Jump to content

Covido

Medlemmer
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

112 :)

Recent Profile Visitors

634 profile views
 1. https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2021/04/17/us/politics/biden-afghanistan-withdrawal.amp.html Biden har bæsjet på leggen (Trump også, selvsagt). Man visste at dette ville skje, men de klarte ikke å kommunisere det tydelig til amerikanerne på forhånd, der ligger den store feilen. Amerikanere flest ville ut av Afghanistan, så man kan ikke klandre Biden for det (doomed if ou do, doomed if you don't), men måten det er gjort på og kommunisert er latterlig dårlig. Det er tydelig at for Biden var dette idealisme og ikke realpolitikk.
 2. Eventuelt... Så har de unge forstått at planeten har forlengst nådd tålegrensen og at noe drastisk må gjøres. De gamle tar turen til st Peter ganske snart, så de bryr seg ikke så mye... Vi slipper ut ca 50 millioner tonn co2 hvert år (direkte utslipp). Jeg foreslår vi starter der.
 3. Energien for å bevege et maglev-tog kommer fra skinnene. Denne ideen bruker, som jeg allerede har nevnt, lineær-motorer med poden som rotor og skinnen som stator og energien, kommer fra poden.
 4. Man plukker ikke strøm fra skinnene for å holde kompleksiteten nede derfor må poden ta med seg all energi den trenger. Lineærmotorer har fortsatt veldig stort overføringstap mye pga luftgapet mellom stator og rotor.
 5. Haha, ta deg en bolle. Kom igjen gutta, det er fredag og helg. Ingen vits å sitte her å surmule sammen med en gjeng med krisemaksimerende reddharer. Kom dere ut å nyt sola. Som Preben så fint sa det i juli; pandemien er over. Korona er endemisk og er nå like interessant som influensa.
 6. Dette er galskap! Titusenvis vil dø. Sykehusene blir overfylte og folk vil dø på gata. Nå må fornuften seire snart.
 7. Er du helt følelsesløs? Tenker du ikke på alle menneskene som vil dø? Jeg syntes holdningen til noen personer her inne er utrolig skremmende.
 8. Helt enig. De siste studiene viser at over 110% av befolkningen får Covid. Av disse blir 7 av 5 innlagt på sykehus i mange måneder og de fleste dør. Vi burde innføre portforbud frem til jul, for å være sikker. Kanskje helt til neste sommer.
 9. Dette er koko-matematikk. 800 000 smittet? På hvor lang tid tenker du dette skal skje? UK åpnet fullt opp, med ca samme vaksinedekning som Norge nå. Litt flere med 2 doser, men så bruker de dårligere vaksiner. De peaket på 50 000 per dag med full gjenåpning og mye større befolkningstetthet enn Norge. Tilsvarende smitte i Norge er 4000 smittede per dag (peak). Det tåler vi godt, så denne "skyve målstreken" taktikken kan vi slutte med.
 10. Nå får jeg ikke lest artikkelen, men når man snakker om PV så må man ha en viss bagasje for å forstå de ulike begrepene. Det går helt fint å kun snakke om installert effekt. Å regne ut årlig produksjon om man vet installert effekt er trivielt. Man kan enkelt anta 20% effektivitet og ca 1000 timer i et år. Dette er gode antakelser for en first approach utregning.
 11. Dette er feil, og det har vi vært igjennom. Det blir ikke riktig av at du gjentar det. Jeg foreslår at vi forholder oss til dette:
 12. Uansett hva du mener om historien om ozonlaget og hvordan vi klarte å tette det, så var det veldig stort ifjor. Vel, jeg har grønn bokser idag. Hvilken bil kjører du?
 13. Lykke til å argumentere mot WMO. De sier at ozonlaget er på bedringens vei. Poenget (som du så glatt ignorerer) er uansett at verden klarte omstillingen. Det er bevis nok på at vi kan også gjøre mange av de nødvendige grepene for å stoppe den globale oppvarmingen.
 14. Såå, sakte men sikkert så går det opp for oss at teknologien IKKE klarer å hjelpe oss her (iallefall ikke alene). En reduksjon i forbruket må til. Denne kan gjøres på en sånn måte at man minimerer reduksjonen i levekvalitet. Men likevel må reduksjonen være betydelig.
×
×
 • Create New...