Jump to content

pappkake

Medlemmer
 • Content Count

  4058
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pappkake last won the day on March 4

pappkake had the most liked content!

Community Reputation

2323 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

14164 profile views
 1. Den andre er enda mer interessant... Jeg så studiene først og lurte på hvordan de kunne få så forskjellige resultater, og så viser det seg at WHO (!) har brukt langt over anbefalt dose i forsøkene sine? Hva er det de driver med? Det ligger en del nye studier ute nå også.... De originale studiene er jo "retracted" etter juks også, så hva i alle dager har skjedd her? Har det blitt såååå politisert at de måtte "motbevise" enhver positiv effekt? Campbell virker å være ganske sjokkert/overrasket også.
 2. Jøss, et Fluke-multimeter uten sikring på strømmåler? Det hadde jeg ikke trodd... Ja, så å si alle multimeter har en 10A-sikring, så det var merkelig... fungerte multimeteret akkurat som før? Imponerende. P = U^2 / R er vel den mest relevante formelen her 🙂 230^2/13^2 = 313. 313 ganger høyere effekt fra 230V enn fra 12V gitt samme motstand og ingen strømbegrensning, så det fort mye når spenningen øker.... Et problem er at man lærer på elektro at det ikke er spenningen som dreper, men strømmen. For så vidt ikke helt feil, men strømmen er jo gitt av spenningen først og fremst.... når folk begynner å blande inn ting som hvor mye et bilbatteri kan levere, eller til og med Ah, så blir det misforståelser. Det er spenningen som avgjør om noe er farlig, gitt at man ikke har en begrensende faktor for strømmen. De eneste tingene som ikke kan levere "maks strøm" gjennom et menneske er laget for å gi en kort spenningspuls. Man kan lage en EKSTREMT ubehagelig strømpuls fra et bilbatteri ved å parallelkoble en spole og så "flikke" på polene siden spenning er den deriverte av strømmen, men den er så kort at den ikke er farlig.
 3. Å ta på polene er ikke "kortslutning". Det har ikke noe å si hvor mye strøm det klarer å levere så lenge spenningen er for lav til å "dytte" gjennom motstanden (mennesket her). Hvis vi har f.eks. 1 million ohm mellom fingertuppene på hver hånd blir strømmen og effekten ekstremt liten. Her er et batteri som er like "dødelig" som et bilbatteri, gitt at man ikke kortslutter det: Svaret er uansett "nei", helt ufarlig, men om du har på deg en stålklokke og kortslutter har du et kjempeproblem... Edit: Spørsmålet i TS dreier seg om å faktisk ta på et 12V-batteri, ikke kortslutning med en metallgjenstand. Man skal være ekstremt kreativ for å klare å skade noen med et 12V. I alle fall er det ikke nok å ta på det. Det finnes en del som tror at det er farlig fordi det kan levere så mye strøm (og det er jo sant at det kan) men det har ingen ting å si når vi snakker om de motstandene vi har i kroppen...
 4. Den russiske er en "viral vektor"-vaksine og ligner på f.eks. den britiske, så den fungerer nok ganske likt... Det er klart det ligger mye prestisje i å få klar en vaksine først, men også mye politikk i å "skyte ned" Russland her i dette nye kappløpet. De har helt klart hoppet over mange trinn i utprøvingen, men jeg har ingen grunn til å tro at det skal være noe stor forskjell på denne og andre lignende vaksiner.... http://www.thelancet-press.com/embargo/chinavaccine.pdf https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31605-6/fulltext Dette er en annen vaksine, men samme type (viral vektor med spike-protein fra SARS-CoV-2 på et adenovirus) og vil, tror jeg, være veldig lik. Dette med vaksiner har blitt veldig presis teknologi og de vet hva de holder på med. Spørsmålet er om den gir langvarig beskyttelse, men det er lov å håpe...
 5. Det viktigste er å velge et bånd som ikke alle andre bruker, f.eks. her hvor "home" ikke ligger "oppå" de andre, men signalstyrke og slikt er også greit å ha, selv om det ikke er det viktigste. 351 mbit som det står er nok ikke helt reelt nei. Uansett hadde jeg ikke giddet å bruke så mye tid på det om nettet ikke er mer enn 200 og du ikke har behov for mer. Det er godt innenfor. -70 er ikke spesielt bra, men ikke fullstendig krise heller. Uansett, alt høres friskt ut nå, så bare kos deg og ta problemene om/når de kommer
 6. Tradisjonelle vaksiner er et svekket patogen (LAV f.eks. som er den typen som BCG-vaksinen er). Vaksinene som f.eks. Kina utvikler er LAV-vaksiner. De vaksinene som utvikles i vesten er i hovedsak DNA og mRNA, i alle blant av de som har kommet lengst, og er mer likt et hjemmesnekret virus enn et deaktivert patogen. Moderna sin inneholder kode som får friske celler til å "gro" reseptorer fra viruset på overflaten som immunforsvaret reagerer på, og andre igjen (f.eks. den som utvikles i Oxford) er et virus som er genmododifisert. I det konkrete tilfellet er det et adenovirus som finnes hos sjimpanser hvor de har har kodet inn S-proteinet fra SARS-CoV-2. Det er spennende "ny" teknologi som kommer, men spesielt for mRNA-vaksinene (Moderna etc.) infiserer man seg selv i praksis med et hjemmesnekret virus som ikke engang er en svekket versjon eller en del av det gamle viruset. Det finnes ingen andre vaksiner for mennesker som bruker disse teknologiene i dag.... Dette er vel de første vaksinene for mennesker der man virkelig kan snakke om genmodisering, og ikke bare modifiseres selve vaksinen, men de inneholder kode for å modifisere cellene våre.... akkurat som ekte virus, men "kontrollert". Litt "skummelt" er det, men man får håpe at det fungerer. Det største problemet er vel at antistoffene forsvinner så raskt, så hvordan de skal løse det på sikt blir spennende. Booster-doser er jo en åpenbar løsning, men jeg håper vi slipper å ta vaksiner hver tredje måned i overskuelig fremtid... spennende tider!
 7. Det var bra det løste seg Kanskje 200mbit er bra nok for deg, men siden du nevner speedtest kan det virke som om du har mer å gå på? Jeg har gigabit internet og vil gjerne ha så raskt som mulig, får 4-500 mbit på soverom som er et stykke unna, 1ms ping. Du kan sjekke med app på telefonen hvilket bånd du bruker på 5 ghz, mulig du kan skifte til et bedre om du er i et område med mange nettverk.... For øvrig ser det innafor ut ja.... skikkelig kjipt med treigt nett, men 200mbit jevnt skulle fungere for det meste
 8. 2.4 ghz gammelt og treigt, og det kryr av nettverk, men det burde være stabilt. Du kan laste ned en "wifi monitor" på mobil og se hvilke kanaler som er ledig. Kanskje du har en dårlig en... Hvis du har Mesh, hvorfor kan du ikke bare flytte et av punktene til der PC står og bruke kablet nett fra mesh-punkt til PC?
 9. "Liberal" != kommunist. At noen år i virkeligheten har gjort at han har skjønt hvor fæl ideologien deres er er vel ikke så rart egentlig... I din virkelighet er han selvfølgelig nazi og alt det der, men "liberal" betyr neppe hva du tror. CHAZ blir mer og mer likt Raqqa i Syria, så de må vel snart sende inn militæret der. Flott eksempel på noe som media ikke er ærlige om (det er jo etter hvert ikke så mye) på youtube!
 10. Det er mye som er godt dokumentert som skjer i CHAZ... Mon tro hva wikipedia sier om dette.... Jaja, det er jo noe, men en helt klar vinkling her... det var bare noe som skjedde. Finner man annet i media som kanskje beskriver litt bedre? https://www.dailymail.co.uk/news/article-8471219/One-man-dead-wounded-Seattle-CHOP-zone-shooting.html Det ser ut til at "politiet" der (ANTIFA) dreper langt flere svarte barn enn politiet i USA gjør ellers. Hadde dette vært politiet hadde det vært klistret på alle forsider nå, men det var bare "privat" politi / antifa. Hurra for Sovietstaten, bra jobbet! Det er vel et av de farligste områdene å bevege seg i verden nå... Det går ikke så bra i Soymalia.... av en eller annen grunn er ikke dette interessant for norske medier. Snodig.
 11. Bildet mitt er fra en youtube-video som viser de aktuelle garasjene. Jeg så videoen men bildet har jeg ikke klippet ut selv. Jeg finner ikke den originale videoen nå som viser veldig godt at det er samme garasje og slikt men det ligger lignende videoer på youtube.... Nå har jo FBI bekreftet at denne hang der lenge (jeg har sett bilder fra 2017 også) så det er det ikke noe tvil om... Det som forundrer meg litt er bildet du viser til; jeg tviler ikke på at det er fra NASCAR men FBI klipte den ned tidlig så det er merkelig. Det ser veldig "photoshoot" ut og det er umulig å få størrelsen i perspektiv... Kanskje det er den samme, men det ser ut som om fotografen med vilje prøver å villede...
 12. Hvor er bildet fra? På andre og eldre videoer/bilder ser den helt annerledes ut...en liten løkke/håndtak. Er det over en "rekonstruksjon"? Den "ekte" ble jo raskt klippet bort av FBI/politi for å undersøkes...
 13. Jeg har ikke en gang nevnt Mike Tyson, men uansett, jeg vil bare ha et svar på hvorfor én type hevnporno er greit og applauderes, mens en annen er fy-fy.
 14. Hvor vil du med historien om slaveriet? Mener du at hvite er genetisk disponert til å drive slaveri? Nei, jeg bare ser på hva som skjer og snur det opp ned. Hvorfor vil du ikke se et alternativt 2020 der de hvite er de slemme?
 15. Her er teksten: Siden jeg ikke er amerikansk vet jeg ikke om det ligger noen historie bak dette men uansett langt fra hva en viss person hevdet.
×
×
 • Create New...