Gå til innhold

AlexMort

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AlexMort

  1. Jeg har kjøpt Subaru XV til slutt, men nyere 2018 Pluss modell. Da måtte jeg få 30% finansiering på den, men jeg tror at det verdt det. 2018 ble valgt pga ekstra komfort som er viktig både for meg of enda mer for konen. Alle XV-er har god plass, men kun de modellene uten soltak passer høye folk (2m). Også 2018+ har litt mer plass og det var ganske viktig. Det er fortsatt ikke ideel situasjon med siteputer og setehøyde. For folk som slitter med dette anbefaler jeg godt utsyrt VW Tiguan med elektriske seter, men den koster 400k+. For meg var det god nok (også foretrekker Subaru over VW).
     

     

    P.S. @RaptorStrike Jeg er stor men ikke veldig fett 201 cm\115 kg, mine problemer er dårlig beinplass og dårlig takhøyde på de fleste biler (jeg liker ikke å ligge i bilen, men sitte rett). Man må ikke ha en SUV med 4x4 men vi kun har råd til 1 bil og sammen med et ønske å reise i Nord-Norge og Øst-Europa synes vi at det er ganske nyttig. Ellers kjørte jeg en Leaf siste 4 år.

  2. 54 minutes ago, RaptorStrike said:

    Her føler jeg du bommer litt. Jeg er selv 1.95, og det jeg sliter med er manglende støtte oppunder lårene. Jeg vil tro dette i stor grad er det du reelt sett sliter med da luft mellom lårene og sitteputen manifesterer seg som rastløshet og generelt ubehag i resten av kroppen. Det er særs få biler fra Golf-størrelse og oppover der man ikke får plass i førersetet så lenge man slipper å tenke på noen i baksetet. Min far er 2.07 og bred over skuldrene, men han fikk plass i en Seat Leon, for setet kan jo justeres bakover og ned i de aller fleste tilfeller.

    Det du burde lete etter er altså gode seter. Jeg har en 2010 Q5 med standardseter, altså ikke uttrekkbar eller justerbar sittepute, men selv den sitter jeg bedre i enn andre biler jeg har eid. Forhåpentligvis får jeg ordnet meg justerbar sittepute i neste bil, og jeg tenker at dette er noe du burde se etter. Om du absolutt vil ha en mini-SUV, så ville jeg sett meg ut en BMW X1 med sportsseter, men SUVer overpriset. Du får en langt bedre totalpakke med ikke-SUVer. Opel har jo gode seter i både Astra og Insignia, det samme har Peugeot i 508. 

    Du har det absolutt rett. Mitt største problem og kilden av ubehag er luft mellom setet og lårene. Det ble så dårlig at etter 4 år med Nissan Leaf (begge utgaver) har jeg moderate smerter i den høyre hælen nesten hele tid (både i bilen og ute). Det er bare 1-2 uker siden forsto jeg det! Så ja, nå forstår jeg at å ha en SUV (altså - høyere bil) er ganske viktig for meg for å ha mulighet å heve setet slik at lårene ligger på seteputen og ikke minst å ha lett vei inne og ute av bilen.

    Alle BMWene jeg har sett på var veldig små innvendig :(. Men jeg kan anbefale deg VW Tiguan 2017+ (evt. Touareg?) fordi den har de justerbære seteputene og kjøres som videospil. Den er bare litt (2x :D) utenfor mitt budsjett. Litt enig med deg om Astra og Insignia (spesielt Sports Tourer), eller Octavia\Superb, men da må jeg se også på andre faktorer som: fjell performance, størrelse (jeg vil ikke ha en veldig stor bil, egentlig), verditap osv. Med tanker på disse må jeg se på japanere først og fremst. Og siden jeg elsker alle ting som er litt uvanlig - blir Subaru XV den perfekte bilen for meg: liten SUV (nesten samme størrelse som Leaf 2018!) med gode off-road evner, pålitelig, økonomisk motor, litt treig, men den er grei, veldig pen og stillig bil i min mening, rimelig pris og lite verditap. Ikke beste setene, egentlig, men de kan heves veldig høyt og da har jeg også bestilt seteputeforlenger som bør hjelpe med smertene.

  3. 1 hour ago, aomt said:

    Kva med A6 allroad? https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=184924851

    Du får bra bakkeklarering og firehjuls. Den vil være MYE meir komfortabelt å kjøre enn RAV4 eller noe annet i listen. Du kan finne ca 2010 modell, med 100-150k km for rundt 200.000kr. 
    Det er grei plass i de. Søskenbarnet som er 195 kjørte ein slik i eit par år og var storfornøyd, mens Mercedes E var for lav for han.

    Det mest negativet at du betaler nært maks grensen din, samt dyrere reparasjoner. Ønskjer du komfort så må du betale.

    Jeg har kjørt 2014 A4 Allroad på trafikkskolen og denne bilen har ikke imponert meg. Den var god, men ikke veldig komfortabel. Instuktoren min anbefalte Mercedes S-klass :)
    En annen ting er at jeg ikke er sikker på at jeg bør kjøpe en så gammel bil. Ideelt vil jeg finne en bil 2014+. Men det er verdt å prøve A6, tror jeg. Vil se om den finnes i mitt område. Takk.

  4. @BigBadAde Ja, har faktisk bestemt at det blir en XV. Nå skal jeg bare vente en måned for at jeg tror folk vil selge litt biler etter sommer og "Norgesferie" (så dumt navn :D) og prisene går ned, eller det er flere tilbud. Vil ha minst 2015 med så lavere km som mulig (går sikkert an å finne 2015-2016, >50k km for 200 000 nok). Tror at 1.6 motor er grei nok for meg for at jeg den eneste person i Norge som alltid kjører nøyaktig fartsgrense :D, men 2.0l er også mulig.

    Om jeg hadde dobbelt så mye penger, kunne jeg tenke på en 2017 Tiguan med alle "bells and whistles" elle noe bedre, men det har jeg ikke, så XV er faktisk den ideele bilen for meg.

    P.S. Har bestilt en setepute forlenger (eller beinstøtte som de kaller det) hos AliExpress - 170 nok, kunstlær, ser ut som det vil do the trick (jeg synes at XV setene er litt for korte)

    https://www.aliexpress.com/item/33035772314.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.49512faadTP6kM&algo_pvid=09a0f4ea-8732-4254-b499-736e8e25a8d2&algo_expid=09a0f4ea-8732-4254-b499-736e8e25a8d2-2&btsid=0ab6f83115960242171628004e0701&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

    • Liker 1
  5. 1 minute ago, bzzlink said:

    Sliter med å skjønne at det kan finnes noe bedre enn denne til kriteriene dine

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=185831574

    Prut 8-10%, så kjør en NAF test på den

    Jeg mener at Mitsubishi som er 7+ år gammel og over 120 000 km bør ikke koste så mye.
    Jeg baserer min mening på statistikken, selvfølgelig, men Mitsubishi Outlander er en av de dårligste SUVer når det gjelder kvalitet. Spesielt for motorer i Outlander.
    Se f.eks. her https://www.osv.ltd.uk/how-reliable-are-mitsubishi-cars/
    Jeg vet selvfølgelig at det er tusenvis as Outlandere i Norge, men det gjør det også vanskeligere å selge en mener jeg.

  6. @bzzlink Ja, Outlanderen var vårt første valg for at vi har gode erfaringer å kjøre den gjennom Lofoten i vinterens snø, regn og isete veier. Men den er litt dyr og ikke høyeste kvalitet bil, også prisen faller veldig fort ned, og vi tenker at vi vil skulle selge bilen om et par år (vil kanskje flytte). Også prøver å finne det perfekte teknologinivået, når service er fortsatt billig mens bilen er allerede moderne og komfortabel.

    @joka takk! jeg har sett på tredjeparts alternativer, det finnes jo en del "racing" seter, men bør sjekke med forhandleren!

     

  7. 16 hours ago, Fleskefjeset said:

    Jeg er 197 og har aldri hatt noe problem med plass i biler. At de tre ekstra centimeterne dine skal utelukke 95% av bilene på markedet tror jeg ikke noe på. Biler med manuelt justerbare seter og uten soltak er noe du kan se etter dersom du føler det blir lavt under taket. Selv en liten BMW har jeg fint kunnet kjøre med hjelm på hodet.

    Hei. Jeg er ganske imponert, jeg er 200-201 cm og har ca 60/40 fordeling beina/kroppen. I min erfaring - 95% av bilene har dårlig plass, spesielt "store biler" (spesielt Tesla Model S), men også noen små bybiler. Det betyr ikke at jeg ikke kan sitte inne, men at det blir fysisk ubehagelig å sitte i kjøresetet etter en stund. Før var det at de beste bilene for meg var enten billige asiatiske billene som Hyundai Getz elle Geely (også kjent som Volvo nå :D) eller dyre europeiske (Mercedes S klass etc.). VI snakker om bybiler, selvfølgelig.

    Nå er det at mer og mer biler er større og større og min høyde man kan kjøre ca. 50% av bilene på markedet, men det er fortsatt veldig vanskelig å finne en komfortabel bil. F.eks. min Nissan Leaf 2018 er både større og dårligere enn min tidligere Leaf 2016 pga. sentral konsoll i den nye. Det betyr at det ene kneet er rett i denne konsollen. En annen ting er at seteputen er kort (som det er i 95% av bilene) og den høyre hælen gjør vondt når jeg kjører fordi den støtter hele vekt av den høyre bein - noe som bør ikke skje om den hadde lo på seteputen som den skal. Men Leafen har veldig bra cruise control og jeg kan slippe å holde pedalene hele tiden.

    Men jeg vil dele med dere nå mine funn. Jeg tror at jeg skal kjøpe 2014-2016 Subaru XV bare fordi den har "god nok" i alle kategoriene (utenom bakkeklaring og off-road - her er den "veldig bra" :)). Den har god fører plass (med fortsatt litt for kort seteputen, men jeg skal prøve å fikse det selv), god nok plass for passasjerer, god nok plass i bagasjerommet med nesten rett gulv når man legger bakseter ned, sprekk nok i lav gir, god nok automatgir generelt, god nok mil per liter (ca. 8-9l per 10 mil kombinert), god nok størrelse for by, ser ganske bra utvendig og innvendig i min smak, koster ganske rimelig og ikke mist - konen min likte den :D

    MEN! Om jeg hadde 2x penger å bruke på bil - da hadde jeg kjøpt en VW Tiguan 2017. For ca. 400k får man topputstyrt Tiguan av siste generasjon som er bedre i nesten alt, og spesielt for meg som en stor person vant til Nissan Leaf, for man samme kjørekomfort som Leafen har med høy og romslig bil, seteputen som kan reguleres slik at den støtter beina under knærna (sic!), cruise control med limiter funksjon, parkeringssensore osv. Men, jeg har ikke 400k (og har ikke lyst å ta lån), så Subaru det er.

    Når vi snakker om biler under 200k i små SUV kategorien:

    Honda CR-V var den dårligste - treig, lav komfort sammen med design jeg likte ikke.
    Toyota RAV4 - bra bil med lite komfort, passer mye bedre for nomal høyde fok :D
    Subaru Outback - bare litt større enn XV i kjørersetet, men ikke vesentlig. Bra bil, men større og dyrere og jeg vet ikke om jeg trenger den.
    Subaru XV - som sagt - god nok i alle kategoriene og ganske bra i off-road - samme som Outback, men litt mer som bybil.

    VW Tiguan - ikke noe spesielt før 2017, men veldig imponerende upgrade etter 2017, som gjør den for dyr for meg. Litt bedre i by, litt dårligere på grusveier (? som de sier...). For meg 2015 Subaru XV > 2015 VW TIguan.

  8. Takk alle for svarene!
    Vil kjapt skrive mine tanker.

    @grovetussen jeg tror at det vil fungere veldig bra for meg som sjåfør - har kjørt litt i ulike Transporterer og det passet meg nesten perfekt. Problemet er at bilen bør være ikke veldig stor og mer som bybil (damen har egne krav og :D). 

    @MailMan13 Enig med deg. Jeg tror at de 9 cm gjør RAV4 enda litt mer ubehagelig. Det er fortsatt en veldig god bil, men jeg trenger noe litt mer komfortabel (har en del problemer med ryggen og).

    @BigBadAde Jeg tror du er "right on the money". Husker at Sportage var veldig komfortabel, Tiguan er nok bra bil. Jeg har kjørt en Subaru XV i går og den var veldig imponerende. Mye bedre enn RAV4 i forhold til komfort, enorm bakkeklaring, 4x4. 
    Tenker på bensin også for at jeg gidder ikke å betale ekstra bomer!
    Det ser ut som Tiguan og Sportage er først og fremst dieselbiler. Vet ikke om det er lurt i dagens økonomi.

  9. UPD: Jeg har kjøpt Subaru XV til slutt, men nyere 2018 Pluss modell. Da måtte jeg få 30% finansiering på den, men jeg tror at det verdt det. 2018 ble valgt pga ekstra komfort som er viktig både for meg of enda mer for konen. Alle XV-er har god plass, men kun de modellene uten soltak passer høye folk (2m). Også 2018+ har litt mer plass og det var ganske viktig. Det er fortsatt ikke ideel situasjon med siteputer og setehøyde. For folk som slitter med dette anbefaler jeg godt utsyrt VW Tiguan med elektriske seter, men den koster 400k+. For meg var det god nok (også foretrekker Subaru over VW).


    Hei, nå har jeg en ekstremt vanskelig (umulig?) oppgave: å finne en bil som tilsvarer følgende kriterier:

    1. Komfortabel for en 2 m høy person (! - minus 95% biler på markedet)

    2. Koster under 200 000 nok brukt (nyere enn 2010 og mindre enn 150 000 km)

    3. Troverdig og ikke gjør at jeg går konkurs bare ved skifte av bremseklosser

    4. Tåler dårlige veier her og i utlandet, kan kjøres til fjells, på motorvei men også brukbar i byen. (Altså - ikke for stor men god bakkeklaring)

    5. Evt. kan selges om 3 år uten enorme tapp (mindre enn 50% tapp)

    6. Rimelig dalglig bruk pris

    Så langt har jeg funnet disse modellene: RAV4 (selvfølgelig), Subaru XV, VW Tiguan og kanskje VW Passat eller Skoda Octavia.

    RAV4 er ikke veldig komfortabel i byen og for min høyde, men brukbar.
    Subaru XV - litt bekymret om det blir pengestøvsuger - er det en troverdig bil?
    Tiguan - samme som Subaru
    Passat eller Octavia - vil gjerne ha en SUV, men sparer de som siste alternativet.

     

    Hva synes dere? Er det mulig?

×
×
  • Opprett ny...