", VS: Verneplikt er utdatert i dagen samfunn, la oss se på muligheten for å fjerne denne plikten. Ser du hvor jeg kommer fra? Det er vel alles ansvar å snakke om, ikke feministenes skyld. Juridisk abort? Altså, ingen økonomiske forpliktelser til barnet som allerede er født? Handler ikke det om barnets rett til økonomisk støtte? Er flust av foreldre som kommer seg unna denne uansett. Hva har feminisme om barnerettigheter å gjøre? Retten til abort handler om kvinners helse, barnets rett til bidrag og omsorg handler om mennesket som faktisk ble født. Og når det kommer til utdannelse og jobber må dere bestemme dere, skal kvinner hates fordi de får kjønnspoeng på mannsdominerte yrker, eller skal de bare ønske å jobbe i mannsdominerte yrker? Og, jeg er ganske sikker på at feminismen har gagnet både kvinner og menn. Nå kan vi selvsagt se på samfunnet under en lupe, og spørre oss selv om det er bra eller dårlig at to personer i en husholdning må jobbe(personlig er jeg ikke fan av det kapitalistiske samfunnet), men dere står ikke med aleneansvar om husholdning, dere må ikke forsørge en hel familie alene, dere kan også gifte dere av kjærlighet, etc etc.
  12. Jeg vet, men du aner ikke hva en person som har blitt utsatt for en voldtekt går gjennom, forstår jeg. Noen har blitt drept, noen har begått selvmord, og noen bare råttner bort (får så store psykiske lidelser/ptsd at de aldri kan fungere igjen). (Noen får så store fysiske skader at de aldri kan fungere som normalt igjen) Dette er noen få eksempler på hva jeg vet har skjedd med personer som har blitt utsatt for voldtekt. I DET MINSTE KAN ETT VOLDTEKTSOFFER FÅ TERAPI ? Boy, you be swinging. Om man overlever en voldtekt, så får noen så store indre skader at de må bruke årevis av livet sitt for å kunne gå på toalettet igjen. I noen religiøse kretser blir de forlatt av venner og familie fordi de nå er "oppbrukt/verdiløse/skamfulle". Noen får så store psykiske lidelser at de aldri klarer å fungere normalt i samfunnet igjen, andre mister respekten og omsorgen for seg selv, man risikerer å miste partneren sin. Ingen har noen sinne gang blitt utsatt for voldtekt å tenkt sånn: jaja, 2 timer terapi, og nå er alt tilbake til normalen. Kriminalitet er kriminalitet. Ingen av delene er greit, lovlig, moralsk forsvarlig eller på noen annen måte ok. Er det å bli anklaget for blind vold, verre en å bli utsatt for blind vold? Ingen av delene er ok, men en av disse scenarioene har faktisk fyskisk OG psykisk skade garantert. Mentalgymnastikken for å få det å bli utsatt for en FALSK ANKLAGELSE til å bli verre en en FAKTISK voldelig overgrep, som like fort kan ende i drap, og skjer i et ubegripelig mindretall for den faktiske forbrytelsen vitner om en enorm frekket og en alvorlig mangel på empati.
  13. Nei, enig med det, men det funker hvertfall ikke å fikse opp i ting dersom man ikke stemmer for partier som har det som fokus. Hvilke rettigheter er det menn lovlig mangler i Norge i dag ?
  14. Jeg tror 100% på at mennesker er så dumme ja. Derfor er jeg alltid snille med all KI jeg kommer over, og takker pent for hjelpen jeg får. Om en KI er bedre eller verre en det samfunnet vi har klart å bygga oss opp i dag er jo et definisjonsspørsmål, og kanskje det blir bedre når de tar kontrollen over alt, og enten fikser ting, eller beholder noen få av oss som kjæledyr. Jeg vet ikke. Jeg bare håper de lar oss ta oss ett glass rødvin i ny og ne.
  15. Det er nok mer det at det å bo i en bygd for en kvinner er direkte helsefarlig, om hun skulle være så uheldig å bli gravid. Brått så er det 7 timer kjøring og to ferger for å komme seg til lege. Dritkjipt om du får svangerskapsforgiftning eller andre komplikasjoner som trenger rask hjelp.
×
×
  • Opprett ny...