Gå til innhold

xlarge

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av xlarge

  1. Ikke mulig masseprodusere noe slikt og definitivt ikke plast. Elfenben eller hvit jade og bør ha bra verdi, men jeg skjønner jeg må spørre annet sted.
  2. Takk, men det har jeg forlengst gjort. Er mangeårig medlem i 50-talls slike grupper. Prøver nå Blomquist allikevel. Hvis ikke napp der, må jeg vel prøve ebay eller etsy hvor det er greit å selge når ikke vekten gir for dyr frakt.
  3. Jeg hadde håpet på tips om samlere eller eksperter som samlet på slikt
  4. Litt utenfor Oslo, men min erfaring er at de største (kjente) auksjonshusene er lite interesset i ting under 10-20000 kr.
  5. Jeg har ikke klart å bruke andre harddisker enn allente sin. Trolig skyldes dette allentes begrensninger på 1 år for opptak. Det må ligge noe i formatering/oppsett som styrer dette. Uten det avviser allente harddisken.
  6. Mange har vel reist med danskebåten DFDS og spillemynter har vært brukt der i mange år. Å samle på spillemynter "world over" er en stor hobby, men jeg skal bare selge noen jeg har arvet. Før jeg selger vil jeg gjerne sjekke verdi og selv om det meste finnes på internet, kommer jeg til kort når det gjelder disse fra DFDS. Riktignok finnes verdiene 50 og 25, men 100 er ikke nevnt bl.a. hverken på numista eller ebay. De lavere verdiene har tildels bra verdi idag. Mitt spørsmål er altså om noen kjenner seg igjen når det gjelder disse 100 spillemynene fra DFDS. Jeg tror de er fra 1960-70 tallet. Hva ble de brukt til og er min tidsangivelse korrekt? Og selvfølgelig vet noen verdi / hvor verdi er å finne? Spør DFDS, sier kanskje noen. Det har jeg gjort og svaret deres er slik: "Dessverre så har vi ikke noen her som vet hva disse tokens er eller har kunnskap om hva de kan være verdt."
  7. Parkett-laminat ca 2 cm tykkelse. Gulvet må selvsagt åpnes hver gang mattene strekkes (eller må skiftes). Ingen tepper eller møbler der hvor problemet er. Min teori er at når slike matter en gang har krøllet seg (trukket seg sammen) så vil de alltid komme tilbake til samme stadium selv om de strekkes og legges på nytt og håper på kommentar på dette.
  8. Det er lagt nytt gulv i stue og kjøkken med varme i gulvet. Det er brukt varmematter og det viser seg raskt at mattene krøller seg. Det merkes ved at gulvet bli bølget og føles mykt. Selvsagt reklamert til entreprenør. Forsøkt av ham ved å rette ut / strekke ut mattene, men etter noen dager er problemet tilbake. Nå forsøkt rettet to ganger og jeg mener at nye matter må til, men får ikke aksept for det. Gjelder bare en mindre del av gulvet. Jeg vil tro at stadig skifte i temperatur gjør at mattene går tilbake til krøllet versjon. Håper på kommentarer.
  9. Takk for de mange kommentarer og forslag som kanskje er nyttig for flere. Jeg har jobbet med dette problemet i mange år og prøvd det meste. Nå bruker jeg @duck.com-epostkonto som både sperrer for spam og som videresender til en separat epostkonto som jeg bruker bare for websiden. Ingen kan se den riktige epostkontoen og når jeg evt. svarer kan jeg velge mellom å bruke duck-kontoen eller den riktige kontoen. Løsningen er gratis. Jeg bruker egne duck-konti nesten alltid når jeg handler på nett eller går inn på internet forum. For ebay o.lign. har jeg alltid en separat epostkonto. MyHeritage er en av de største synderne når det gjelder å lekke passord og epostadresser og var egentlig hovedårsaken til at jeg har prøvd mange løsninger for å skjule riktig epostkonto. Nå får jeg i praksis aldri spam eller phishing lenger. Hvis en har eget domene kan en lage sitt eget "duck" opplegg med videresending osv.
  10. Java er jo en kompilert løsning, mens javascript ikke er kompilert og derfor kan gjøres mere interaktiv. Jeg var en av de første som brukte javascript (1995-1996) og kjenner både java og javascript godt. Problemer med hacking er også kjent stoff og i min jobb ble begge forbudt i flere år.
  11. Enig, bortsett fra at jeg hater websider som bruker denne løsningen. Da prøver jeg "alt" for å finne epostadressen allikevel og klarer det nesten alltid når de gjelder firmaer. Det skyldes også at jeg opplever at kontakt via kontaktskjema går tregt og ikke minst at jeg ikke får registrert at jeg har gjort en henvendelse. Mine eposter, inn og ut er mitt huskeregister. Jeg må si at jeg synes det er rart at det ikke er laget en "funksjon" som gjør at epostadresse kan skjules. Dette burde være gratis i nettlesere og ikke involvere skumle 3.parts program.
  12. Takk. Dette har jeg vært fullstendig klar over. En av mange grunner til at jeg ikke liker java eller andre scripts. Men hytteguiden var faktisk velvillig og la inn min løsning.
  13. "Min" gamle oppskrift er basert på javascript og som sikkerhets ekspert liker jeg ikke java i det hele tatt. En maskinspråk variant ville være å foretrekke.
  14. Takker. Jeg har sett en del slike, men når jeg ser epost-adresser som starter med "skumle" ukjente, hopper jeg helt av saken. Det samme tror jeg de fleste vil gjøre og da oppnår jeg ikke forbindelse, dvs. at de jeg vil skal klikke, gjør det.
  15. Jeg rydder i gamle notater og finner en oppskrift som jeg brukte på websider midt på 90-tallet. Jeg lurer på om det finnes noen bedre løsning idag. Bakgrunnen for behovet for ikke å vise epostadressen direkte er selvfølgelig for å unngå spam. Den gang la jeg annonse ut på HytteGuiden og fant - jeg husker ikke hvor fra - denne løsningen. Ved å klikke på Send mail til utleier hentes epostadressen: mailto: <script language="javascript"> mor="c:fy/<am\"=io.>@t2hrnl e";far="56EABF29876:D?;1A3??FD>0@:<CF?8=A3??FD>0@:<CF?546=";baby="";for(j=0;j<far.length;j++){baby+=mor.charAt(far.charCodeAt(j)-48);}document.write(baby); </script> Dette ble rett og slett lagt inn der hvor epostadressen ellers står. Finnes det noen bedre (enklere) løsninger i dag?
  16. Takk for tipset. Som jeg nevnte får jeg mindre betalt hvis jeg ikke fjerner gipsen pga. usikkerhet mht. vekt.
  17. Det gjelder mange og jeg erfarer at jeg ikke får solgt i nærheten av det jeg får ved å levere til smelting. Trist, men sant. Men, gullsmedene som kjøper for smelting betaler bare ca. pris (og sikkert mye lavere) når det er gips i objektet. Jeg har fått det råd at jeg skal fjerne gipsen før innlevering. Spørsmålet er hvordan gjøres dette lettest? Med vann eller ?
  18. Slik er nå en gang reglene. Mynter er momsfrie både de som er gyldige betalingsmidler og eldre inkl. utenlandske. Når en oppkjøper kjøper en sølvbarre, en sølvvase eller lign. fra private og senere selger må han ta høyde for at utsalgsprisen hans inkl. moms blir 25% høyere. Da kan han ikke betale så mye for det han kjøper fra private for da ville han prise seg ut som det heter. Kjøp til f.eks. 90% og selger til 92% + moms blir et tap på ca. over 20%. Derfor er smelteprisen så lav at den dekker avanse og tar høyde for at moms må plusses på ved salg.
  19. Kan legge til at gull og sølvkjøpere som driver butikk må betale moms for smeltesølv (og gull) ved salg, mens mynter er momsfri. Dette er mye av årsaken til at smelteprisen er lav.
  20. Det er mange som kjøper gammelt sølv (bestikk og lignende) og prisene varierer veldig mye. En tar jo utgangspunkt i spotprisen på sølv som varierer mye etter dollarkursen. Regnestykket er slik (eksempel 830s): vekt x 830/100 x spotpris x kjøpermargin = smeltepris. Egentlig lett å regne, men kjøpermarginen varierer kollosalt. Spotpris idag er 7,58 kr/gram og smeltepris varierer fra 3,77 (60% kjøpsmargin dvs. gir 60%) og oppover til 78%. Jeg håper på tips om hvem som gir best pris.
  21. Kortet er sperret. For øvrig bruker jo Klarna å be om kort og kode når de refunderer.
  22. Dette var nytt for meg, men kjøperen av noe jeg la ut på internet ville bruke det. Da fikk jeg en lenke som jeg skulle følge videre og ganske riktig det beløpet jeg skulle ha ble vist, men så ble fortsettelsen skummel. Først måtte jeg oppgi navn og adresse selvfølgelig og deretter visakort som pengene skulle inn på - med kontrollkode. Men da de også ba om personnummer avbrøt jeg handelen. Det har aldri før vært nødvendig med både kort og personnummer ved mine flere tusen salg. Dette luftet vondt og virket som ren svindel. Andres erfaringer?
×
×
  • Opprett ny...